AndrzejMick 82 #876 Napisano 12 Sierpnia 2014 Cachaloty to najbardziej zadziorne Oceanusy. Gratulacje! 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #877 Napisano 25 Sierpnia 2014 No i ostatni Cachalot czyli P100. Wpadł do kolekcji trochę niespodziewanie. Niby najprostszy, ale nie wiem czy nie najładniejszy z całej trójki.... Zapraszam do oglądnięcia całej trójki razem w galerii.http://zegarkiclub.pl/forum/topic/110028-cachaloty-o-schy%C5%82ku-lata/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #878 Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Ocki wszystkie są świetne z białą tarczą, ten też niczego sobie, trochę może ten datownik tak chyba zrobiony żeby coś dodać ale nawet nieźle wygląda , na żywca pewnie też widać to zupełnie inaczej Graty niech się nosi, dokup siebie jeszcze jakaś mantę to mimo wszystko jeszcze lepszy level wykonania Pozdr. Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez lukaspl21 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #879 Napisano 25 Sierpnia 2014 Od Cachalota P100 zaczęła się moja przygoda z Oceanusami. Bezel i kolory indeksów robią niesamowite wrażenie... 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #880 Napisano 27 Sierpnia 2014 Lukaspl21 - manta miała być następna po p500 i p600 , wyszło trochę inaczej, ale co się odwlecze to nie uciecze P100 bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Na fotkach z sieci wyglądał raczej bezpłciowo. Na żywo tak jak Andrzej pisze robi niesamowite wrażenie .Zupełnie odwrotnie niż OCW-T100TB-1AJF który mnie zauroczył na fotkach, a na żywo okazał się jakiś taki nudny bez pazura, i bez żalu sie z nim pożegnałem.A wracając do tego co pisał Lukaspl21 . tylko żałować że ani p500 ani p600 nie wyszedł też w opcji z białą tarczą ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #881 Napisano 9 Września 2014 Ku przestrodze , gdyby ktoś widział t1000 z zbyt okazyjnej cenie.http://www.aliexpress.com/wholesale?site=glo&shipCountry=pl&SearchText=ocw&similar_style=n&page=1&CatId=100002824 Małe chińskie rączki i ich stalowe oceanusy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #882 Napisano 9 Września 2014 Podejrzewam, że ewentualny kupujący dostanie kompletnie coś innego niż widnieje na tych zdjęciach. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #883 Napisano 14 Września 2014 No to oceanus też wlazł w GPS-ahttp://www.casio-intl.com/asia-mea/en/news/2014/0912_OCW-G1000/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #884 Napisano 14 Września 2014 (edytowane) wygląda na to, że dowalili i pomyśleli o wszystkimi bo w jednym zegarku jest synchro GPS i WC! Seiko będzie po środku a najsłabiej wygląda w tym zestawieniu Citizen, w którym strefy czasowe trzeba ustawiać ręcznie i to zaburza w moim odczuciu słuszność zastosowania tak wykastrowanej technologii GPS. przewidywana cena Casio ~1600$ co też stawia go różowo w powyższym zestawieniu... Edytowane 14 Września 2014 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #885 Napisano 15 Września 2014 Czekałem kiedy GPS trafi do Oceanusów i proszę, już jest.Nawet wygląd tarczy nowego OCW-G1000-1A jest niczego sobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #886 Napisano 15 Września 2014 (edytowane) Tarcza ekstra , te czarne zarąbiste. Prz okazji zobaczylem fotki nowego MR-G z gpsTylko ta cena - piszą że okolice 3k $ Edytowane 15 Września 2014 przez plose55 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #887 Napisano 15 Września 2014 Dla mnie jedyną niewiadomą jest wielkość Oceanusa GPS.Oczywiście są podane wymiary zegarka, jednak chciałbym zobaczyć go na żywo. (po obejrzeniu Astrona w Zibi, ochota na ten zegarek zmalała we mnie) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #888 Napisano 15 Września 2014 Jest nowy Astron na ten rok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #889 Napisano 15 Września 2014 51.1 ×46.1 × 14.7mm Jak dla mnie to ten Ocek przez GPS jest za gruby...przyzwyczajony jestem do Mantowych rozmiarów...a tu nie dość, że 46 mm szerokości to jeszcze grubość jak u chrono w automacie.Wave w zupełności mi wystarczał bo synchronizował się bez problemu... 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #890 Napisano 18 Września 2014 Dobrze że nie dali wielkich rzymskich wstawek Zaskakująco niska waga jak na taki duży zegarek - jakiś "pusty" w środku musi być ten mechanizm Wygląda klasycznie ale jak pisał Waldek nie taka patelniaOstatnio seiko odchudziło trochę swoje , może w kolejnej generacji też to zrobią Jak by było z 13 coś to było by o czym myśleć Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #891 Napisano 19 Września 2014 Dobrze że nie dali wielkich rzymskich wstawek Zaskakująco niska waga jak na taki duży zegarekBo tytanowy. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4515 #892 Napisano 19 Września 2014 w opisie stoi, że stalowy co już na samym wstępie wydało mi się podejrzane... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6773 #893 Napisano 19 Września 2014 Kurcze ładne te wasze Oceanusy 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #894 Napisano 19 Września 2014 w opisie stoi, że stalowy co już na samym wstępie wydało mi się podejrzane...Przy takich rozmiarach i wadze nie da się, żeby był stalowy. Tytan z DLC. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #895 Napisano 4 Października 2014 Wreszcie jakiś Oceanus u Tanaki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23182 #896 Napisano 4 Października 2014 Piękny . Szkoda że dla mnie cena zaporowa .Przyjrzyjcie się lewej strony przy samym okienku daty w 41 sek., wygląda to jak jakaś skaza na tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #897 Napisano 4 Października 2014 (edytowane) No ten zegarek wydaję się po małych przejściach Ciekawe czy w tym roku pokażą model S4000 lub coś nowo mantowegoChoć pokazali GPSa , moze na razie więcej nie będzieGPSy jednak cenę na razie trzymają pewnie nie prędko ktoś zaszczyci nas fotkami Pozdr. Edytowane 4 Października 2014 przez lukaspl21 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelpablo 3797 #898 Napisano 5 Października 2014 Największym problemem z tymi zegarkami jest to, że praktycznie żaden z przedstawicieli handlowych Casio ich nie ma. Ciężko jest z dostępem do nich by ewentualnie je przymierzyć i zobaczyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #899 Napisano 5 Października 2014 Oceanus to JDM. Spotkasz go w sklepach tylko w Japonii. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #900 Napisano 5 Października 2014 Można kupić w luxtime.pl (chociaż ceny astronomiczne), przymierzyć i oddać. 8-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach