Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

I tak z jednego zegarka dwa dochody, raz za zegarek, raz za złoooooooooooooooto  :angry:

Edytowane przez waski123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że stalowy - mniejsza o to - ale potencjał ma - zmiana szkiełka i będzie cacy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego poljota gdzieś, muszę go odkopać bo na 1 rzut oka rzeczywiście jak stalówka wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy stanie szkła i reszty wygląda jak stalówka ale to tylko przez brak śladów przetarć, ogólnie fajny stan :)

Wszystko z czasem się zmienia

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy była okazja czy nie okazja, ale czy ktoś z Was może mi powiedzieć co to jest?

http://allegro.pl/stary-zegarek-marki-stalino-i4357110652.html

Marka "STALINO"? Sprzedający nie chciał przesłać ostrzejszych zdjęć tłumacząc że nie ma aparatu i robił tabletem. :D

Stolicznyje

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spytajcie, przecież to forumowicz.  :D

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitacja czyli ograniczona ilość - w tym przypadku chodzi pewnie o 2miliony a jak to się wyczerpie to zaczną od początku z innym sekundnikiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Limitacja czyli ograniczona ilość - w tym przypadku chodzi pewnie o 2miliony a jak to się wyczerpie to zaczną od początku z innym sekundnikiem

Dwa miliony?  :D

Chcieliby pewnie już ten sekundnik zmienić bo to by znaczyło że się już wyczerpało i jest rekordowa sprzedaż :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak wam, ale mi te pseudo-Łucze wizualnie nawet się podobają. Kiedyś nawet się zastanawiałem nad zakupem, ale taką fortunę wolałbym jednak przeznaczyć na coś, co zdjełano w sssr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zniechęcają te damskie werki. No i ceny w Polsce. Na Białorusi to kosztuje paczkę czipsów.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że tarcza jest ukraińska, a koperta jeszcze z CCCP. Ja bym takiej kwoty nie dał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielokrotnie na Forum była poruszana kwestia tych nowych Rakiet 24H. Jest to produkcja współczesna; te zegarki nie widziały ZSRR :) W środku w najlepszym wypadku będzie siedział oryginalny werk 2609HA przerobiony na wersję 24-godzinową metodą frezowania płyty. A w najgorszym przypadku trafimy na werk z dorobioną płytą główną z gołego mosiądzu... Oczywiście w oryginale mechanizm 24-godzinny powinien mieć oznaczenie 2623. Za tę cenę można mieć co najmniej jeden porządny radziecki zegarek.

Jest, co prawda, zawsze jakiś cień szansy, ze to współczesna oryginalna produkcja zakładów z Petrodworca (wszakże ciągle produkują), ale wówczas cena byłaby raczej wyższa. Takie wątpliwości mogłoby rozwiać zdjęcie werku - można spróbować poprosić o to sprzedającego.

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielokrotnie na Forum była poruszana kwestia tych nowych Rakiet 24H. Jest to produkcja współczesna; te zegarki nie widziały ZSRR :) W środku w najlepszym wypadku będzie siedział oryginalny werk 2609HA przerobiony na wersję 24-godzinową metodą frezowania płyty. A w najgorszym przypadku trafimy na werk z dorobioną płytą główną z gołego mosiądzu... Oczywiście w oryginale mechanizm 24-godzinny powinien mieć oznaczenie 2623. Za tę cenę co najmniej jeden porządny radziecki zegarek.

można kupić (uzupełniłem kolegę sthool)   :)

Święte słowa. 

Dodam tylko cos co też bylo wielokrotnie na forum - sprzedawcy tych 24h  o dziwo nigdy nie pokazują mechanizmów :D

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można kupić (uzupełniłem kolegę sthool)   :)

A ja w tym czasie edytowałem swoją niedoróbkę, ale dzięki za sprostowanie :)

Dodam jeszcze, że jeśli komuś się podoba design takich Rakiet (bo faktycznie nie są brzydkie), to można pokusić się o przeszczep oryginalnego werku 2623 (czas od czasu można trafić oryginalną Rakietę 24H ze styraną kopertą czy tarczą i to byłby świetny "dawca"). Oczywiście jednak nie za taką cenę :)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multikulti - dwa w jednym: okolicznościówka plus multicalendar!

http://allegro.pl/rakieta-okolicznosciowa-aerobalt-serwis-i4399408968.html

takiego okaza widzę po raz pierwszy ale cena wywoławcza poraża...

Może ponegocjujesz? To wystawia żona Pawła Burego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi