Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysiek_W

czy to oryginał czy składak/podróbka?

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Progfan_87 napisał(-a):

Składak niestety.

Kupiłem w zestawie z amfibią, jak powinien wyglądać oryginalny 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginalnie to chyba powinien być Poljot. Tutaj ktoś do koperty od Poljota wsadził warszawską tarcze. Sekundnik też jest trefny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Progfan_87 napisał(-a):

Oryginalnie to chyba powinien być Poljot. Tutaj ktoś do koperty od Poljota wsadził warszawską tarcze. Sekundnik też jest trefny.

Werk 

2023-10-6 18-23-48.jpg

2023-10-6 18-23-36.jpg

2023-10-6 18-23-22.jpg

2023-10-6 18-23-18.jpg

2023-10-6 18-23-0.jpg

2023-10-6 18-22-57.jpg

2023-10-6 18-22-19.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie wiedzieli jaki powinien być prawidłowy, bo w tych wersjach widziałem ze trzy różne warianty sekundnika.... Ale i tak zastanawiające dlaczego jest bez sekundy.

Edytowane przez art_69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć. Są tu jacyś szpece od szturmańskie typ 1? Kupiłem go z myślą, że tarcza współczesna, ale jak przyszedł to zmieniam zdanie. 

Ewidentnie wskazówki odnowione, sekundnik z czapy. Tarcza dziwna bo bez radioaktywnej lumy i żywa czerwień, ale reszta jakby ok. Na pewno nie jest to oczywista podróba z ebaya. Co myślicie?

IMG_20231028_111539.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, ridah napisał(-a):

Cześć. Są tu jacyś szpece od szturmańskie typ 1? Kupiłem go z myślą, że tarcza współczesna, ale jak przyszedł to zmieniam zdanie. 

Ewidentnie wskazówki odnowione, sekundnik z czapy. Tarcza dziwna bo bez radioaktywnej lumy i żywa czerwień, ale reszta jakby ok. Na pewno nie jest to oczywista podróba z ebaya. Co myślicie?

Tarcza malowanka wg mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, ridah napisał(-a):

Dzięki za opinię. A po czym to poznajesz Krzysiek, które elementy tarczy są nieprawidłowe?

Wg mnie za czysta, za idealna i kontury indeksów tworzą szersze cyfry niż na oryginałach. Z kolei gdyby ktoś nawet zmył do czysta oryginał to jakim cudem gwiazda pozostałaby czerwona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czerwień gwiazdy i indeksu nad 12 oczywiście jest nowa, ale to i na oryginałach poprawiają.

trop z grubością indeksów mi się podoba. Porównałem ze swoim oryginałem i rzeczywiście cyfry chyba są trochę szersze, szczególnie na jedynce to widzę. Do tego napis szturmańskie i logo kirowskie są delikatnie grubszą kreską zrobione. 

Ok, czyli nie jest to podróbka, tylko tarcza po odnowieniu - malowanka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, dobrze znam ten zegarek. Tuż po zakupie uświadomiłem sobie, że przecież powinna być niebieska tarcza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, Walter_87 napisał(-a):

Cała minuta szukania...imageproxy.php?img=&key=60f6b451b09b5df1

Screenshot_20231102-142421.png

Tylko widzisz tu ma te lamelki po bokach, takiego też znalazłem a takiego jak na zdjęciu nie 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi