Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Recommended Posts

2 minuty temu, AK&AK napisał(-a):

Ja mogę ;). Na bezelu (nieruchomym) są umieszczone indeksy godzinowe. Wskazówki służą do odczytu czasu lokalnego, jak w standardowym zegarku (12h). Pod szkłem nieruchoma skala 24h i ruchomy dysk stref czasowych, wykonujący jeden obrót na dobę. Piękny i całkiem praktyczny zegarek. 

"Bawiłem się" wersją 43mm. Dla mnie zdecydowanie za duża. Dla Ciebie będzie ok, więc możesz dodać go do swojej listy... Moim zdaniem warto.

...moda na mniejsze koperty powraca, więc może na jakąś kolejną rocznicę znów wypuszczą go w rozmiarze 36mm, albo 38-40mm. 

Tissot to marka jakiej jeszcze nie mam a ten mechanizm ciekawy, więc będę brał pod uwagę. Może po Nowym Roku, bo póki co pomysły na najbliższe miesiące już mam. Dzięki za opis. :) 

4 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Dzięki za opis. :) 

Proszę bardzo :). Lubię Tissota, choć te modele, które najbardziej mi się podobają są dla mnie za duże... Heritage 1973, Heritage Petite Seconde...

Małżeństwo i zegarki.

;]

IMG_20231008_122341 (1).jpg

IMG_20231010_155855.jpg

Edited by lysolek007

👉📸 All Rights Reserved®                                                                    Diver'sholic 

Hey, wpadł mi w ręce taki Tissot. Gdzie znajdę jakieś informacje o tym specyficznym mechanizmie.?! Zegarek nie działa, z netu wyczytałem że to połączenie kwarcu z automatem..zegarmistrz mówi że tam nie ma baterii i teraz sam już nie wiem. Z góry dzięki 

IMG20231001152447.jpg

8 godzin temu, tlx4ku napisał(-a):

Hey, wpadł mi w ręce taki Tissot. Gdzie znajdę jakieś informacje o tym specyficznym mechanizmie.?! Zegarek nie działa, z netu wyczytałem że to połączenie kwarcu z automatem..zegarmistrz mówi że tam nie ma baterii i teraz sam już nie wiem. Z góry dzięki 

Baterii nie ma, tylko akumulator, który jest ładowany energią wytworzoną przez wahnik. Takie rozwiązanie jest stosowane np. w Seiko Kinetic

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

23 godziny temu, Walter_87 napisał(-a):

Baterii nie ma, tylko akumulator, który jest ładowany energią wytworzoną przez wahnik. Takie rozwiązanie jest stosowane np. w Seiko Kinetic

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam 

Muszę skrócić bransoletę w PRX35 w wolnej chwili 😄 ,

czy w przypadku zapięcia motylkowego również obowiązuje zasada więcej ogniw na 12 mniej na 6 ?

czy skracaliście po równo ?

Szwajcarski Bucherer - zloty a (nie)skromny. Dla mnie oczu kapiel... ale co kto lubi:

1398-895-9_FP.png

Edited by cordi7

Czy ktoś z forum posiada/posiadał Seastara 1000 40mm w kwarcu i może podzielić się jakimiś real fotkami na nadgarstku oraz opinią na temat wygody itp? :)