loco50 20259 #18376 Napisano 2 Września Może trafił Ci się taki egzemplarz. . I mnie śmiga super. Czasami fakapy się zdarzaja.Kiedyś odesłałem SOG TAC AU bo nie działał mechanizm zwalniania klingi, a ostatnio Military bo nie centrował i to nie delikatnie, ale na maksa klientów na przytulny na do jednej z okładek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adiblue2 8452 #18377 Napisano 2 Września Microtech LCC i Trace Rinaldi TUK2. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7157 #18378 Napisano 2 Września 36 minut temu, adiblue2 napisał(-a): Microtech LCC i Trace Rinaldi TUK2. Fajny MT z D/A 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20259 #18379 Napisano 2 Września Nie nóż ale ale fajny gadżecik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4435 #18380 Napisano 2 Września 23 godziny temu, loco50 napisał(-a): Ładnie, ładnie. Ale ktoś tu mówił, że nie lubi czarnuchów 😁 - mógłbym napisać, że tylko krowa zdania nie zmienia, ale: - nadal tak jest, tutaj ważniejsze jest to, że jest to Military, którą uwielbiam jak wyjdzie różowa to też kupię, - Badocius mnie zauroczył, postanowilem spróbować czarny bo z DLC na Casio i Garminie nic się nie dzieje i taki został kupiony jako pierwszy. - niestety, albo stety urok noża pozostał, ale wróciłem do zasad pierwotnych i kupiłem niebieski ze czystą stalą SPY27 i taki trafił do kieszeni. Świetny jest ten niebieski dedykowny tylko dla stali spy27. W Badocius to g10, ale bliżej mu do Micarty. Jak widać "niebieska" Military S110V wygląda jak klerycki kolor. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20259 #18381 Napisano 2 Września Taki sztywniaczek od Kerszoła 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3719 #18382 Napisano 2 Września Taka sytuacja Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7157 #18383 Napisano 3 Września 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4435 #18384 Napisano 3 Września 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 145 #18385 Napisano 3 Września Właśnie czekam na Sage 5 w SPY27, jeśli niebieski będzie taki sam jak w tym Bodacious, to miodzio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4435 #18386 Napisano 3 Września (edytowane) Godzinę temu, herbee napisał(-a): Właśnie czekam na Sage 5 w SPY27, jeśli niebieski będzie taki sam jak w tym Bodacious, to miodzio. W Spyderco kolory dedykowane danej serii stali raczej trzymają kolor. Więc niebieski powinien być taki sam natomiast mogą różnić się strukturą G10, czyli może nie być tego efektu Micarty, Doskonale to widać np Military (szorstka, chropowata, można używać jako pilnika do pięt 🤣) vs Shaman, który boki w środkowej części ma taki śliskie, polerowane, jakby celowo przetarte o pasy ostrzące na szlifierce elektrycznej. Zaczyna wtedy coś wyłazić z G10 i daje to efekt micarty, albo jest czym innym domieszkowane, A że Badocius jest przyrodnim bratem Shamana to może zachowali efekt... Poniżej zdjęcia makro, że nie rzucam słów na wiatr i G10 do G10 nierówne. Edytowane 3 Września przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 145 #18387 Napisano 3 Września Sage powinien być jutro, sie zobaczy. No i też nie będę za bardzo się przyzwyczajał, bo i tak zamierzam zmienić stockowe okładziny, ale te niebieskie za to, będą fajne na przyszłe lato. Rym niezamierzony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4435 #18388 Napisano 3 Września (edytowane) 1 godzinę temu, herbee napisał(-a): Sage powinien być jutro, sie zobaczy. No i też nie będę za bardzo się przyzwyczajał, bo i tak zamierzam zmienić stockowe okładziny, ale te niebieskie za to, będą fajne na przyszłe lato. Rym niezamierzony Z punktu upływu czasu uważam, że szkoda czasu i pieniędzy a szczególnie pieniędzy na tuningowanie Spyderco, czy zmianę okładzin. Wolę już nie poprawiać fabryki (a robiłem to). Spyderco kocha się za to jakie jest natywnie. Chcę więcej to szukam serii sprint run, chcę jeszcze więcej, chcę tytan to zmieniam model lub producenta, który też mi to zaoferuje fabrycznie. Edytowane 3 Września przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1806 #18389 Napisano 3 Września W dniu 2.09.2025 o 20:50, loco50 napisał(-a): Taki sztywniaczek od Kerszoła W ten łotwór wchodzi blokada z pochewki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20259 #18390 Napisano 4 Września Na to wygląda 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 145 #18391 Napisano 4 Września Odebrany w drodze do pracy więc Ken będzie miał dziś towarzystwo. Kolor na żywo prezentuje się jeszcze lepiej, a okładziny kiepskie nie są, choć tylko FRN, no i ori wzór też robi robotę. Poza tym, to pierwsze Spyderco w rodzinie więc najpierw tak się zapoznamy Zamawiałem w sharg i po ostatnich tutaj wpisach o centrowaniu trochę się obawiałem, ale okazało się, że niepotrzebnie, tu też jest dobrze. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8177 #18392 Napisano 4 Września Świetny ten Sage @herbee Model 2 był długo moim EDC. O jakich okladkach myślałeś w zamian za FRN? 0 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 145 #18393 Napisano 4 Września Jeszcze nawet się nie rozglądałem, ale lubię coś szlachetniejszego niż tworzywo czy szmata Na poważnie, to nie pogardziłbym jednak jakąś piękną micartą, tytan mam już w innym nożu, stal też, ale to i tak na razie pieśń odległej przyszłości. Poza tym podoba mi się wyróżnik w postaci odrębności kolorystycznej przy tej stali więc tak na razie zostanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4435 #18394 Napisano 4 Września 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 145 #18395 Napisano 4 Września Ładne szmatki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4435 #18396 Napisano 4 Września 29 minut temu, herbee napisał(-a): Ładne szmatki dzięki, mam jeszcze z plastiku 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #18397 Napisano 4 Września Tak przy zadzie na co dzieńWysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 145 #18398 Napisano 4 Września Świetny ten Sage [mention=92273]herbee[/mention] Model 2 był długo moim EDC. (…)Dzięki, też myślę, że się polubimy, a 2 w tytanie bym nie odmówił, super nożyk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1710 #18399 Napisano 4 Września W dniu 2.09.2025 o 22:23, bober5264 napisał(-a): Taka sytuacja Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Mnandi super 🤩 nawet wiem od kogo 1 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20259 #18400 Napisano 4 Września A u mnie w Ti. W g10 też jest. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach