tommly 11488 #2976 Napisano 25 Września 2022 12 godzin temu, zorro napisał(-a): Ładnie świeci BTW Przeglądałem ostatnio wątek Oceanusa na watchuseek i ktoś napisał że nigdy nie kupi zegarka który ma „anus” w nazwie 😂 Podobnie cisną z Moonswatcha wersja: Ur-anus 🤣 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9784 #2977 Napisano 26 Września 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #2978 Napisano 3 Października 2022 .S20FE 5G 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11488 #2979 Napisano 6 Października 2022 Kolega [mention=29840]siomon[/mention] zerknie na priva 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18515 #2980 Napisano 8 Października 2022 W dniu 25.09.2022 o 09:51, tommly napisał(-a): Podobnie cisną z Moonswatcha wersja: Ur-anus 🤣 Masz pozdrowienia od Ani. Sphincter Ani 🤣 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 426 #2981 Napisano 12 Października 2022 Zaskoczyłem się dzisiaj. Chciałem rzucić okiem do apki Oceanus Connected, a tu się okazuje, że od października nie działa, bo Oceanusy przeszły do apki Casio Watches. Nie lubię zmian. 1 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #2982 Napisano 12 Października 2022 10 godzin temu, laferty napisał(-a): Zaskoczyłem się dzisiaj. Chciałem rzucić okiem do apki Oceanus Connected, a tu się okazuje, że od października nie działa, bo Oceanusy przeszły do apki Casio Watches. Nie lubię zmian. Pewnie dla nich taniej a do tego wszystko w jednej appce - musiałem raz odpalać dla Ocków a raz dla Casioków. Dla mnie wygoda... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23049 #2983 Napisano 2 Listopada 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew9 3 #2984 Napisano 2 Listopada 2022 8 minut temu, tomaliusz napisał(-a): Jaki to model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23049 #2985 Napisano 2 Listopada 2022 2 minuty temu, andrew9 napisał(-a): Jaki to model? ocw-t2600-1ajf https://youtu.be/XYmVhLONsqs 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrew9 3 #2986 Napisano 2 Listopada 2022 Godzinę temu, tomaliusz napisał(-a): ocw-t2600-1ajf https://youtu.be/XYmVhLONsqs Bardzo ładny Można wiedzieć, gdzie kupiłeś? Na szybko sprawdziłem, to poza jedną ofertą w Polsce (już widziałem pod trzema różnymi wersjami.. za każdym razem wyższa cena), to oferty raczej 3-4 tys. Tyle trzeba za niego dać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23049 #2987 Napisano 2 Listopada 2022 3 godziny temu, andrew9 napisał(-a): Bardzo ładny Można wiedzieć, gdzie kupiłeś? Na szybko sprawdziłem, to poza jedną ofertą w Polsce (już widziałem pod trzema różnymi wersjami.. za każdym razem wyższa cena), to oferty raczej 3-4 tys. Tyle trzeba za niego dać? Ja brałem od kolegi Szymona (siomon) zagadaj na PW to może pomoże w zakupie 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #2988 Napisano 7 Listopada 2022 Ale tu bida w dziale... Po japońsku... 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9784 #2989 Napisano 7 Listopada 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #2990 Napisano 10 Listopada 2022 .S20FE 5G 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaarek 6457 #2991 Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) Edytowane 12 Listopada 2022 przez kubaarek zamiana z powodu jakości zdjęcia 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 17 #2992 Napisano 12 Listopada 2022 Kolejny kolega do kolekcji 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #2993 Napisano 12 Listopada 2022 Kolejny kolega do kolekcji coś nowego w klubie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 17 #2994 Napisano 12 Listopada 2022 Eee tam nic nadzwyczajnego dla klubowiczów ale dla mnie - owszem 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rybek 17 #2995 Napisano 13 Listopada 2022 (edytowane) Eee tam nic nadzwyczajnego dla klubowiczów ale dla mnie - owszem 😁 W porowmaniu do S100 czuć jego ciężar to moim zdaniem na + no i ta klasa wykonania jak zwykle w Oceanusach - obłędna. Pytanie, jak uruchomić ręcznie odbiór z nadajnika DCF ? Bo jakoś nie mogę tego ogarnąć w tym modelu Edytowane 13 Listopada 2022 przez rybek 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9784 #2996 Napisano 14 Listopada 2022 18 godzin temu, rybek napisał(-a): Pytanie, jak uruchomić ręcznie odbiór z nadajnika DCF ? Bo jakoś nie mogę tego ogarnąć w tym modelu NIe masz instrukcji? Tu masz wersję online https://support.casio.com/global/en/wat/manual/5596_en/ albo w pdfie https://support.casio.com/storage/en/manual/pdf/EN/009/qw5596.pdf Jeśli nie znasz angielskiego to polecam się nauczyć, przydaje się 😜 Możesz też skorzystać z tłumacza, np. https://translate.google.com/ Najpierw musisz ustawić strefę czasową. W skórcie, wyciągasz koronkę i kręcisz tak, żeby wskazówka sekundowa wskazała Twoje miasto. Potem odpalasz synchronizację wciskając przycisk A na 0,5 sekundy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #2997 Napisano 14 Listopada 2022 Potem odpalasz synchronizację wciskając przycisk A na 0,5 sekundy.Chyba że zegarek jest sparowany z telefonem po BT, wtedy wciśnięcie przycisku będzie powodowało próbę synchronizacji po BT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9784 #2998 Napisano 14 Listopada 2022 10 minut temu, M.Mike napisał(-a): Chyba że zegarek jest sparowany z telefonem po BT, wtedy wciśnięcie przycisku będzie powodowało próbę synchronizacji po BT Wg. instrukcji aby połączyć się z telefonem należy nadusić ten przycisk przez co najmniej 2,5 sekundy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaarek 6457 #2999 Napisano 14 Listopada 2022 2.Przytrzymaj przycisk (A) przez co najmniej 0,5 sekundy. Zwolnij przycisk, gdy wskazówka sekundnika przesunie się do [RC]. Oznacza to, że operacja odbierania została rozpoczęta. Po zakończeniu operacji odbierania ustawienia godziny i dnia zegarka zostaną odpowiednio dostosowane. Nuta Operacja odbierania trwa od około dwóch minut do około 10 minut. Może to potrwać nawet 20 minut. Odbiór sygnału kalibracji czasu jest lepszy w nocy niż w ciągu dnia. Tej operacji nie można wykonać, jeśli zegarek jest już sparowany z telefonem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #3000 Napisano 14 Listopada 2022 Wg. instrukcji aby połączyć się z telefonem należy nadusić ten przycisk przez co najmniej 2,5 sekundyŻeby sparować.Jeżeli jest już sparowany z jakimś telefonem to nie ma możliwości odbierania po RC.Trzeba rozparować po stronie zegarka (zatrzymać zegarek i zresetować - nie pamiętam dokładnej procedury bo już go nie mam, ale powinna być opisana w instrukcji). Rozparowanie po stronie telefonu nic nie da - przy naciśnięciu przycisku na zegarku i tak będzie próbował łączyć się z telefonem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach