pazuzu 0 #3426 Posted June 2 Zachorowałem na S100. Ktoś poleci jakiegoś sprawdzonego sprzedającego i wyjaśni jak to jest z tym cłem? 0 Share this post Link to post Share on other sites
mpk 98 #3427 Posted June 2 Cło na zegarki z Japonii wynosi oszałamiające 3 zł (przynajmniej tyle płaciłem ostatnio, ale to było ze dwa lata temu). Agencja celna na pewno doliczy VAT 23%. Ja swoje japońskie zegarki kupowałem w Sakura Watches, ale widzę, że aktualnie S100 nie mają na stanie (tylko jako preorder) - musisz ewentualnie do nich napisać z zapytaniem o dostępność. Przesyłkę wybierałem DHL (chyba był jeszcze do wyboru FedEX) i byłem bardzo zadowolony - niecałe 5 dni od zamówienia już miałem zegarek w rękach, maila z DHL odnośnie wszystkich formalności celnych dostałem praktycznie od razu po wysyłce, więc było wystarczająco czasu, żeby te formalności domknąć i nie opóźniać dostawy. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Vonziej 3649 #3431 Posted July 16 (edited) Dzień dobry Panowie, klasycznie T200 na łapce w wydaniu wakacyjnym na gumie znowu od kilku dni. A w drodze do mnie z Japonii OCW-S3000, czyli Manta. Tak przez lata podszedł mi Oceanus, ze z okazji narodzin córki musiałem sobie sprawić coś wyjątkowego Edited July 16 by Vonziej 9 Share this post Link to post Share on other sites
Vonziej 3649 #3432 Posted July 21 Cisza taka, chyba nikt Ocka nie nosi, no ale ja cały czas czekając na S3000 10 Share this post Link to post Share on other sites
Vonziej 3649 #3433 Posted Wednesday at 05:26 PM Jest tu jakiś właściciel S3000? U mnie zawitał i zrobił piorunujące wrażenie 6 Share this post Link to post Share on other sites
Słoik 334 #3434 Posted Thursday at 09:55 AM U mnie jakieś s3000 zostały jeszcze....dokładniej to s3001c oraz s3051s ale mechanizm chyba ten sam co u Ciebie ....a tymczasem dzisiaj tak 6 Share this post Link to post Share on other sites
Wisnia_Daniel 2525 #3435 Posted yesterday at 03:34 PM 4 Share this post Link to post Share on other sites