mkl1 6200 #4351 Napisano 16 Sierpnia 2020 Podoba mi się Ciekawy. może zaryzykuję? nie jestem fnem składanych, ale kształ głowni a'la TANTO mi się podoba.. a i 22$ mozna dać nawet za blachę St3s 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #4352 Napisano 16 Sierpnia 2020 (edytowane) 16 minut temu, mkl1 napisał: Podoba mi się Ciekawy. może zaryzykuję? nie jestem fnem składanych, ale kształ głowni a'la TANTO mi się podoba.. a i 22$ mozna dać nawet za blachę St3s Gdybyś się zdecydował na zakup to chętnie bym się dołączył i wtedy koszty przesyłki na pół. Pytanie czy ktoś korzystał z tego sklepu bo wpisy na facebooku i instagramie dość stare. A szukałeś może na wish? Tam była jeszcze wersja ze smokiem. Edytowane 16 Sierpnia 2020 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20561 #4353 Napisano 16 Sierpnia 2020 Noże z głownią tanto są ładne ale mało praktyczne. Przez to podcięcie końca skraca się zdecydowanie cześć tnąca. A im krótsze ostrze tym gorzej nim ciąć bo skraca się zakres ruchu. Więc musi być długa klinga, żeby było wygodniej. Ponadto wyprofilowanie ostrza prawie w linii prostej też nie sprzyja wygodzie pracy, bo łatwiej jest ciąć nożem z głownią owalną. Noże z głownia tanto to takie bardziej do mania😁 Ten poniżej jest dość duży, do pracy w miarę. Do noszenia niekoniecznie, chyba, że troczony do plecaka czy oporządzenia taktycznego 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #4354 Napisano 16 Sierpnia 2020 Jak bym się decydował, to wyłącznie dla "miecia" 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20561 #4355 Napisano 16 Sierpnia 2020 No właśnie 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #4356 Napisano 16 Sierpnia 2020 Teraz to raczej szukam Tanto z 2WW, bo katanę Shin Gunto już mam 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20561 #4357 Napisano 17 Sierpnia 2020 Dziś dotarł 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22554 #4358 Napisano 17 Sierpnia 2020 15 minut temu, loco50 napisał: Dziś dotarł Fajny i ma coś w sobie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4359 Napisano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) Jak ktoś chce tego Civivi powyżej to oddam za 50% ceny. Edit: poszedł. Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez vitriol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #4360 Napisano 18 Sierpnia 2020 nie uznali ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4361 Napisano 18 Sierpnia 2020 Uznali, nawet bez dyskusji, ale nóż jest od dealera z USA, koszty wysyłki zwrotnej są tak wysokie, że gość zaproponował mi zwrot 50% i żebym zatrzymał noż. Ja już nie chcę D2, stąd 50% ceny jak ktoś chce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4362 Napisano 19 Sierpnia 2020 Powitoł Pomoże jeśli napiszesz ile to by mniej więcej było to pół ceny D2 jest D2 - ani "węglówka", ani "nierdzewka" Mój chińczyk też złapał nalot - z czego w sumie się cieszyłem, bo wiedziałem, że to D2 Moje długoletnie EDC wygląda jeszcze gorzej. Poniżej świeżo wyjęte ze skrzynki narzędziowej z drugim rozbitkiem do pary Ostrze już ogarnięte: przepolerowane płazy i wyrównana z grubsza, przepolerowana KT. Puszczam nieużywane noże żeby uwolnić gotówkę na inne zabawki, ale ostatnio wpadł mi w oko chińczyk i kurdazy, zastanawiam się czy nie wziąć - CH3538: https://pl.aliexpress.com/item/4001257948583.html 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4363 Napisano 21 Sierpnia 2020 Ktoś miałby ochotę pokrótce wytłumaczyć skąd się wziął fenomen Shirogorov-a? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sportina 91 #4364 Napisano 27 Sierpnia 2020 Stal Gränsfors Szwecja,2 rodzaje eukaliptusa z Australii,zrobiony w Szwajcarii 😎. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4365 Napisano 28 Sierpnia 2020 Powitoł O o, mam coś podobnego Stal SW7M Polska (Globus), 1 rodzaj śliwki z ogródka, tekstolit ze ścianki skrzynki elektrycznej, zrobiony w Lipniku... Hmmm, teraz widzę, że to nie bardzo coś podobnego W dniu 21.08.2020 o 19:47, vitriol napisał: Ktoś miałby ochotę pokrótce wytłumaczyć skąd się wziął fenomen Shirogorov-a? Czemu fenomen? Wiem czemu mi się podoba, nie wiem skąd ten fenomen 1 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #4366 Napisano 28 Sierpnia 2020 Ktoś wie czemu Drop nie wysyła noży do PL a zegarki bez problemu? Za to, noże wysyłają do UK, gdznie nie można z nim chodzić, zakazane prawnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22554 #4367 Napisano 28 Sierpnia 2020 Też bym się chętnie dowiedział, bo trafiają się fajne oferty i .... nic z tego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4368 Napisano 28 Sierpnia 2020 8 hours ago, porcelanowy said: Czemu fenomen? Wiem czemu mi się podoba, nie wiem skąd ten fenomen Rynek praktycznie zdominowany przez amerykańskie marki, a miejsce super-hiper-premium zajmuje rosyjska marka, jak dla mnie fenomen. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #4369 Napisano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Powitoł Piszesz o nożach ręcznie robionych, nie firmowych? U nas. U nas sporo ich widać, bo stosunkowo dobrze dostępne i "tanie" w porównaniu do zachodnich custom makerów. Na zgniłym zachodzie wchodzisz np. na stronę https://www.arizonacustomknives.com/ i wybierasz spośród kilkuset nożorobów z całego świata. Tylko jak za nóż Shiro u nas płacisz 2500-3500zł to na w/w stronie masz noże w tej samej kwocie tylko waluta zza wielkiej kałuży U nas skromniej, ale też coś tam można wybrać Sładaki: https://polishcustomknives.pl/category/foldery Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez porcelanowy 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4370 Napisano 29 Sierpnia 2020 Mówiłem ogółem, o seryjnych/3 Bears oraz Custom/FullCustom division. Seryjne rzeczywiście chodzą po 2500-3500 złotych, Custom/FullCustom po 2500-3500 dolarów. https://rusblade.com/collection/Shirogorovs-knives?order=descending_price Co masz na myśli mówiąc o dostępności w nas? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4371 Napisano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) Coś w temacie Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez mariaczi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #4372 Napisano 1 Września 2020 W dniu 30.08.2020 o 19:24, mariaczi napisał: Coś w temacie Ależ ciekawa kolekcja !!! 😍 Co to za nóż na pierwszym zdjęciu? I długopisy na kolejnych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4373 Napisano 1 Września 2020 Na pierwszym foto znajduję się Vespa Ripper OTF. Rewelacyjnie wykonany i klikający chinol. Nóz zaprojektowany w chinach. To nie jest podróbka czegoś.Co do długopisów, to również ryżowe tytanowe skrobaki. Świetna jakość wykonania za śmieszne pieniądze. Chyba mam problem z takimi gadzetami... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #4374 Napisano 2 Września 2020 (edytowane) W dniu 1.09.2020 o 14:06, mariaczi napisał: Na pierwszym foto znajduję się Vespa Ripper OTF. Rewelacyjnie wykonany i klikający chinol. Nóz zaprojektowany w chinach. To nie jest podróbka czegoś. Co do długopisów, to również ryżowe tytanowe skrobaki. Świetna jakość wykonania za śmieszne pieniądze. Chyba mam problem z takimi gadzetami... Wcale się nie dziwię bo świetnie wyglądają a Vespa bardzo pomysłowa. Cena jak na Aliexpress mnie trochę zdziwiła $180 biorąc pod uwagę że to chinol. Ale ja się nie znam bo nie siedzę w temacie. Bynajmniej design i mechanizm wart ceny. Długopis pierwszy po lewej (na ostatniem zdjęciu) jaka to firma? Edytowane 2 Września 2020 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4375 Napisano 2 Września 2020 Tak to chinol, ale to chinol klasy premium. Oni nie są głupi i za jakość i materiały trzeba zapłacić. 5x mniej niż amerykanom ale jednak. Zobacz ceny Microtech Ultratech, który nie wnosi nic więcej w kwestii jakości czy mechaniki. Co do pisadła to proszę: https://pl.aliexpress.com/item/4000679706318.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.44f05c0f1pG4lc 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach