Seven 50 #901 Napisano 24 Października 2014 GPS-y u Tanaki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #902 Napisano 24 Października 2014 Piękny jest ten nowy Oceanus z GPS.Jedyne co mnie zastanawia, to jego rozmiar, a zwłaszcza grubość - chciałbym na żywo go obejrzeć Ten model jest zdecydowanie większy od swoich braci. Cena około 1900$ wydaje się być ciekawa (gdyby tyle ten zegarek kosztował już u nas bez VAT i cła) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #903 Napisano 24 Października 2014 (edytowane) jak to jest z tym GPS? on wskazuje tylko prawidlowa godzine czy pozycje takze?? na to przynajmniej wskazuje napis na tarczy edit:ok znalazlem...synchronizuje tylko czas Edytowane 24 Października 2014 przez mrovka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23197 #904 Napisano 26 Października 2014 (edytowane) Fajnie jakby GPS w oceanusie pokazywał pozycję Edytowane 26 Października 2014 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #905 Napisano 31 Października 2014 Jeszcze jeden wariant kolorystyczny, tym razem limitka na 10-lecie linii Oceanus. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #906 Napisano 31 Października 2014 Mogli trochę pobawić się kolorem a tak to trochę mało czytelnie się zrobiło , choć zobaczymy jak bedą wyglądać real fotoWiadomo kiedy premiera Pozdr, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #907 Napisano 31 Października 2014 Wiadomo kiedy premiera Zapewne pod koniec listopada. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #908 Napisano 26 Listopada 2014 Witajcie!Chciałbym ostrzec Was przed zakupami Oceanusów w LuxTime - bardzo naciągają klientów.To było całkiem niedawno, może z 2 tygodnie temu.Szukając do kupienia Casio Oceanus natknąłem się właśnie na ten sklep.Na ich stronie internetowej były pokazane Oceanusy, które mnie interesowały wraz z cenami i tak:T2500B - 4000 złT1010B - 4360 złT1000B - 5160 złNapisałem do nich e-mail z pytaniem czy mają na stanie te zegarki i o ile mogą opuścić z ceny.Dostałem szybką odpowiedź, że ceny są sztywne, a tych zegarków nie ma w sklepie ani u dytrybutora.Postanowiłem do nich zadzwonić, aby dowiedzieć się ile czasu musiałbym czekać na ich sprowadzenie z Japonii przez ich sklep - chciałem kupić jeszcze przed Świętami.Wyjaśniono mi, że jak tylko zegarki będą osiągalne to mi dadzą znać.I tu wielkie zaskoczenie. Od naszej rozmowy nie minęło nawet 2 minut (mam na to świadka, akurat kolega był u mnie w pokoju), internet miałem włączony i akurat byłem na stronie Oceanusów w tym właśnie sklepie - dla mnie było to coś wrednego - w jednej chwili ceny Oceanusów skoczyły do góry i tak:T2500B - z 4000 na 4360 złT1010B - z 4360 na ok. 4900 złT1000B - z 5160 zł na 6099 zł.Zresztą wejdźcie na stronę LuxTime - teraz są te ostateczne ceny podane.Zrozumiałbym, gdyby okazało się, że dystrybutor ma te zegarki u siebie, ale on miał ich nie mieć. Sklep też zegarków nie miał. To pytam - dlaczego nagle cena ich wzrosła?Myśleli, że znaleźli naiwnego, który im tak przepłacone zegarki zakupi?PozdrawiamMarc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banalny 26 #909 Napisano 26 Listopada 2014 Nie widzę w tym nic zdrożnego... Mamy wolny rynek, sklep może dowolnie ustalać ceny, a klienci nie mają przecież obowiązku u niego kupować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #910 Napisano 26 Listopada 2014 Witajcie!Chciałbym ostrzec Was przed zakupami Oceanusów w LuxTime - bardzo naciągają klientów.To było całkiem niedawno, może z 2 tygodnie temu.Szukając do kupienia Casio Oceanus natknąłem się właśnie na ten sklep.Na ich stronie internetowej były pokazane Oceanusy, które mnie interesowały wraz z cenami i tak:T2500B - 4000 złT1010B - 4360 złT1000B - 5160 złNapisałem do nich e-mail z pytaniem czy mają na stanie te zegarki i o ile mogą opuścić z ceny.Dostałem szybką odpowiedź, że ceny są sztywne, a tych zegarków nie ma w sklepie ani u dytrybutora.Postanowiłem do nich zadzwonić, aby dowiedzieć się ile czasu musiałbym czekać na ich sprowadzenie z Japonii przez ich sklep - chciałem kupić jeszcze przed Świętami.Wyjaśniono mi, że jak tylko zegarki będą osiągalne to mi dadzą znać.I tu wielkie zaskoczenie. Od naszej rozmowy nie minęło nawet 2 minut (mam na to świadka, akurat kolega był u mnie w pokoju), internet miałem włączony i akurat byłem na stronie Oceanusów w tym właśnie sklepie - dla mnie było to coś wrednego - w jednej chwili ceny Oceanusów skoczyły do góry i tak:T2500B - z 4000 na 4360 złT1010B - z 4360 na ok. 4900 złT1000B - z 5160 zł na 6099 zł.Zresztą wejdźcie na stronę LuxTime - teraz są te ostateczne ceny podane.Zrozumiałbym, gdyby okazało się, że dystrybutor ma te zegarki u siebie, ale on miał ich nie mieć. Sklep też zegarków nie miał. To pytam - dlaczego nagle cena ich wzrosła?Myśleli, że znaleźli naiwnego, który im tak przepłacone zegarki zakupi?PozdrawiamMarc Ceny na pierwszy rzut oka bez sprawdzania są z d**y wzięte Wszystkie te modele da sie ściągnąć w okolicach 3 k pln...nie chce mi się sprawdzać dokładnie, bo te z B - czyli na czarnym tytanie są zwykle ciut droższe, ale w tym roku w jasnym tytanie T2500C ściągałem w okolicach 2600 plm i to w pierwszych dniach od premiery 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaspl21 28 #911 Napisano 26 Listopada 2014 No ceny ustalali chyba mniej więcej takHeniu wejś no coś wpisz i ten zamyka oczy i ciach 4 razy w klawe Najlepsze że Manta na tej stronie jest tansza o zwykłego ocka T1000No ale to standard jak zjechać z Polaka Na tej stronie widze więcej perełekhttp://luxtime.pl/pl/p/Zegarek-GRAND-SEIKO-SPRING-DRIVE-TITANIUM-DIVER-SBGA031G/5512Normalnie ze dwa by się pewnie za tyle kupiło Tu Henio poszedł grubo Pozdr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #912 Napisano 26 Listopada 2014 Ja dla odmiany dobrze wspominam zakupy na LuxTime. Kupiłem zegar (G-Shock) w dobrej cenie (trochę nawet wytargowałem), szybko przyszedł i jest ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banalny 26 #913 Napisano 26 Listopada 2014 Polacy już tak mają że uwielbiają sobie ponarzekać na drożyznę heh. Zamiast sarkać założyłby jeden z drugim sklep i sprzedawał towar w atrakcyjnych cenach... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #914 Napisano 27 Listopada 2014 Nie widzę w tym nic zdrożnego... Mamy wolny rynek, sklep może dowolnie ustalać ceny, a klienci nie mają przecież obowiązku u niego kupować.Zgadzam się z Tobą w 100%.Jednakże, skoro powiedzieli, że u nich tego zegarka nie ma w tej chwili w magazynie, dodatkowo ich dystrybutor też go nie ma u siebie - a w parę minut później ceny podnoszą w górę - to o czym to świadczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #915 Napisano 27 Listopada 2014 O tym że nie maja za grosz rozumu. Mają potencjalnego klienta na którym mogą zarobić bardzo ładna marżę, to zamiast mu sprowadzić zegarek, to robią jakieś przedziwne kombinacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #916 Napisano 27 Listopada 2014 (edytowane) O tym że nie maja za grosz rozumu. Mają potencjalnego klienta na którym mogą zarobić bardzo ładna marżę, to zamiast mu sprowadzić zegarek, to robią jakieś przedziwne kombinacje.I by zarobili, gdyby ceny nie podnieśli - te 5160,00 PLN wtedy bym im dał na 100%.Teraz gdy wiem dużo więcej na temat kupowania zegarków w Japonii - nawet 4000 PLN nie dam. A Oceanusa na pewno sobie kupię. Edytowane 27 Listopada 2014 przez Marc_42 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #917 Napisano 29 Listopada 2014 Witajcie!Chciałbym ostrzec Was przed zakupami Oceanusów w LuxTime - bardzo naciągają klientów. Oceanusy kupuje się w Japonii. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #918 Napisano 1 Grudnia 2014 Oceanusy kupuje się w Japonii. Wiem, że najlepiej kupić w Japonii.Czy może już kupowałeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #919 Napisano 2 Grudnia 2014 Mam pytanie - jak Oceanus ma alarm (wiem, że nie wszystkie mają) - to on jest elektroniczny? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plose55 183 #920 Napisano 2 Grudnia 2014 Co rozumiesz przez elektroniczny? Wszystkie modele oceanusa z ostatnich lat to zegarki kwarcowe zasilane przez solar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #921 Napisano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Może źle zadałem pytanie - chodzi o alarm w Oceanusach - jaki dźwięk (chodzi o tony) wydobywa sie z niego podczas uruchomienia budzika (alarmu). Czy to jest podobne jak w innych Casio? Edytowane 3 Grudnia 2014 przez Marc_42 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #922 Napisano 3 Grudnia 2014 Szału nie ma...taki pi pi przez 10 sekund - chyba tak samo jak w g-shocku. Już nie pamiętam dokładnie bo obecnie nie mam nic z alarmem a jak miałem to używałem tylko na początku do zabawy. 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #923 Napisano 4 Grudnia 2014 Mnie budziki w zegarkach Casio budzą codziennie.Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apa13 60 #924 Napisano 4 Grudnia 2014 Ustawiałem, próbowałem, ale nie był w stanie mnie obudzić. Czasami nawet nie wiedziałem, że dzwonił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marc_42 0 #925 Napisano 4 Grudnia 2014 (edytowane) To masz kiepsko, ja z tym nie mam problemu.Zresztą jestem bardzo uczulony na jakość dźwieku zwłaszcza ze sprzętu Hi-Fi - dlatego mam wszystko Marantz'a. Edytowane 4 Grudnia 2014 przez Marc_42 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach