Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest Majowy Diabeł

chwalimy się swoimi eco-drive'am?

Recommended Posts

W dniu 1.05.2025 o 22:19, dudak napisał(-a):

W końcu udało się dodać do pudła coś ECO w przyzwoitym rozmiarze.
Miłe zaskoczenie co do bransolety (ale nad zapięciem muszą dalej popracować - dobrze że bez problemu można założyć coś innego.
(...)

Szkoda tylko, że przy okazji zmniejszania rozmiaru, wykastrowali go z radia i alarmu.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

6 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Gratulacje.
To do tych czterech fotek, dołożysz może jeszcze jedną z profilu, od strony koronki?

Dołożę, ale dopiero jutro, bo dziś nie mam dostępu do zegarka, został w domu.

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

15 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Gratulacje.
To do tych czterech fotek, dołożysz może jeszcze jedną z profilu, od strony koronki?

There you go!😋

IMG_20250516_082627.jpg

IMG_20250516_082639.jpg

IMG_20250516_082726.jpg

Fajny . Jak miał się pojawić w sprzedaży, to nawet miałem zamiar kupić. A potem zapomniałem i dopiero Twoje fotki mi o nim przypomniały. Ale chyba szybko się rozeszły.

2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Fajny emoji106.png. Jak miał się pojawić w sprzedaży, to nawet miałem zamiar kupić. A potem zapomniałem i dopiero Twoje fotki mi o nim przypomniały. Ale chyba szybko się rozeszły.

Ja tego zegarka nie mogłem nigdzie znaleźć w Europie. To nie był chyba model przeznaczony na nasz rynek. Zupełnie tego nie rozumiem, jest przecież więcej takich sytuacji. Angole, Amorica, wszyscy oni mają dostęp, a Europa jest traktowana bardzo po macoszemu. Ja w ogóle nie wiedziałem, że taki model istnieje, dopiero jeden odcinek GinGin watches mi to objawił (jako nowość, sic!) i gdy zacząłem szperać, to się okazało, że model wypuścili jakieś pół roku temu i nie w EU. Trafiłem na Chrono24. 

Swoją drogą, nie znoszę takich praktyk zarówno Citizena jak i Seiko (ale do Seiko już się przyzwyczailiśmy). Citizen był zawsze bardzo "demokratyczny", ale widać też im coś odbija.

Zawsze mieliśmy bardzo ograniczona ofertę Citizena w Europie (stąd i pozycjonowanie marki w ogólnej świadomości jest gdzieś w okolicach Q&Q).

W zasadzie wszystkie wyższe linie były i w dużej części są u nas niedostępne, Attesa (linia istnieje prawie 30 lat), One, The Citizen, Series 8 (stare, sprzed Signature), Signature. Dopiero nowe Series 8 powoli jest dostępne u dystrybutorów tak jak i parę Attess, ale też w bardzo ograniczonym zakresie

A to mój kolejny Citek.66faa54e9a5d69b3200c36fa55fce212.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka