rmak 22179 #7726 Napisano 2 Lutego 2022 Godzinę temu, Remy napisał(-a): Pokaże jak sprzeda jeden nadprogramowy. 😉 Z nożami mi idzie jeszcze gorzej niż z zegarkami - żadnego jeszcze nie sprzedałem. Godzinę temu, Burns napisał(-a): Na pudełku napisane jest IT to chyba komputer w środku ? 🤪 U mnie też pudełko: Jestem ciekaw Twojej opinii i porównania do Microtecha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #7727 Napisano 2 Lutego 2022 56 minut temu, rmak napisał(-a): Komputer dla zaawansowanych, przecież napisane wyraźnie " experience IT" Tyle czasu się przekonywałem, że Lucyfer pierwszy kupił 😃 Nooo, ładna sztuka 😎 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7728 Napisano 2 Lutego 2022 (edytowane) Godzinę temu, rmak napisał(-a): Jestem ciekaw Twojej opinii i porównania do Microtecha. Opinia jest taka, że prawie nie ma opinii ponieważ: - nóż jest na tyle ciężki, że nie trzeba go otwierać, żeby nim zabić = 255 gram. W zasadzie w tym punkcie już mogę przestać pisać dalej - wraca, - "Okładziny rękojeści wykonano z wytrzymałego, anodyzowanego aluminium przy pomocy maszyn CNC", to ja jestem ksiądz, chyba odlewanego, albo prędzej z żeliwa , chyba, że czarna farba tyle waży bo to żadna anodyzacja. - nóż CobraTec D2 Large CTK-1 kosztował mnie 400zł i to byłyby więcej niż niż uczciwe pieniądze za to jak działa i jak jest wykonany, na tyle ciekawie, że zamówiłem CobraTec OTF Large FS-X Black D2, który przy zbieżnym rozmiarze waży już tylko 130 gram, czyli tak jak powinien nóż tej wielkości z AL (można ? można!). Microtech Scarab 2 waży 155 gram. Minus taki, że FS-X kosztuje już 600z czyli trochę ni w pi... ni w oko. - jak nie wyczuję gównolitu, ma duże szanse zostać, ale jak mówiłem granica staje się śliska bo za 800 można mieć wasze ZT 0350, które są nienaganne (swoją drogą powodzenie w ostrzeniu ostrza typu recurve, ja swojego w panterkę nie używam, klepią go chyba 12 lat czy jakoś tak i miał być podobno wycofany, ale im się odwidziało). Można mieć PM2, BM Presidio i jeszcze kilka innych. Za połowę można mieć np takiego słodziaka jak Kershaw Emerson CQC-4KXL D2 i spor innych. -drugi powinien być w piątek, wtedy strzelę foto 2x Cobra + MT i pomyślę z zaznaczeniem, że już mi się coś w całość w głowie nie składa. Edytowane 2 Lutego 2022 przez Burns 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22179 #7729 Napisano 3 Lutego 2022 Ciekawe to co piszesz @Burns, bo ja z kolei jakiś czas temu kupiłem chińskiego klona MT i wydaje mi się, że jest całkiem nieźle (poza tym, że fabryczna ostrość pozostawiała sporo do życzenia), ale nie miałem możliwości porównać na żywo z pierwowzorem. Z tym, że mój kosztował około 300 zł, więc budżet nieco korzystniejszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #7730 Napisano 3 Lutego 2022 @Burns wiem już o czym gadasz. Byłem w Togo i miałem w łapach wersję medium ale w tym ciężkim znalu. Porażka.Za to wróciłem z tytanem i m390. za***isty również. Medium oczywiście.S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7731 Napisano 3 Lutego 2022 (edytowane) Co kolego @rmakpiszę? ja jeszcze nic nie napisałem w odniesieniu do MT (poza wagą). Skupiłem się tylko i wyłącznie na Cobratecu. Teraz już nawet żałuję, że zamówiłem drugi. Nie wiem czy to widać bo nóż ocieka smarem, ale jest rysa na klindze i te przebarwienia nad KT, o których wspominałem wcześniej - dla mnie to chiński powiew. (przegrzanie, brak higieny pracy przy ostrzeniu ?) Koniec z chińską radosną twórczością, będę jak Donald Trump = wy***rdalać! Edytowane 3 Lutego 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20292 #7732 Napisano 3 Lutego 2022 Zostaje tylko WE za 1000+ 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7733 Napisano 3 Lutego 2022 (edytowane) 2 godziny temu, mariaczi napisał(-a): @Burns wiem już o czym gadasz. Byłem w Togo i miałem w łapach wersję medium ale w tym ciężkim znalu. Porażka. Za to wróciłem z tytanem i m390. za***isty również. Medium oczywiście. To wytknął już ktoś na sąsiednim forum, czyli z cyklu ale w ch*ja walą. Rękojeść wykonana z Amelinium a nazwa modelu to tytan. Można też podziękować polskim sprzedawcą, którzy przez złe tłumaczenie wpisują tytan jako materiał rękojeści. https://cobratecknives.com/collections/titan/products/titan-black Edytowane 3 Lutego 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 