Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Dla fanów klasyki pasek z epoki:

http://allegro.pl/bardzo-ladny-pasek-z-kompasem-i3846177773.html

ostatnio też kupiłem 2 z kompasem. Niestety ładnie wyglądają ale do noszenia się nie nadają.

Chinole zalewaja europę takimi paskami w hurtowniach za 10 sztuk wołają sobie 2,5 / 3 dyszki ale te paski to skajowe jednotygodniówki

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego?

Nie układa się na szczupłej ręce. Może jak się ponosi to się dopasuje.

post-58026-0-96772000-1388688507.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jeszcze okazja, czy już nie? Chętnie przygarnąłbym jakąś lodówkę, ale nie chciałbym na największego frajera wyjść ;)

http://allegro.pl/zegarek-slava-26-kamieni-lodowka-ideal-i3844443192.html

Edytowane przez chronofil

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jeszcze okazja, czy już nie? Chętnie przygarnąłbym jakąś lodówkę, ale nie chciałbym na największego frajera wyjść ;)

http://allegro.pl/zegarek-slava-26-kamieni-lodowka-ideal-i3844443192.html

Chyba jeszcze warto o ile to faktycznie NOS Jedna z bardziej popularnych ale zlocona i opisana cyrylicą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wskazówka sekundnika nie powinna być czerwona w tej Slavie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wskazówka sekundnika nie powinna być czerwona w tej Slavie?

Chyba nie w tej wersji. Też mam NOS'a z papierami i w pudełeczku i też z czarną wskazówką. Z resztą w drugim moim egzemplarzu, też jest czarna.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dawali takie i takie ja mam z czerwoną wskazówką i na zdjęciach Slavnego Hansa też jest czerwona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powariowali z cenami ruskich...własnie dlatego się z nich przymusowo musiałem leczyć...

za identyczna sławę, jakieś półtora roku temu zapłaciłem 100 zeta co i tak nie było mało (ok, nie była nos, ale stan i tak był znakomity)

tymczasem teraz za byle ruska (nie opisuje tego konkretnego przypadku) ale sprzedający wołają sobie ceny z kosmosu, a jak nie sprzedający to licytacje osiągają zawrotne sumy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie też to ostatnio zauważyłem , najczesciej ceny nie sa adekwatne do stanów ;/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sami jako kupujący rzucamy się czasami jak wygłodniałe psy na kość i licytujemy się bez opamiętania, więc sprzedający korzystają. Naturalne prawo rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę z innej beczki. Jaka będzie cena?

Ja obstawiam, że przebije ok. 420zł..

Edytowane przez Gregorian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że 300zł to cena wysoka ale akceptowalna. Wszystko powyżej to już raczej dla nas zbierających chyba za dużo.

Ale jak wiemy rynek rządzi się swoimi prawami a dwóch "napalonych" może cenę podbić wysoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dawali takie i takie ja mam z czerwoną wskazówką i na zdjęciach Slavnego Hansa też jest czerwona

Mam identyczny model z czerwoną wskazówką sekundnika. U mnie wskazówka jeszcze jest dłuższa - w pionowej pozycji sięga do kresek podziałkowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak można być tak naiwnym i ślepym żeby licytować ten zegarek  :blink:  nie dość ze tarcza to podróbka to jeszcze krzywo indeksy (8 najbardziej) naklejone są . w tym zegarku to chyba mechanizm ostał się w stanie oryginalnym bo koperta pewnie tez z nowa powloką jest

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle, że tarcza współczesna….Gratuluję nabywcy :(

No właśnie było to opisywane na forum.

Jako nowy na dorobku śledzę ostatnio aukcje intensywnie i mam wrażenie iż jak coś ma w opisie:"nieużywane lub NOS" lub jest w złocie to cena idzie ostro w górę. Kupujący zaś to osoby z małym stażem. No z wyjątkiem http://allegro.pl/poljot-chronograf-kaliber-3133-i3822130284.html bo ten model jest poszukiwany.

Mam pytanie do weteranów forum czy wcześniej były niższe ceny? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak można być tak naiwnym i ślepym żeby licytować ten zegarek  :blink:  nie dość ze tarcza to podróbka to jeszcze krzywo indeksy (8 najbardziej) naklejone są . w tym zegarku to chyba mechanizm ostał się w stanie oryginalnym bo koperta pewnie tez z nowa powloką jest

No chylę czoła Treevill…nie sądziłem, że masz takie oko!!! Rzeczywiście nie zauważyłem…pewnie nie tylko ja. Super. A już jakiś czas temu sudix pisał, że koleś ma szemrane zegarki. Z resztą…ja już chyba też coś na temat jegomościa skrobnąłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nabywca zapłacił ( oby nie ) za lekcję niewiedzy. Tarcza od złotego automata ( jest troszkę mniejsza , niż "standardowa" ) została osadzona w "pasującej" do niej kopercie z d... py.  Odnośnie tarczy trudno jednoznacznie określić czy to obecna produkcja ( w sumie po co jak nie pasuje do kopert pozłacanych) , czy leżaki magazynowe .

Obecnie na fali są tarcze od poljotów de luxów 23 j  ( na szczęście te brzydsze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nabywca zapłacił ( oby nie ) za lekcję niewiedzy. Tarcza od złotego automata ( jest troszkę mniejsza , niż "standardowa" ) została osadzona w "pasującej" do niej kopercie z d... py.  Odnośnie tarczy trudno jednoznacznie określić czy to obecna produkcja ( w sumie po co jak nie pasuje do kopert pozłacanych) , czy leżaki magazynowe .

Obecnie na fali są tarcze od poljotów de luxów 23 j  ( na szczęście te brzydsze)

Stawiam flaszkę, że to obecna produkcja. Z resztą….ten poljot został już sprzedany jakieś 1,5 miesiąca temu za mniejszą kwotę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez twierdze ze to ewidentna podróbka . już ktoś kiedyś pisał ze dla Rosjan kamienie i tarcze (szczególnie te z połyskiem) były oczkiem w głowie wiec ta tarcza to obraza dla tych ludzi co pracowali kiedyś przy produkcji radzieckich zegarków

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi