Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

No muszę przyznać, że koleś ma "bogate" słownictwo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIestety allegro to cały czas walka sprzedających z kupującymi tzn dużo sprzedawców kombinują jak orżnać kupującego a to zdjecia podrasują, a to składaka jakiegoś sklecą czasami to ręce opadają :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kchrapek, a propos komandira

Panowie wypowiedzcie się czy to autentyk cze jakiś Franken:

http://allegro.pl/ra...3694513839.html

100% Autentyk

Najprawdopodobniej całość pochodzi z Czystopola, ale mnie osobiście dwie sprawy by zniechęciły:

1) autor aukcji zachwala zegarek "KOMANDIRSKI; wostok; 17 jewels; w stali" czwarta pozycja jest ewidentną brednią!

2) dekielki autentycznych komandirów z epoki wyglądały zupełnie inaczej!

Mam wrażenie, że zegarek jest współczesnym (chyba ruskim) wyrobem a więc napis "zakaz mo cccp" jest sztuczką marketingową czyli zwykłą ściemą pod publiczkę :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kchrapek, a propos komandiraNajprawdopodobniej całość pochodzi z Czystopola, ale mnie osobiście dwie sprawy by zniechęciły:

1) autor aukcji zachwala zegarek "KOMANDIRSKI; wostok; 17 jewels; w stali" czwarta pozycja jest ewidentną brednią!

2) dekielki autentycznych komandirów z epoki wyglądały zupełnie inaczej!

Mam wrażenie, że zegarek jest współczesnym (chyba ruskim) wyrobem a więc napis "zakaz mo cccp" jest sztuczką marketingową czyli zwykłą ściemą pod publiczkę :)

Finalnie kupiłem tego: http://allegro.pl/show_item.php?item=3713359465

Nie wiem czy lepszy wybór, bo dekiel jeszcze inny.

Jakieś opinie co do tego egzemplarza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy lepszy wybór, bo dekiel jeszcze inny

pewnie, że lepszy!

primo -> wydaje mi się, że jest identyczny z poprzednim

secundo -> zabuliłeś 2/3 ceny tamtego

Sprzedawca Twojego zegarka napisał "wygląda tak jakby,wczoraj opuścił fabrykę" ja bym opuścił słowo "wygląda" :)

wg mojej orientacji kupiłeś współczesną replikę sowieckiego komandira, zaprezentowanego pod nr 96

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/56932-forumowy-spis-komandirskich/page-5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz nie wiem co myśleć... Wygląda pięknie i jeśli nie jest gorszy jakościowo to w zasadzie nie wiem czy żałować że to nie oryginał.

No ale jednak to nie oryginał...

Więc jednak wtopa, tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ten Twój jest tak samo oryginalny jak ten, którego pokazuje cofer! Poza tym świetny zegarek w bardzo dobrej cenie. Gratuluję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie komandira: żadna wtopa kchrapek! masz oryginalnego wostoczka z zerowym przebiegiem za przywoitą cenę i tyle :)

(na aukcjach podobne zegarki idą po 150-180zł a jak się spotka dwóch napaleńców, to czasami i więcej)

ooo! na fotce wlejonej przez Gregorian-a masz kawałek komandirowego dekielka

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, słabo się orientuję w radzieckich, a od dawna mi chodzi po głowie taki złoty burgund - dla mnie to on jest kwintesencją radzieckiego zegarka ;)

Jest taki:

http://allegro.pl/zloty-poliot-30-kamieniowy-i3722406718.html

Co sądzicie? Wiem , że nie do końca ten temat, ale nie chce mi się zakładać nowego - w razie potrzeby po prostu tu posprzątam ;)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na sprawach mechanicznych sie nie znam, ale jeżeli chodzi o wygląd to jest nieziemsko piękny, zdjęcia nie oddają urody tego zegarka. Jeden z tych zegarków, które chciałbym kiedyś mieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam i polecam :) Tanio nie jest, ale warto.

A ja zmieniłem werk z tarczą mojemu poljotowi .

Niesamowita tarcza w kolorze "kardynalskim".

985f.jpg

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Wystarczyło poszukać i nie byłoby powodu do takich pytań. Absolutnie nie chciałem, żeby zabrzmiało to jak oskarżenie. Kilka razy się naciąłem i teraz inaczej patrzę na forumowicza a inaczej na sprzedawcę.  Nie przewidziałem sytuacji, w której te dwa typy zawarły się w jednym człowieku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak. Wystarczyło poszukać i nie byłoby powodu do takich pytań. Absolutnie nie chciałem, żeby zabrzmiało to jak oskarżenie. Kilka razy się naciąłem i teraz inaczej patrzę na forumowicza a inaczej na sprzedawcę.  Nie przewidziałem sytuacji, w której te dwa typy zawarły się w jednym człowieku.

Takich połączeń znajdziesz tu jeszcze co najmniej kilka...

co nie oznacza jednak powodu do utraty stałej czujności kupieckiej... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregorian, jestem pod wrażeniem Twojej kolekcji/wiedzy/dociekliwości jeżeli chodzi o propagandowe/okolicznościowe sowiety.

Zapewne już zawiesiłeś oko na tej noworuskiej rakecie z pięknie stylizowanym starym-sprawdzonym leninowsko-bolszewickim motywem! dla mnie bomba! :)

ale jeżeli nie, to popatrz->http://allegro.pl/mechaniczny-zegarek-rakieta-nos-rosja-i3715715337.html

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O rany. Spłonąłem rumieńcem. :)  Dzięki.

Te rakiety obserwuję bo pojawiają się cyklicznie ale zawsze jest ten sam problem - to nie ZSRR a mnie się gwałtownie urywa zainteresowanie po XII.1991 (+ przejściówki z sygnaturami MiZ)

Mam też wrażenie, że są takie modele z sygnaturą ZSRR więc cierpliwie czekam i się rozglądam.

Róża Wiatrów tez z reguły się pojawiała tylko Rosija albo bez napisu a nagle potrafiła się zreaktywować wersja z ZSRR. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/komandirski-zsrr-ussr-z-kotwica-i-lodzia-warto-i3715444829.html

Co z nim nie tak, że takie niskie zainteresowanie?!  :ph34r:

Pewnie nic za wyjątkiem kiepskich wskazówek i słabego zdjęcia.

Natomiast ten Sprzedający ustawił koniec chyba z 7 aukcji na tą samą porę i nie tylko ja ale i inni nie mogli się rozdwoić.

Ja np. siekałem w czterech aukcjach a wygrałem tylko jedną bo trzeba było pilnować tej pozycji co najważniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi