Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Rekomendowane odpowiedzi

10 hours ago, gszydlowsky said:

Mi chodzi mi o to czy zdejmujecie ogniwa po równo z każdej strony ( PRX ) czy nie . Ja po dopasowaniu bransolety i ustawieniu zapięcia równo po środku nadgarstka kiedy zdejmę bransoletę wygląda to jak na zdjęciu które wrzuciłem .

Na nadgarstku zapięcie jest centralnie , zegarek również . Pewnie to wynika z profilu nadgarstka ale byłem ciekawy jak to wygląda u Was . 

Ja mam po równo ogniw na każdej ze stron a na ręce zapięcie nie układa się równo na środku. Ale to większego znaczenia nie ma bo sam zegarek leży symetrycznie na górze, taki nadgarstek 🤷‍♂️. Wcześniej miałem problem z dopasowaniem bransolety ale dokupiłem dwa pół ogniwa i kombinacja 8 standardowych + 2 pół-ogniwa z każdej strony to dla mnie sweet spot 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - jaki chronograf od Tissota polecacie? Zastanawiam się nad PR100 Sport albo TISSOT CARSON PREMIUM CHRONOGRAPH.

Co byście doradzili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, just_nobody07 napisał(-a):

Każda sroka swój ogon chwali :)

Jeśli klimat vintage to ja ten polecam:

Heritage to świetny wybór ale poza niestety budżetem. Poza tym to ma być bardziej casualowy wybór np. piątek w biurze więc myślałem o kwarcu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Kcp85 napisał(-a):

Heritage to świetny wybór ale poza niestety budżetem. Poza tym to ma być bardziej casualowy wybór np. piątek w biurze więc myślałem o kwarcu 

A to nie pomogę,  nie mam żadnego doświadczenia 🤷🏻‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś mierzyłem PR100 sport na pasku czarnym i dobrze leży na nadgarstku ale chyba wolałabym coś na bransolecie. Myślicie że mesh będzie pasował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się upolować Tissota Visodate jak poniżej, z tym, że bez napisu "swiss made" - wszystkie elementy orginalne - koronka, pudełko Tisssot - obstawiam lata 60 - czy też jednak to późniejsza produkcja?

IMG_20240120_172718_resized_20240122_080717201.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20240123_093653.3.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Dnlaie napisał(-a):

IMG_20240123_093653.3.jpg

Piękny ! Szkoda, że tylko 40mm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, kosek napisał(-a):

Piękny ! Szkoda, że tylko 40mm...

Dzięki ! 39mm nawet 😎 (40 bym nie kupił : )

1 minutę temu, just_nobody07 napisał(-a):

Świetny jest!

Dziękować! Oj tak, uwiódł mnie od pierwszego wejrzenia 😍

IMG_20240123_104422.T.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie ten Tissot to cudo, ilekroć widzę zamieszczane przez Ciebie zdjęcia jestem zachwycona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi