Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Sam pamiętam - normalnie wyrocznia. Zacznij te screeny robić bo narazie to tylko sceny robisz.

Żeby nie było OT

http://allegro.pl/zlocona-rakieta-29-kam-w-automacie-perlowa-tarcza-i7080240590.html

Ładny automat.

Zobacz ile Wojciech (i jakich) ma postow na forum i porownaj ze swoim wkladem w ten dzial. Tez pamietam ze co do olx byly glosy o nie wrzucaniu ich jako ofert bo po kilku telefonach do sprzedajacego przestawaly byc okazja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

istotnie był poruszany ten temat, ale z tego co się orientuję to nie wszedł jako zasada...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz ile Wojciech (i jakich) ma postow na forum i porownaj ze swoim wkladem w ten dzial. Tez pamietam ze co do olx byly glosy o nie wrzucaniu ich jako ofert bo po kilku telefonach do sprzedajacego przestawaly byc okazja.

Nie wiem jakie ma znaczenie kto ma ile postow- może to ważne ale dla mnie takie posty w stylu "sam widziałem" to puste posty bez treści.

Ja widziałem na żywo Rakietę 3031 - będzie szal i łapki?

post-93235-0-81361800-1512934664_thumb.jpg

Bo nie wiem czy widziałem czy mi się śniło ale miałem w rękach normalnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ten paszport i przywieszka z gryzmołami z lekka podważa autentyczność tego zestawu. No ale ładny jest

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ten paszport i przywieszka z gryzmołami z lekka podważa autentyczność tego zestawu. No ale ładny jest

Numery zgodne :D

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tytuł sugeruje, że pudełko jest NOS, zegarek nie wiadomo ;)

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Widać po śrubach, że werk był rozbierany... co dla purystów oznacza że NOS już nie jest. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać po śrubach, że werk był rozbierany... co dla purystów oznacza że NOS już nie jest.

Jak był kiedykolwiek czyszczony to musiał być rozkręcony werk,co nie oznacza że mógł być nienoszony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc nie jest nosem.

Może to i lepiej dla potencjalnego nabywcy że był czyszczony,odpadnie koszt serwisu a to jakieś 3 stówy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100 to byłaby jakaś mega promocja. 200 realny koszt. 300 w dużym mieście. A tak w ogóle to trzeba znaleźć odważnego zegarmistrza na owe czasy który się podejmie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że mój majster ma ''mega promocje'' i przy okazji zna się na rzeczy :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że mój majster ma ''mega promocje'' i przy okazji zna się na rzeczy :) pozdrawiam

Spotyka się takich jeszcze czasami, na ogół ludzie starej daty którzy dużo potrafią i nie patrzą tylko na pieniądze. Chwała im za to. A większość to teraz bateryjkarze bez wiedzy i chęci. Ruski zegarek to nie wart zachodu i pracy, a jak już ruszą to przecież klient zapłaci jak ma taka fanaberię żeby ruska serwisować ani nosić kwarca jak porządni ludzie. A jeszcze jak przyniesie chrono.. Kto to będzie w tym grzebał jak to niełatwe... Przecież lepiej baterię sprzedać z wymianą i pasek, to 5 minut, a nie grzebania pół dnia... <_<

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Może to i lepiej dla potencjalnego nabywcy że był czyszczony,odpadnie koszt serwisu a to jakieś 3 stówy.

Średni koszt serwisu Poljota chrono to około 120zł. Co do NOSa to czytałem już takich kolegów dla których otworzenie dekla równe jest z dyskwalifikacją NOSa. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że mam majstra który osie sam na tokarce wytacza, 3133 i 3017 nie boi się rozbierac i czyścić a i czasami część dorobić. A do jednego zegarka to jedno z tryb ręcznie mi sam dorobił :o   Jest już po 70 -siątce i coraz gorzej mu idzie ale daję radę. 

Jak czasami opowiada co musiał zrobić samodzielnie ponad 50 lat temu aby zdać egzamin na zegarmistrza to mi się gębę otwiera ze zdziwienia i niedowierzania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze że mam majstra który osie sam na tokarce wytacza, 3133 i 3017 nie boi się rozbierac i czyścić a i czasami część dorobić. A do jednego zegarka to jedno z tryb ręcznie mi sam dorobił :o   Jest już po 70 -siątce i coraz gorzej mu idzie ale daję radę. 

Jak czasami opowiada co musiał zrobić samodzielnie ponad 50 lat temu aby zdać egzamin na zegarmistrza to mi się gębę otwiera ze zdziwienia i niedowierzania. 

Ale zgodzisz się że to już rzadkość taki fachowiec. I niech żyje sto lat!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Owego majstra polecił mi właśnie zegarmistrz starszej daty, którego znają wszyscy w moim mieście i każdy kto miał kiedyś zepsuty zegarek zanosił go do niego. Niestety z racji wieku nie 'dłubie' już w zegarkach.

Owy zegarmistrz jest uczniem tego Pana. Starszy Pan powiedział mi, żebym nie mówił mu, że od niego jestem, bo potem 'uczeń' narzeka, że klientów mu nagania i ma dużo pracy.

Edytowane przez pabloo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Jak był kiedykolwiek czyszczony to musiał być rozkręcony werk,co nie oznacza że mógł być nienoszony.

NOS jest wtedy gdy zegarek nawet nie był otwierany. Każda ingerencja wyklucza ta kategorie.

Czyszczenie Poljota chrono w Gliwicach kosztuje 50zl.

Edytowane przez Wojciech1500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOS jest wtedy gdy zegarek nawet nie był otwierany. Każda ingerencja wyklucza ta kategorie.

Czyli moja czarna moskiewska ślicznotka, po serwisie już nie dziewica:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi