Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Tło identyczne, ale może to faktycznie przypadek.

Wysłane z mojego SM-N9005

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Ja mam takiego, ale koperta nieco się różni...a7c60b6208ab26f536d4655918aea68e.jpg

Edytowane przez fankaDaktarina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jednak obstawiałbym że jest to wostok robiony już po 1991 roku. Na wszystkich robionych w CCCP wostokach w takich kopertach na tarczy był napis "zdiełano w cccp" - patrz gajowe, myszkę miki, czy karlsona z dachu. 

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm - takiego białego też mam bez napisów. Trochę gorzej bo Karlsona też :ph34r:

Niestety w katalogach tych modeli nie ma więc w sumie bardziej zgadujemy niż piszemy sprawdzone informacje. Jakby nie było kolekcjonersko warto posiadać wszystkie typy tych wostoków niezależnie czy były robione w cccp czy na przełomie zmian. Ja niestety posiadam tylko gajowego bo i miki i karlson i czerwona 12 w dobrych stanach jakoś się u mnie na giełdach nie pojawiają niestety. 

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to można znaleźć w katalogu takie cuś. To wostok sprzedawany m.in we Włoszech przez dystrybutorów radzieckich zegarków. Tarcze były ponoć zamianę oddzielnie i składane to wszystko do kupy juz na miejscu

8d00de3c558c70e56daf150d387a7986.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

@yorki_man fajnie że się ożywiłeś tu na forum :)

Każdą tezę masz podpartą jakimś zdjęciem zegarka! :)

Teskniłem za Tobą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, nie mogę. 

Jak "gajowy" zupełnie mi się nie podoba i  wręcz go nie chcę widzieć u siebie tak ta obrzydliwie brzydka Rakieta jest  ..... hmmm  - pożądana :)

Yorki -  no nic nie powiem. Kris to chociaż dobrą  wiadomość dziś przekazał a Ty tylko kujesz w oczy  :angry:   :D

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ta moja koperta Panowie?

Ta koperta też jest OK - chyba nawet częściej można spotkać właśnie taką wersję jak Twoja (wpisz w Google "Vostok 2403" i daj wyszukiwanie grafiki :) )

Zwróć uwagę, że te odmiany różni jeszcze jeden szczegół - u Ciebie sekundnik jest czarny, podczas gdy w Wostokach z "chudszymi" kopertami jest chromowany.

Ja również posiadam takiego Wostoka, jak ten z podlinkowanej aukcji - i też nie ma on napisów "zdiełano...".

A co do tej aukcji, to jest jeden ciekawy szczegół - czarna kropka między 43 a 44 minutą na podziałce. Ta kropka wygląda jak przypadkowe chlapnięcie przy malowaniu tarczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko. Kwiatek myśli, że mu oddam ruskie zegarki, którymi wzgardził :-P nie ma takiej opcji :-D

Odetchnąłem z ulgą :D

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Zwróć uwagę, że te odmiany różni jeszcze jeden szczegół - u Ciebie sekundnik jest czarny, podczas gdy w Wostokach z "chudszymi" kopertami jest chromowany.

Znaczy się mój ładniejszy ;) tak serio: ma swój urok ten model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta koperta też jest OK - chyba nawet częściej można spotkać właśnie taką wersję jak Twoja (wpisz w Google "Vostok 2403" i daj wyszukiwanie grafiki :) )

A co do tej aukcji, to jest jeden ciekawy szczegół - czarna kropka między 43 a 44 minutą na podziałce. Ta kropka wygląda jak przypadkowe chlapnięcie przy malowaniu tarczy :)

Czy te zielone, Gajowe mają właśnie taki mechanizm "Vostok 2403"?

Rzeczywiście - kropka jest. Nie zauważyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi