loco50 21078 #12676 Napisano 25 Listopada 2022 A fenomen rolka rozumiesz? 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2908 #12677 Napisano 25 Listopada 2022 24 minuty temu, loco50 napisał(-a): A fenomen rolka rozumiesz? 😁 również nie rozumiem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4394 #12678 Napisano 25 Listopada 2022 Czy mogę prosić Panów specjalistów o więcej info na temat tego noża? Medford M-48 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21078 #12679 Napisano 25 Listopada 2022 22 minuty temu, pisar napisał(-a): Czy mogę prosić Panów specjalistów o więcej info na temat tego noża? Medford M-48 Np to - fajny 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1633 #12680 Napisano 25 Listopada 2022 Cuś mu po skosie przejechało po okładkach. FajnyS20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #12681 Napisano 25 Listopada 2022 Powitoł 2 godziny temu, pisar napisał(-a): Czy mogę prosić Panów specjalistów o więcej info na temat tego noża? Medford M-48 Świetny projekt. Nóż drogi w stosunku do tego, co się dostaje, ale ja biedny Alu okładzina to według mnie granda i nie przyjmuję argumentu, że to dla obniżenia wagi. Jak chodzi ostrze w twoim egzemplarzu? 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7401 #12682 Napisano 25 Listopada 2022 (edytowane) 3 godziny temu, pisar napisał(-a): Czy mogę prosić Panów specjalistów o więcej info na temat tego noża? Medford M-48 Ładny,drogi. Edytowane 25 Listopada 2022 przez Pamiko Powod 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12683 Napisano 25 Listopada 2022 4 godziny temu, ecipeci napisał(-a): ja się chyba jeszcze nie znam na nożach albo po prostu nie rozumiem fenomenu wyrobów z Idaho Nowe noże od Krzysia chodzą tak se. Muszą się dotrzeć a wtedy jest nieporównywalnie lepiej Choć niewykluczone, że miłości z tego nie będzie. To dosyć sztywna konstrukcją a nie miękka mechanika. Moim zdaniem najlepsze składaki od Krzysią to są Mnandi 3 godziny temu, pisar napisał(-a): Czy mogę prosić Panów specjalistów o więcej info na temat tego noża? Nie ALU przy tej cenie. Po za tym fajny składak ale tylko w Ti. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2908 #12684 Napisano 25 Listopada 2022 2 minuty temu, Pioters napisał(-a): Nowe noże od Krzysia chodzą tak se. Muszą się dotrzeć a wtedy jest nieporównywalnie lepiej Choć niewykluczone, że miłości z tego nie będzie. To dosyć sztywna konstrukcją a nie miękka mechanika. Moim zdaniem najlepsze składaki od Krzysią to są Mnandi póki co miłości nie przewiduje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7401 #12685 Napisano 25 Listopada 2022 3 minuty temu, ecipeci napisał(-a): póki co miłości nie przewiduje Czym jesteś konkretnie zawiedziony? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12686 Napisano 25 Listopada 2022 No cóż, czasami tak bywa. Daj mu szanse, może się polubicie Ten nóż ma sporo plusów takich jak: -brak łożysk -porządne i przemyślane podkładki z fosforobrązu -konstrukcja otwarta, łatwa do czyszczenia i rozbierania za pomocą jednego klucza -wykonanie tip top (brak baboli) Piękna klinga Nóż mistrzem ergonomii nie jest, otwieranie też jakieś super nie jest ale ma coś w sobie skubaniec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4394 #12687 Napisano 25 Listopada 2022 Godzinę temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł Świetny projekt. Nóż drogi w stosunku do tego, co się dostaje, ale ja biedny Alu okładzina to według mnie granda i nie przyjmuję argumentu, że to dla obniżenia wagi. Jak chodzi ostrze w twoim egzemplarzu? Ja go nie mam. Wpadł mi w oko kiedyś i co jakiś czas wraca i spokoju nie daje 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21078 #12688 Napisano 25 Listopada 2022 I kondonik w gratisie 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ecipeci 2908 #12689 Napisano 25 Listopada 2022 39 minut temu, Pamiko napisał(-a): Czym jesteś konkretnie zawiedziony? (przepraszam za przywołanie pewnej części ciała) przewidywałem, że urwie d*pę ale tak się nie stało nie zaiskrzyło między nami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14662 #12690 Napisano 25 Listopada 2022 14 minut temu, loco50 napisał(-a): I kondonik w gratisie Ciekaw jestem pająków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7401 #12691 Napisano 25 Listopada 2022 10 minut temu, ecipeci napisał(-a): (przepraszam za przywołanie pewnej części ciała) przewidywałem, że urwie d*pę ale tak się nie stało nie zaiskrzyło między nami Spoko , wielu spodziewa się wodotrysków a i tak masz jeden z najlepszych folderów. Jak zaczniesz go używać to samo pewnie stwierdzisz za jakis czas. A może nie.. Gratuluje zakupu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21078 #12692 Napisano 25 Listopada 2022 Na wstępie informuję, że w moim pytaniu nie ma żadnej złośliwości ani podtekstów 😁. Pamiko czy mógłbyś mi- laikowi, ale pewnie jeszcze kilku kolegom wyjaśnić w czym zawiera się 'najlepszość" tego noża? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7401 #12693 Napisano 25 Listopada 2022 (edytowane) Napisałem jeden z najlepszych folderów. Tak uważam ponieważ : jest świetnie wykonany, mega prosty w obsłudze (czyszczenie), ma dobre stale , sztywny, bardzo pasuje mi jego ergonomia, bardzo dobrze tnie. W pudle masz smar, klej , i klucz do rozebrania noża. A i ostatnia sprawa mam możliwość zestawienia go z ogromna ilością noży 😊 i u mnie poprostu jest jednym z najlepszych. Ciagle ktoś mnie pyta który jest najlepszy wg mnie. To trudne pytanie bo sa i lepiej wykonane i z lepszymi stalami i lepsza mechanika ale Sebenza , Inkosi a przede wszystkim Umnumzaan to Noze których używam długo i sa u mnie bardzo wysoko. Edytowane 25 Listopada 2022 przez Pamiko Powod 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21078 #12694 Napisano 25 Listopada 2022 Dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12695 Napisano 25 Listopada 2022 (edytowane) To jest nóż z serii albo kochasz albo nienawidzisz 😉 Tani nie jest ale i wartość swoją trzyma. Edytowane 25 Listopada 2022 przez Pioters 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1826 #12696 Napisano 26 Listopada 2022 7 godzin temu, pisar napisał(-a): Czy mogę prosić Panów specjalistów o więcej info na temat tego noża? Medford M-48 mi bardzo podoba się jego minimalistyczna forma. Lubię taki kształt klingi i wklęsłe szlify; przeszkadzałaby mi tylko płetwa i najpewniej cena, bo nie kupiłbym do leżakowania a drogiego noża strach połamać, pokaleczyć czy przypadkowo zgubić. Zatem mimo iż mi się podoba nie jest nożem dla mnie . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15967 #12697 Napisano 26 Listopada 2022 (edytowane) Właśnie sobie klikam CRK Large Inkosi - i powiem tak: nie mam wielkiego porównania ale mam kilka noży z ciut wyższej półki (ale równej lub niższej niż CRK) i zgodzę się. Dupska nie urywa ale... jak już wspomniał @Pamiko - ergonomia świetna (Duże Inkosi świetnie wpada w rękę), świetnie tnie, dobre materiały i wykonanie. Mechanika - ta-ka-se... Legenda. Niestety ceną nawiązują do legendy... Edytowane 26 Listopada 2022 przez Louis Cypher 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21078 #12698 Napisano 26 Listopada 2022 Paweł, 95% noży (może poza jakimiś dziwolągami) od najtańszych po najdroższe jest ergonomicznych. Tak jak mówisz - legenda. PR-owsko napompowana, z resztą przez samego CR, legenda. Cyt. "naszym celem bylo stworzenie najlepszego noża świata". To o Sebie😁. No i dziękuję, koniec dyskusji 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7401 #12699 Napisano 26 Listopada 2022 Spokojnej soboty. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21078 #12700 Napisano 26 Listopada 2022 Starej do torebki taką pchełkę pokrakę 😁 podjąłem na ubiegłe święta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach