mirek 1969 1351 #2551 Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Bardzo dzięki ,więc muszę z tego teraz wybrnąć ;)chciałem go tak kolekcjonersko ale użytkowo też mógłby spełniać jakieś normy ale jeśli to ma tak wyglądać to nie ma sensu .Jeszcze raz dzięki. Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2552 Napisano 19 Kwietnia 2015 Kolekcjonersko z polskich noży to poszukaj Wz 69 , to jest coś czego nie musimy sie wstydzic na swiecie :-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #2553 Napisano 19 Kwietnia 2015 Kolekcjonersko z polskich noży to poszukaj Wz 69 , to jest coś czego nie musimy sie wstydzic na swiecie :-)podoba mi się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #2554 Napisano 3 Maja 2015 (edytowane) Nóż poszedł . Edytowane 4 Maja 2015 przez mirek 1969 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claus 3 #2555 Napisano 6 Maja 2015 Widzę że tu konkretne kosy koledzy niektórzy mają...A ja do pracy ostatnio zakupiłem sobie nożyk cold steel KUDU za powalającą sumę: 21 zł z przesyłką (haha) i powiem szczerze że powaliła mnie jakość wykonania i materiały tego maleństwa...Głownię wykonano z niemieckiej stali Krupp 4116 i ma rewelacyjne zabezpieczenie przed złożeniem. Tnie jak szatan. Nożykiem już "batonowałem" ,rzucałem i ciąłem różne kable...Zadziwił mnie nieraz. Z maleństw mam jeszcze mojego towarzysza OPINELA 9 w carbonie . Polecam takiego KUDU nawet do skrzynki narzędziowej. Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2556 Napisano 6 Maja 2015 A jak Witamy,przynajmniej ja bo pierwszy raz się "spotykamy" na forum 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claus 3 #2557 Napisano 7 Maja 2015 No witam.No jestem już tu jakiś czas ale z dłuższą przerwą . Teraz staram się czas nadrobić i poznać to "forum" na nowo. A że widzę że zainteresowania podobne niektórzy mają to raczej będę tu dość często gościł bo miło i przyjemnie jest ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2558 Napisano 7 Maja 2015 Ciesze się.Pozdrawiam 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2406 #2559 Napisano 7 Maja 2015 Taki nożyk do mnie zawitał: Projekt jednego z najlepszych polskich knifemakerów MarcinS-a, wykonanie Spyderco.Nóż naprawdę przemyślany i znakomicie wykonany, wielkość w sam raz na EDC, świetna stal. Czego chcieć więcej? PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #2560 Napisano 7 Maja 2015 ale ,że `Spyderco wykonało projekt MarcinS , czy że Marcin zmodyfikował Ich projekt.. ? nóż fajny.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2561 Napisano 7 Maja 2015 Jaka cena ? 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2406 #2562 Napisano 7 Maja 2015 To produkcyjny Spyderco, projekt Marcin Słysz:http://www.knifecenter.com/item/SP186TIP/spyderco-c186tip-marcin-slysz-bowie-folding-342-cts-xhp-plain-blade-titanium-handlesCena jak powyżej, taniej chyba nie ma.Ja kupiłem z drugiej ręki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2563 Napisano 7 Maja 2015 Ładna rzecz. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claus 3 #2564 Napisano 7 Maja 2015 no prostota i elegancja...podoba mi się...ładny projekt. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #2565 Napisano 7 Maja 2015 Cześć.Sprzedałem mojego green bereta i chcę coś kupić mniejszego w końcu po lasach drwa nie rąbię ,ale chodzić lubię i mieć ze sobą coś ostrego ładnego i porządnego.Tak żeby mieć.. I mam na oku dwa takie noże bokera . Podobają mi się oba ale na dwa nie starczy więc doradżcie żebym nie żałował.Można zamówić w togo .Taki ładnych noży jest mnóstwo ale coś trza wybrać i padło na te dwa.Dzieki i pozdrawiam Mirek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claus 3 #2566 Napisano 8 Maja 2015 Kurcze ciężko. ten u góry fajną strukturę drewna ma i kolor natomiast ten na dole ma fajne nity i super dziurkę na paciorki...wiecie od kogo...hehe...chyba brałbym tego na dole... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #2567 Napisano 8 Maja 2015 Zapomniałem nazwy dodać tych noży.Górny boker carbon hunter a poniżej boker arkansas.No właśnie ciężko wybrać , ale poza estetyką który przeważa technicznie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claus 3 #2568 Napisano 8 Maja 2015 No jeżeli ten pierwszy oprócz nazwy carbon ma ostrze rzeczywiście carbon to wolę pierwszy...wiadomo trzeba bardziej dbać,przecierać do sucha bo ruda może złapać ale jest bardzo ostry. Mam opinela 9 w carbonie i nie zamieniłbym na inoxa żadnego...jedyny mój nierdzewiak to tak jak pisałem cold steel KUDU... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #2569 Napisano 8 Maja 2015 Hmm.muszę się dowiedzieć czy jest tam carbon ale tak na mój rozum to po co by pisali carbon? Ale dzięki zaś jestem mądrzejszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
claus 3 #2570 Napisano 8 Maja 2015 ej jesteś z rydułtów? bo ja z Radlina ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #2571 Napisano 8 Maja 2015 ej jesteś z rydułtów? bo ja z Radlina ;-)Tak jest. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1351 #2572 Napisano 8 Maja 2015 Jedna rzecz co mnie boli w tym boker carbon ze nie ma dziurki na sznurek i to jedyny minus a plus to że jest mniejszy od arkansas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #2573 Napisano 8 Maja 2015 Taki nożyk do mnie zawitał: Projekt jednego z najlepszych polskich knifemakerów MarcinS-a, wykonanie Spyderco.Nóż naprawdę przemyślany i znakomicie wykonany, wielkość w sam raz na EDC, świetna stal. Czego chcieć więcej? PozdrawiamTomek Gratuluję. Świetny jest!To ten z allegro? 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2406 #2574 Napisano 8 Maja 2015 Tak, z allegro, skusiłem się... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4351 #2575 Napisano 9 Maja 2015 Tak, z allegro, skusiłem się... Sprzątnąłeś sprzed nosa : )Gdybyś się rozmyślił kiedyś to wiesz co i jak : ) 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach