Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dzięki ,więc muszę z tego teraz wybrnąć ;)chciałem go tak kolekcjonersko ale użytkowo też mógłby spełniać jakieś normy ale jeśli to ma tak wyglądać to nie ma sensu .Jeszcze raz dzięki.

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolekcjonersko z polskich noży to poszukaj Wz 69 , to jest coś czego nie musimy sie wstydzic na swiecie :-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolekcjonersko z polskich noży to poszukaj Wz 69 , to jest coś czego nie musimy sie wstydzic na swiecie :-)

podoba mi się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nóż poszedł .

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że tu konkretne kosy koledzy niektórzy mają...A ja do pracy ostatnio zakupiłem sobie nożyk cold steel KUDU za powalającą sumę: 21 zł z przesyłką (haha) i powiem szczerze że powaliła mnie jakość wykonania i materiały tego maleństwa...Głownię wykonano z niemieckiej stali Krupp 4116 i ma rewelacyjne zabezpieczenie przed złożeniem. Tnie jak szatan. Nożykiem już "batonowałem" ,rzucałem  i ciąłem różne kable...Zadziwił mnie nieraz. Z maleństw mam jeszcze mojego towarzysza OPINELA 9 w carbonie . Polecam takiego KUDU nawet do skrzynki narzędziowej. Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak :D

Witamy,przynajmniej ja bo pierwszy raz się "spotykamy" na forum

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No witam.

No jestem już tu jakiś czas ale z dłuższą przerwą . Teraz staram się czas nadrobić i poznać to "forum" na nowo. A że widzę że zainteresowania podobne niektórzy mają to raczej będę tu dość często gościł bo miło i przyjemnie jest ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki nożyk do mnie zawitał:

74060547617579533330.jpg

Projekt jednego z najlepszych polskich knifemakerów MarcinS-a, wykonanie Spyderco.

Nóż naprawdę przemyślany i znakomicie wykonany, wielkość w sam raz na EDC, świetna stal. Czego chcieć więcej?

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ,że `Spyderco wykonało projekt MarcinS , czy że Marcin  zmodyfikował Ich projekt.. ?

nóż fajny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no prostota i elegancja...podoba mi się...ładny projekt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.Sprzedałem mojego green bereta i chcę coś kupić mniejszego w końcu po lasach drwa nie rąbię ,ale chodzić lubię i mieć ze sobą coś ostrego ładnego i porządnego.Tak żeby mieć.. I mam na oku dwa takie noże bokera . Podobają mi się oba ale na dwa nie starczy więc doradżcie żebym nie żałował.Można zamówić w togo .Taki ładnych noży jest mnóstwo ale coś trza wybrać i padło na te dwa.Dzieki i pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze ciężko. ten u góry fajną strukturę drewna ma i kolor natomiast ten na dole ma fajne nity i super dziurkę na paciorki...wiecie od kogo...hehe...chyba brałbym tego na dole...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem nazwy dodać tych noży.Górny boker carbon hunter  a poniżej boker arkansas.No właśnie ciężko wybrać , ale poza estetyką który przeważa technicznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeżeli ten pierwszy oprócz nazwy carbon ma ostrze rzeczywiście carbon to wolę pierwszy...wiadomo trzeba bardziej dbać,przecierać do sucha bo ruda może złapać ale jest bardzo ostry. Mam opinela 9 w carbonie i nie zamieniłbym na inoxa żadnego...jedyny mój nierdzewiak to tak jak pisałem cold steel KUDU...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm.muszę się dowiedzieć czy jest tam carbon ale tak na mój rozum to po co by pisali carbon? Ale dzięki zaś jestem mądrzejszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej jesteś z rydułtów? bo ja z Radlina ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna rzecz co mnie boli w tym boker carbon ze nie ma dziurki na sznurek i to jedyny minus a plus to że jest mniejszy od arkansas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki nożyk do mnie zawitał:

74060547617579533330.jpg

Projekt jednego z najlepszych polskich knifemakerów MarcinS-a, wykonanie Spyderco.

Nóż naprawdę przemyślany i znakomicie wykonany, wielkość w sam raz na EDC, świetna stal. Czego chcieć więcej?

Pozdrawiam

Tomek

Gratuluję. Świetny jest!

To ten z allegro? 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, z allegro, skusiłem się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, z allegro, skusiłem się...

Sprzątnąłeś sprzed nosa : )

Gdybyś się rozmyślił kiedyś to wiesz co i jak : )

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi