Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Klub Miłośników Zegarków TISSOT

Rekomendowane odpowiedzi

Które szczegóły sobie cenisz?

Szkiełko, kształt koperty, kształt wskazówek (zwłaszcza sekundnika), oczywiście - "stare" logo na rotorze i nałożone na tarczę, sygnowana koronka. Co do rozmiaru - każdy mm to już by było za dużo. Może nawet jeszcze fajniejszy byłby, gdyby miał 38 mm (i antyrefleks, rzecz jasna).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AR faktycznie mile widziany i to wewnętrzny ze względu na kształt szkiełka.

Ja mam jeszcze "stare logo" na zapince bransolety :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jeszcze masz wyduszone na pasku :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki z jasną tarczą, zegarek na żywo jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach:) No i ta błyskawiczna zmiana daty o północy, nie trzeba czekać do 3 rano na wskazanie prawidłowego dnia:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt. Ze 2 minuty po północy przeskakuje. Dzień tygodnia jest w jednym języku i też szybciutko się zmienia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo niechętnie ale dałem swojego Tissota na bazarek :P zobaczymy...

3323702_DSC_0898.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to albo go nie lubisz, albo kasa pilnie potrzebna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kasa pilnie nie potrzebna ale zalega i się kurzy... założę może raz na 2 tygodnie i tyle....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek bardzo fajny. Ja bym go nie sprzedawał. Kiedyś chorowałem na ten model i w dalszym ciągu bardzo mi się podoba - zwłaszcza datownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt ładny jest :) chorowałem aż kupiłem. ...no zobaczę jeszcze najwyżej zostanie :);i tak nikt nic nie proponuje póki co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt ładny jest :) chorowałem aż kupiłem. ...no zobaczę jeszcze najwyżej zostanie :);i tak nikt nic nie proponuje póki co

Cena średnio atrakcyjna. Wystaw za 1200 i zobaczymy :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mój nowy nabytek tissot sub second automatic bumper , korzystając z tego wpisu mam pytanie do miłośników tissota czy posiada może ktoś z was bezel do tissota pr516 na lemani vintage jak trzeba będzie wkleję fote zegarka ...

post-44704-0-39657500-1443119637_thumb.jpgpost-44704-0-19432700-1443119649_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena średnio atrakcyjna. Wystaw za 1200 i zobaczymy :).

nie no bez przesady :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to tu masz niebieski kolor i szafirowe szkło :) Ale są fajniejsze Tissoty :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niniejszym chciałbym dołączyć do klubu ze swoim nowym nabytkiem:16238255.jpg?1443518620

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serdecznie witamy!

Całkiem fajnie się błyszczy bransoleta tego Le Locla.

Niech się dobrze nosi!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie :) Bransoleta ładna i wygodna, choć brakuje mi możliwości regulacji poza wyciąganiem ogniw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie :) Bransoleta ładna i wygodna, choć brakuje mi możliwości regulacji poza wyciąganiem ogniw.

Mam identycznego, tyle tylko, że już 6 latek ma i zarówno bransoleta jak i koperta przez ten czas trochę się porysowały, przez co stracił znacznie na urloku bez tego błysku ;)

ale dzisiaj właśnie go odebrałem od zegarmistrza po jego pierwszym "przeglądzie". Pan zegarmistrz wypolerował bransę i kopertę, że ledwo go poznałem, jak nówka sztuka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Mam identycznego, tyle tylko, że już 6 latek ma i zarówno bransoleta jak i koperta przez ten czas trochę się porysowały, przez co stracił znacznie na urloku bez tego błysku ;)

ale dzisiaj właśnie go odebrałem od zegarmistrza po jego pierwszym "przeglądzie". Pan zegarmistrz wypolerował bransę i kopertę, że ledwo go poznałem, jak nówka sztuka :)

Fajnie ze zawod zegarmistrza znow odzyl, pamietam ze kiedys w Cechu RZemiosl Roznych mozna bylo zostac uczniem u majstra zegarmistrza :) ale to bylo dawno ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie boję się, że ta polerka będzie łapać rysy i straci swój blask, ale na razie obchodzę się z nim jak z jajkiem i wciąż jest jak nowy, mam nadzieję że tak zostanie jak najdłużej. A swojego na pierwszy przegląd oddam pewnie za półtora roku w ramach gwarancji :D Dobrze, że udało się Twojego przywrócić do ładnego stanu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję, świetnego zegara, miałem z czarną i z białą tarczą. Choćbyś nie wiem jak uważał to przy takiej polerce z czasem i tak załapie rysy,więc nie ma się co obchodzić jak z jajkiem tylko cieszyć z noszenia. Potem u zegarmistrza przepolerujesz jak zrobił kolega wyżej i będzie git. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że będzie łapał rysy, taki urok polerki. Ale wiadomo, pierwsza rysa boli najbardziej ;) A mam nadzieję, że jak najdłużej się uda go utrzymać w jak najlepszym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi