Burns 4554 #6526 Napisano 12 Listopada 2021 Najlepsze, że ten hak Emersona działa i w przypadku dużego ostrza (10cm) robi jeszcze bardziej piorunujące wrażenie. Ostrze otwiera się już gdy hak chwyta, czyli wysunęła się tylko rękojeść. Daje to efekt jakbyś z kieszeni wyjął z 23cm stałego. Natomiast dysk przez punkt mocowania, nie uważam za najszczęśliwsze rozwiązanie, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9857 #6527 Napisano 12 Listopada 2021 2 godziny temu, loco50 napisał(-a): Teraz dopiero obczaiłem.Ładny set , widzę ,że lubisz też carbon w nożach...Ja na jego punkcie całkowicie ogłupiałem.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6528 Napisano 12 Listopada 2021 1 godzinę temu, zadra napisał(-a): Emerson knife i odtwórz ten film I wszytko jasne 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21161 #6529 Napisano 12 Listopada 2021 3 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Do czego służy to kółko na grzbiecie głowni? Za kołek robi😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68605 #6530 Napisano 12 Listopada 2021 Tak tak, dziękuję wszystkim za uświadomienie mojej osoby. Takie kółko może poharatać palce? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21161 #6531 Napisano 12 Listopada 2021 Absolutnie nie. Moim zdaniem w tej Zetce działa perfekt, nawet lepiej niż kołek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21161 #6532 Napisano 13 Listopada 2021 Zeto familia 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68605 #6533 Napisano 13 Listopada 2021 Ten na dole to nowy nabytek? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21161 #6534 Napisano 13 Listopada 2021 Nie, już jakiś czas jest ale zapomniałem o nim😁. USA vs China 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6535 Napisano 13 Listopada 2021 4 minuty temu, loco50 napisał(-a): już jakiś czas jest ale zapomniałem o nim Jak wiewiórka o schowanych orzechach ❓🐿 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21161 #6536 Napisano 13 Listopada 2021 O to, to 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9857 #6537 Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) Carbon w modzie : 😀 Edytowane 13 Listopada 2021 przez Genovese_ 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nuter 1629 #6538 Napisano 13 Listopada 2021 U mnie Spartan Talos i Pohan Leu.Talos to wiadomo mały lekki i bardzo poręczny folder.Na razie testowane tylko cięcie kartonów i jakieś foliopaki.Póki co ostrość trzyma spoko(stal CTS-XHP)Natomiast Pohan Leu to jest moim zdaniem kawał świetnego noża.Widać gołym okiem spory kunszt japońskiego makera produkującego noże od 2003 roku.Mechanika na łożyskach działa naprawdę kozacko.Tytanowe śrubki andyzowane na niebiesko, dodatkowo sporo carbonu , który ostatnimi czasy zauroczył mnie w nożach.Reasumując otrzymujemy połączenie pancernego masywnego noża z ostrzem jak brzytwa.Dodatkowo głownia typu scandi daje efekt "wow " po użyciu flipera.Naprawdę jest to fajny produkt i wątpię abym chciał się go pozbyć w najbliższych miesiącach... Miałem go u siebie przez parę dni. Na żywo to jest kozak. Niestety niezbyt fotogeniczny w mojej ocenie. Wzbudza mieszane uczucia. Z jednej strony jest trochę "bez sensu", a z drugiej chce się go mieć. Robi wrażenie super solidnego i pancernego, ale użyteczność nieco ograniczona bo scandi jest takie sobie na EDC.Tak czy inaczej, gratuluję i jakbyś się pozbywał to napisz.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9857 #6539 Napisano 13 Listopada 2021 Dzięki.Masz rację na żywo jest niesamowity kozak.Było duże "Wow' jak użyłem flipera.To ,że bezużyteczny jako EDC to nie ma też znaczenia bo to nie będzie nigdy EDC.Nie taka jego rola...😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7403 #6540 Napisano 13 Listopada 2021 Godzinę temu, Genovese_ napisał(-a): Carbon w modzie : 😀 Fajny Protech 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6541 Napisano 13 Listopada 2021 44 minuty temu, Nuter napisał(-a): Naprawdę jest to fajny produkt i wątpię abym chciał się go pozbyć w najbliższych miesiącach... A co z niebieskim Combatem ? 🗡 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9857 #6542 Napisano 13 Listopada 2021 5 minut temu, Pamiko napisał(-a): Fajny Protech 👍 Powiem Ci ,że jakość wykonania Protecha mega zaskoczyła in plus.Bo noże są średnio tańsze o 30% od MT a jakością imo nie ustępują.Pięknie spasowany , fajnie strzela , dobrze trzyma ostrość (154-CM).Design też super.Poluję w US na Malibu produkcyjne bo jeden Malibu jest na knives ale droga zabawa bo to custom.BTW.Ten mój powyżej to jest limitka Tr3 CF2. 6 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): A co z niebieskim Combatem ? 🗡 Będzie na dniach Jędrek na sprzedaż na knives i ck. chyba ,że jesteś serio zainteresowany to wal na pw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6543 Napisano 13 Listopada 2021 Godzinę temu, Genovese_ napisał(-a): Będzie na dniach Jędrek na sprzedaż na knives i ck. chyba ,że jesteś serio zainteresowany to wal na pw. Trochę wyprztykałem się na UTX, tak że podziękuję. 😳 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21161 #6544 Napisano 13 Listopada 2021 Na NŚ - 10% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68605 #6545 Napisano 13 Listopada 2021 12 godzin temu, loco50 napisał(-a): Nie, już jakiś czas jest ale zapomniałem o nim😁. USA vs China I który jest lepiej wykonany, w dwóch słowach? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21161 #6546 Napisano 13 Listopada 2021 Wydaje się, że ZT. Jest taki cięższy, solidniejszy, chociaż mechanika w tym Real Steel chodzi bez zarzutu. Materiały i wykończenie również. Więc może tu psychologia przy ocenie działa? 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68605 #6547 Napisano 14 Listopada 2021 Raczej magia marki... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21161 #6548 Napisano 16 Listopada 2021 WySHARGałem dziś z paczkomatu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #6549 Napisano 16 Listopada 2021 15 minut temu, loco50 napisał(-a): WySHARGałem dziś z paczkomatu Idziesz na całość ‼️Hurtownik znaczy się 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21161 #6550 Napisano 16 Listopada 2021 Sbaman robi robotę 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach