Lestaf 452 #3326 Napisano 23 Października 2016 No a gdyby się tak złożyło, że chciałbym wydać fortunę na nóż kuchenny, to jaki nóż jest najlepszy i dlaczego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3327 Napisano 23 Października 2016 Ten jest dobryhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/4417-n%C3%B3%C5%BC/?view=findpost&p=1609993 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24432 #3328 Napisano 23 Października 2016 Ja używam kg12, mogę polecić z tych nie super drogich. Bardzo dobrze trzyma ostrość, fajnie się ostrzy, ładne wykonanie, szlify. http://www.japanesechefsknife.com/KAGAYAKI.html#KG-6 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3329 Napisano 23 Października 2016 Ten jest dobryhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/4417-n%C3%B3%C5%BC/?view=findpost&p=1609993A noże z damasku jak się ostrzy? Trzeba mieć ostrzalke diamentową? Ile kosztował? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3330 Napisano 23 Października 2016 A noże z damasku jak się ostrzy? Trzeba mieć ostrzalke diamentową? Ile kosztował?Kamieńhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/4417-n%C3%B3%C5%BC/?view=findpost&p=1611344Cena nożahttp://www.ceneo.pl/Click/Offer/?e=yAxXpIbsyyBo4kUUuzcMCLMM14tGEQA5lWx6C9HIzX0ITT944QA2VwMv16DWYEusvoVvdqHuAPTIx49z025GIKPrKsU8Rqd5kdEKRHeuN1Ut-D_E36yoEWnY_dVEl0WShblFmoFLD6nYETf8Q1qOFPbHHg-NgnogwJOq5scT-Jp8S0yXluWozkWk0WAKReLmit-e1wzcGoulUEzCWQUN3eavcoNGqqi4_8XlaH9_qSOlUEzCWQUN3aVQTMJZBQ3dP8fhmNswdm0%3D 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3331 Napisano 23 Października 2016 Cena nożahttp://www.ceneo.pl/Click/Offer/?e=yAxXpIbsyyBo4kUUuzcMCLMM14tGEQA5lWx6C9HIzX0ITT944QA2VwMv16DWYEusvoVvdqHuAPTIx49z025GIKPrKsU8Rqd5kdEKRHeuN1Ut-D_E36yoEWnY_dVEl0WShblFmoFLD6nYETf8Q1qOFPbHHg-NgnogwJOq5scT-Jp8S0yXluWozkWk0WAKReLmit-e1wzcGoulUEzCWQUN3eavcoNGqqi4_8XlaH9_qSOlUEzCWQUN3aVQTMJZBQ3dP8fhmNswdm0%3DNo to ja widzę że kolega to w kuchni jest jak Hannibal Lecter A jak przechowujesz ten nóż? Masz jakiś stojak czy na stertę do szuflady wrzucasz? Ja myślę o tym, żeby samemu zrobić stojak na noże z kawałka drewna do kominka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3332 Napisano 23 Października 2016 No to ja widzę że kolega to w kuchni jest jak Hannibal Lecter A jak przechowujesz ten nóż? Masz jakiś stojak czy na stertę do szuflady wrzucasz? Ja myślę o tym, żeby samemu zrobić stojak na noże z kawałka drewna do kominka Zdjecie slabe, ale cos tam widać..http://zegarkiclub.pl/forum/topic/4417-n%C3%B3%C5%BC/?view=findpost&p=1641871 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3333 Napisano 23 Października 2016 Zdjecie slabe, ale cos tam widać..http://zegarkiclub.pl/forum/topic/4417-n%C3%B3%C5%BC/?view=findpost&p=1641871Nóż masz fajny, ale aparat do d*py 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3334 Napisano 23 Października 2016 Aparat jest dobry, nie zauważyleś ukrainskiej wodki 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3335 Napisano 24 Października 2016 Aparat jest dobry, nie zauważyleś ukrainskiej wodki Trzeba mieć jaja jak szef mafii, żeby pić ukraińską wódkę, w zeszłym miesiącu umarło od niej kilkadziesiąt osób 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3336 Napisano 24 Października 2016 w zeszłym miesiącu umarło od niej kilkadziesiąt osóbamatorzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3337 Napisano 24 Października 2016 Trzeba mieć jaja jak szef mafii, żeby pić ukraińską wódkę, w zeszłym miesiącu umarło od niej kilkadziesiąt osób Codziennie ktoś umiera, sle nie trzeba bać się zyć To prezent od mojego ukrainskiego pracownika- ówczesna nowość na rynku, więc bez strachu, jeszcze nie zdązyli podrabiac. amatorzyDokladnie , nawet gramature zmniejszyli do 4 i 2 cl bo Ci dzisiejsi faceci jak kilo pomaranczy nie zjedza to kieliszka nie wypiją 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #3338 Napisano 25 Października 2016 No a gdyby się tak złożyło, że chciałbym wydać fortunę na nóż kuchenny, to jaki nóż jest najlepszy i dlaczego? Jeden z lepszych cena = jakość to Gyuto Gekko http://samura.pl/sklep/yoshida-hamono/japonski-noz-kyusakichi-gekko-gyuto-240mm-2-detail.htmllepszego w tej cenie nie znajdziesz a i bywają znacznie droższe a gorszemam sporo dobrych noży kuchennych /customy , japońskie itp/ i gyuto jest jeden z lepszych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3339 Napisano 25 Października 2016 Fajny. Jakbyś chciał opchnąć za pół ceny to pisz na priv 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #3340 Napisano 25 Października 2016 Hehe nie ma takiej opcji , to mój podstawowy nóż najbardziej go lubię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3341 Napisano 25 Października 2016 Też go lubię, serio Za miesiąc mam urodziny, może sobie kupię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #3342 Napisano 25 Października 2016 (edytowane) Kup sobie nie będziesz ,żałował , tanie kamienie kupisz na aledrogo /pokazywałem chyba jakie/ + na początek prowadnice do czasu aż nie nauczysz się ostrzyć z "ręki" Edytowane 25 Października 2016 przez seiken 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3343 Napisano 25 Października 2016 Często trzeba go ostrzyć? Damask łatwo się tępi? Jeśli tak to chyba wole swojego Berghoffa Jakie ma atuty oprócz kozackiego wyglądu? Swoją drogą ten nóż podoba mi się bardziej niż nóż Cooka za 3 razy większą cenę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3344 Napisano 25 Października 2016 W razie potrzeby utniesz nim kończyne. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiken 86 #3345 Napisano 25 Października 2016 (edytowane) No co ty Berghoff to strasznie słaby nóż jeden z najgorszych jakie miałem okazję potestować , potwornie gruby ,ciężki i nie wyważonystal to jakieś nieporozumienie , nie demonizuj damastu tam rdzeń jest twardy jak bedziesz kroił na desce drewnianej a nie na szklanej /takie teraz modne/to bedzie trzymał ostrość około 2 miesiące przy normalnym używaniu , a ostrzenie to 10 min pracy i będzie jak nowyAle aby docenić wartość noża trzeba go użyć Kosme tez musiałem sprowadzić na ziemię bo tez jakies ujnie chciał kupować Edytowane 25 Października 2016 przez seiken 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #3346 Napisano 25 Października 2016 Prawde gada, nie zaluje ani zlotowki wydanej na to narzedzie. Ostrzę co 6 tyg takiego domowego użytkowania ale zdarzylo się pociachac kilkadziesiat kg miesa + dodatki na raz i trzyma dobrze ostrosc i tą precyzje ciecia. Drzewka też wycinałem w lesie nad jeziorem 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #3347 Napisano 25 Października 2016 Nożem kuchennym wycinałeś drzewa nad jeziorem?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3348 Napisano 25 Października 2016 Nożem kuchennym wycinałeś drzewa nad jeziorem??Juz Ci pisałem kilka postów wyzej, są ludzie ktorzy piją wódkę Aparat jest dobry, nie zauważyleś ukrainskiej wodki 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #3349 Napisano 25 Października 2016 cel uświęca środki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #3350 Napisano 26 Października 2016 Kup sobie nie będziesz ,żałował , tanie kamienie kupisz na aledrogo /pokazywałem chyba jakie/ + na początek prowadnice do czasu aż nie nauczysz się ostrzyć z "ręki"Czy mógłbyś podać przykłady tych kamieni? Płytki diamentowej nie trzeba kupić do wyrównania kamienia...? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach