Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość 110010000010011001

Nowosci Casio

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowałem się na zakup ciemnego , bo nie wygląda jak zabaweczka. Jest solidny, wykonany z porządnych materiałów i udało się go kupić w rozsądnej cenie z polskiej dystrybucji. Materiał poglądowy oczywiście będzie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GMW-B5000MB-1. Ładny. Tu przyznam, że Casio się postarało.d228e5b33b67795e968ebfcdd2ed228d.jpg4de14c160e5e0f419fa9f3d16ae05192.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87
16 minut temu, TomG80 napisał(-a):

GMW-B5000MB-1. Ładny. Tu przyznam, że Casio się postarało.d228e5b33b67795e968ebfcdd2ed228d.jpg4de14c160e5e0f419fa9f3d16ae05192.jpg

Jak nie wywalą z 4k za niego to można pomyśleć 😂 bo trybi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, TomG80 napisał(-a):

Bardzo fajny czarnuch 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, KRZYSIO napisał(-a):

No i jest :)

IMG_20220105_165107.jpg

Świetny zegarek. Dobry wybór. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87
56 minut temu, Louis Cypher napisał(-a):

Bardzo fajny czarnuch 😎

U nas pewnie ze 3k 

expecting the price to be around $600 in the U.S " 

w februłary 

Edytowane przez grzechu87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomG80 napisał(-a):

GMW-B5000MB-1. Ładny. Tu przyznam, że Casio się postarało.

Świetny jest. Poważny konkurent dla dotychczasowej czarnej wersji. No OK, wygrywa w przedbiegach, mam nadzieję, że nie ostudzą mojego zapału ceną ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a):

Bardzo fajny czarnuch 😎

Super, na szczęście nie w połysku  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, KRZYSIO napisał(-a):

No i jest :)

Bardzo ładna jest ta wersja, gratulacje :) Długo mnie kusiła, ale jakoś się przemóc nie mogłem do analogowej żaby i odpuściłem temat. Mogliby wydać podobną żabkę na bransolecie, ale w wersji cyfrowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A coś wiadomo o tym wynalazku?

Jak pokażą nieco żywsze zdjęcia, niż te rendery, to coś więcej można będzie o nim powiedzieć, ale w mojej ocenie to jeden z grubszych przerostów formy nad treścią. Moduł ma ponoć to samo, co zwykłe GMW-B5000, bezel składa się z kilku elementów, chyba po to, że za bardzo nie mieli pomysłu, co zmienić, żeby jeszcze więcej kasy wydoić z ponadnormatywnie popularnej metalowej kostki.
Wg mnie to konkretne MRG jest chyba najbardziej przeszacowane cenowo ze wszystkich nowożytnych MRG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że o wiele lepszym ruchem byłoby wypuszczenie na samym początku tytanowej kostki jako MRG. Ot stalowa kostka to GMW-B5000, tytanowa to MRG-B5000. Nawet gdyby cena takiego "mistera" była o kilka złotych wyższa, to sądzę, że inaczej by działała na psychikę fanów G-Shocków i na samą sprzedaż. Sam bym pewnie kupił, bo to byłaby zawsze (wprawdzie jedynie z nazwy) półka wyżej, a tak tytanowej kostki nie kupię, chociaż mi się bardzo podoba, bo uważam, że 6-7k to zdecydowanie za dużo za "zwykłą" kostkę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, clusca napisał(-a):

że 6-7k to zdecydowanie za dużo za "zwykłą" kostkę

👍🥂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakby Casio wypuściło 2 wersje nowej metalowej kostki, to którą byście brali?

08DFE62E-FECF-4D20-B7B9-6E6299530666.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile w przypadku starej czarnej kostki bym się nie zastanawiał i brał negatyw, to tutaj miałbym nie lada zagwozdkę. Chyba jednak pozytyw :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, clusca napisał(-a):

O ile w przypadku starej czarnej kostki bym się nie zastanawiał i brał negatyw, to tutaj miałbym nie lada zagwozdkę. Chyba jednak pozytyw :)

Pozytyw chyba jednak lepiej wygląda w tym modelu. Zobaczymy, co Casio wypuści… A jakby co to wyświetlacz można zmienić 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Louis Cypher napisał(-a):

08DFE62E-FECF-4D20-B7B9-6E6299530666.jpeg

Pamiętam podobne dylematy jak w 2009 Casio wypuściło GW5000 w pozytywie i negatywie

Też ludziska się zastanawiali...GW5000 czy moze jednak GW5000B :P

Byli i tacy co pogodzili jedno z drugim - i nabyli obie wersje

Jeżeli chodzi o Twoje pytanie...to... zmieniam prace, biore kredyt i kupuje oba. Z tą tylko róznicą iż zaczekałbym na wersje w tytanie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

08DFE62E-FECF-4D20-B7B9-6E6299530666.thumb.jpeg.14da18787502ed8eb69ba61124aab26f.jpeg

Oczywiście, że JA brałbym pozytyw. Ale tym razem negatywem nie pogardzę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a):

jak jest dylemat nie do rozstrzygnięcia  - to według niepisanych zasad forum bierze się dwie !!! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a):

Pozytyw chyba jednak lepiej wygląda w tym modelu. Zobaczymy, co Casio wypuści… A jakby co to wyświetlacz można zmienić 🙂

No niestety nie można, no chyba, że ma się dawcę, ponieważ do GMW-B5000 nie są oferowane osobno wyświetlacze, tylko całe moduły. Ale przy cenie całego zegarka to nawet cena modułu może nie być przerażająca dla właściciela i będzie w stanie sobie taki moduł zakupić i wymienić, a w razie potrzeby negatywowy upłynnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a):

O ile przy pierwszych metalowych kostkach nie miałem dylematu i od razu wybrałem negatyw, tak tutaj zdecydowanie wolałbym wersję pozytywną. Fajnie by było, gdyby też się pojawiła.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomG80 napisał(-a):

No niestety nie można, no chyba, że ma się dawcę, ponieważ do GMW-B5000 nie są oferowane osobno wyświetlacze, tylko całe moduły. Ale przy cenie całego zegarka to nawet cena modułu może nie być przerażająca dla właściciela i będzie w stanie sobie taki moduł zakupić i wymienić, a w razie potrzeby negatywowy upłynnić.

Ile szekli kosztuje moduł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Louis Cypher napisał(-a):

Ile szekli kosztuje moduł?

Panie to nie są tanie rzeczy .....

Tyle  powinno Ci wystarczyć :

855277733_Zrzutekranu2022-01-07120234.jpg.6c14be5567bbe9c69e1d1ea5e873fa74.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi