Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pinus

Rozmiary współczesnych zegarków

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam przegub ok 20cm waze 115 ;)

i dla mnie rozmiar optymalny zaczyna sie od 42 mm /Bond był ok ale deko za mikry/

jednak zegarek bez lunety wydaje sie zdecydowanie wiekszy np 42 mm wyglada jak olbrzym ,

wizualnie jest wiekszy od Bonda

na moim reku zegarek z luneta to 45-46 mm a bez max 42-44mm /Airman/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam przegub ok 20cm

kawał łapy

to jaki masz zegarek na co dzień?

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kawał łapy

to jaki masz zegarek na co dzień?

Niedługo, albo i już Omega PO 45,5 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystian jeszcze czekam :-) wiesz te specyficzne kolory wybrałem jak Rip

tomek89 - teraz mam na reku Hamiltona X-Winda

2vtzct0.jpg

na zmiane z 28b5xkw.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42-46 mm nadgarstek 21 cm , i jestem zdania że 42 mm to absolutne minimum , problem tkwi w nadgarstku .

Pozdrawiam

Orient Star Diver, Omega Planet Ocean 45.5 Big Size , Oris WilliamsF1 Team Day/Date , Oris Flight Timer B2 , Oris Aquis Date Blue ,Tudor Chrono 20300 , Seiko Tuna 300 meter - swap Omega Mesh , Tissot Chrono pr 516 , Oriencik "sentiment"patelnia , Omega Seamaster Chrono 44mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nadgarstek 21 cm ,

Pozdrawiam

czy fabryczne bransolety nie są za małe? mam 18 cm i tylko 2 ogniwa zdejmowałem z certiny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy fabryczne bransolety nie są za małe? mam 18 cm i tylko 2 ogniwa zdejmowałem z certiny..

W PO mam zdjęte jedno ogniwo , w każdym seiko wszystkie bransolety są "na styk" jak mierzyłem kiedyś AirKinga facet z salonu musiał dospawać trzy ogniwa , ogólnie wszystkie na pasku mają za krótkie paski , kiedyś zamówiłem na ebay MIdo Comandera , niestety musiałem przekazać bratu ,bransoleta dla dziewczynki :)

Co do Certin , mierzyłem ostatnio kilka sztuk DS , w każdej bransoleta za krótka o jedno ogniwo .

Pozdrawiam i przepraszam za OT

Orient Star Diver, Omega Planet Ocean 45.5 Big Size , Oris WilliamsF1 Team Day/Date , Oris Flight Timer B2 , Oris Aquis Date Blue ,Tudor Chrono 20300 , Seiko Tuna 300 meter - swap Omega Mesh , Tissot Chrono pr 516 , Oriencik "sentiment"patelnia , Omega Seamaster Chrono 44mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi rozmiarami to jest roznie. Nosilem przez jakis czas Breitlinga Heritage 46mm i lezal idealnie nie wygladal na az taki duzy. Pozniej sie ubralem w Raymond Weil Nabucco 46mm i ten juz byl za duzy wygladal poprostu zle. Teraz nosze Omege PO 45 i pol i jest idealna.

PS nadgarstek mam 20cm

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

się zrobił plebiscyt, jaki kto ma nadgarstek :)

profil koperty i uszu ma podstawowe znaczenie. Sumo (45mm) układa się nie gorzej u mnie, niż klubowa Stowa (39mm). A może nawet lepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie cały czas nurtuje, jak by wyglądał Panerai Luminor 44mm na moim nadgarstku 16,5cm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem na ręce wczoraj IWC BIG PILOT i średnica była OK, ale był za gruby..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie minimum to 42cm. Od kiedy noszę Glycine Incursore, nie wyobrażam sobie przestawienia się na 3x mm średnicy (nota bene wielkość była jednym z ważnych argumentów przeciwko Sinn 656).

Nie mam monstrualnego nadgarstka, bo 17,5cm ale dzięki konstrukcji uszu Glicynka jest bardzo wygodna. Swoją drogą u mnie to nie tyle średnica decyduje o wygodzie noszenia, a grubość zegarka, taki np. Seiko monster był dla mnie bardziej uciążliwy w noszeniu.

Generalnie tendencję do powiększania zegarków uważam za dobry krok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 mm róznicy w wysokości przy mniejszej średnicy robił Ci różnicę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak bo ta grubość była wtedy bardziej odczuwalna. Zegarek szerszy ale lepiej wyprofilowany lepiej jeży na ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klubowicze moim zdaniem jest tak że każdy ma inny gust i należy to uszanować choć nie powiem jak i w każdej dziedzinie życia niektórzy ludzie robią wszystko dla szpanu i zaspokojenia swego ego tak było jest i będzie . Naprawdę liczy się to żeby dany model zegarka nam się podobał i nieważne czy ma 46 mm średnicy czy 36 mm . Klasyfikowanie danej osoby po rozmiarze zegarka jest chyba drogą na skróty a niestety taki odpowiedzi przewijają się w postach na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam,że dużo zależy od wysokosci zegarka i grubości ramki koperty.Dlaczego calatrava nie wydaje się małym zegarkiem?Bo jest niska i praktycznie cały zegarek to tarcza(prawie).Miałem sporo zegarków różnej średnicy i prawie w każdej czułem się dobrze jeżeli była zachowana opisana wcześniej zależność.Największym był pilot azymutha 47mm i też świetnie się w nim czułem.Preferuję jednak rozmiar pomiędzy 39 a 43mm,jako,że jestem facedem słusznego wzrostu i wagi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.