335 #7734 Napisano 3 Lutego 2022 (edytowane) W razie czego chętnie wymienię się którymś za PM2. Edytowane 3 Lutego 2022 przez selphy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #7735 Napisano 3 Lutego 2022 Instalacja artystyczna mojej córki 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20292 #7736 Napisano 3 Lutego 2022 Ło matko. Tak to jest jak ojca w domu na stałe nie ma🤣🤣🤣 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67176 #7737 Napisano 3 Lutego 2022 W dniu 2.02.2022 o 12:23, loco50 napisał(-a): Mario, Adamas jest do wzięcia z ogłoszenia powyżej. Adam, zamówiłem dzisiaj coś innego. Będziesz Pan zadowolony, mam nadzieję. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7738 Napisano 3 Lutego 2022 38 minut temu, mario1971 napisał(-a): Adam, zamówiłem dzisiaj coś innego. Będziesz Pan zadowolony, mam nadzieję. @loco50 jak nie dałeś więcej niż 800, powinieneś być zadowolony To jest cenowy hit. https://kolba.pl/product/22533,ostrzalka-elektryczna-work-sharp-ken-onion-edition 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67176 #7739 Napisano 3 Lutego 2022 Po primo, ustalaliśmy ewentualny odkup WE. Secundo, ostrzenie z ręki mnie zadawala i wystarcza. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20292 #7740 Napisano 3 Lutego 2022 No, no. Jestem ciekaw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7741 Napisano 3 Lutego 2022 24 minuty temu, loco50 napisał(-a): No, no. Jestem ciekaw. żeby nie było z cyklu "zamienił stryjek siekierkę na kijek" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #7742 Napisano 3 Lutego 2022 7 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Instalacja artystyczna mojej córki Patrz żebyś nie miał wjazdu na chatę aktywistów z JUGENDAMTU 😱 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #7743 Napisano 3 Lutego 2022 8 minut temu, Jędrula.wawa napisał(-a): Patrz żebyś nie miał wjazdu na chatę aktywistów z JUGENDAMTU 😱 No, niby mam od domu 7 km do tego pięknego kraju 😱 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67176 #7744 Napisano 4 Lutego 2022 16 godzin temu, loco50 napisał(-a): No, no. Jestem ciekaw. Nóż wraca do sklepu. Nie będę się tu rozpisywał w szczegółach, ale kolor okładzin był różny z dwóch stron rękojeści. Marcin, dzięki za czujność. 👍 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20292 #7745 Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) Czyj fakap? Edytowane 4 Lutego 2022 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7746 Napisano 4 Lutego 2022 3 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Nóż wraca do sklepu. Nie będę się tu rozpisywał w szczegółach, ale kolor okładzin był różny z dwóch stron rękojeści. Marcin, dzięki za czujność. 👍 Ale poza tym fajny ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67176 #7747 Napisano 4 Lutego 2022 40 minut temu, loco50 napisał(-a): Czyj fakap? Trochę tak. 18 minut temu, Burns napisał(-a): Ale poza tym fajny ? Poza tym bardzo fajny. Dobrze leży w dłoni, dobra waga, smukły. Jedyne co, to nie byłem w stanie otwierać go z palca - nie był jeszcze wyrobiony. Aaa, i o dziwo, nie przeszedł "gładko" testu cięcia kartki - jakby słabo naostrzony był. Zamówię go ponownie w innym miejscu, albo i tym samym, jak wjedzie do nich nowa dostawa. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1808 #7748 Napisano 4 Lutego 2022 21 godzin temu, Burns napisał(-a): @loco50 jak nie dałeś więcej niż 800, powinieneś być zadowolony To jest cenowy hit. https://kolba.pl/product/22533,ostrzalka-elektryczna-work-sharp-ken-onion-edition Czy dobrze pamiętam, że Ty to posiadasz ? Jesli tak, to aż ciśnie się pytanie, dlaczego kupiłeś "ręczny przyrząd" do ostrzenia.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4453 #7749 Napisano 4 Lutego 2022 (edytowane) 16 minut temu, zadra napisał(-a): Czy dobrze pamiętam, że Ty to posiadasz ? Jesli tak, to aż ciśnie się pytanie, dlaczego kupiłeś "ręczny przyrząd" do ostrzenia.. Sugerujesz, że mam kupić trzecią na zaś ? 😎😉 To powtórzę raz jeszcze, ona bez tej przystawki jest dosyć ułomna: https://kolba.pl/product/22534,przystawka-szlifujaca-ostrza-do-ken-onion-edition Edytowane 4 Lutego 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1808 #7750 Napisano 4 Lutego 2022 nie rozumiem, możesz jaśniej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach