mariaczi 1638 #8326 Napisano 2 Marca 2022 20 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): € po 4,80. Czas chyba ruszyć na zakupy w Polskich sklepach… Macie jakieś opinie na temat wykonania, jakości? Bo na razie jest na celowniku. Klikałem nim trochę. Wykonanie jak na produkcyjniaka jest spoko. Nawet ładne. Mechanicznie klika, ale mam wrażenie że ZT klikają lepiej. Może był zabrudzony... Niemniej cały projekt spieprzony przez ten klips. Ciężko go wyjąć z kieszeni i ciężko o krawędź z powrotem zapiąć. Porażka, szkoda bo naprawdę fajny nożyk. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16064 #8327 Napisano 2 Marca 2022 42 minuty temu, mariaczi napisał(-a): Klikałem nim trochę. Wykonanie jak na produkcyjniaka jest spoko. Nawet ładne. Mechanicznie klika, ale mam wrażenie że ZT klikają lepiej. Może był zabrudzony... Niemniej cały projekt spieprzony przez ten klips. Ciężko go wyjąć z kieszeni i ciężko o krawędź z powrotem zapiąć. Porażka, szkoda bo naprawdę fajny nożyk. Ten klips to aż taki problem? Nożyk bardzo ładny… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #8328 Napisano 2 Marca 2022 Ja mam tylko amelinium 😀. Klips to żaden problem, jedynie co to nie otwiera się od samego patrzenia, trzeba trochę siły. Może się wyrobi nie wiem nie znam się za bardzo. Wykonanie jest bardzo dobre, rękojeści z jednego kawałka robi robotę 😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1638 #8329 Napisano 2 Marca 2022 Kwestia gustu. Ja go odpuściłem przez ten klips. Miałem okazję zmacać a to swoje zrobiło. S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inomarek 403 #8330 Napisano 2 Marca 2022 Z gustem jak z d*pa, każdy ma swoją 😀 a o Lionie złego słowa nie powiem. Ale ja się nie znam, ale go mam😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7619 #8331 Napisano 2 Marca 2022 W oczekiwaniu na przesyłkę ,może komuś się przyda. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1638 #8332 Napisano 2 Marca 2022 2 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a): Ten klips to aż taki problem? Nożyk bardzo ładny… Jak Ci się podoba to po prostu kup i się przekonasz. Jak masz gdzieś w pobliżu salon Militaria.pl to powinni go mieć do zmacania... Miałem od nich TiSpine, spieprzyli genialny nóż przez podkładki z tworzywa. Kupiłem TRE i odesłałem następnego dnia bo nasmarowany chodził jakby ktoś piasku nasypał w łożyska. Projekty piękne ale... Coś mi to przypomina. Włoskie samochody, Alfa Romeo, piękna ale słyszałeś czemu właściciele nie mówią sobie dzień dobry na mieście? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16064 #8333 Napisano 2 Marca 2022 19 minut temu, mariaczi napisał(-a): Jak Ci się podoba to po prostu kup i się przekonasz. Jak masz gdzieś w pobliżu salon Militaria.pl to powinni go mieć do zmacania... Miałem od nich TiSpine, spieprzyli genialny nóż przez podkładki z tworzywa. Kupiłem TRE i odesłałem następnego dnia bo nasmarowany chodził jakby ktoś piasku nasypał w łożyska. Projekty piękne ale... Coś mi to przypomina. Włoskie samochody, Alfa Romeo, piękna ale słyszałeś czemu właściciele nie mówią sobie dzień dobry na mieście? Za parę dni będę w domu. Jest u nas na wsi sklep stacjonarny, to pomacam. Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7619 #8334 Napisano 2 Marca 2022 Tak wyglada kpl trzeba przyznać ze się starają. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4607 #8335 Napisano 2 Marca 2022 Ale że co ? Dali zapasowe w zestawie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7619 #8336 Napisano 2 Marca 2022 Tak to kpl zestaw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 11280 #8337 Napisano 2 Marca 2022 37 minut temu, Pamiko napisał(-a): Tak wyglada kpl trzeba przyznać ze się starają. Też się na niego czaiłem u Roberta.B.fajny nóż.W opisie niby prawie mid-custom.95 mm ostrego to musi być jeden z większych Twoich noży...graty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4607 #8338 Napisano 3 Marca 2022 (edytowane) 18 godzin temu, Pamiko napisał(-a): W oczekiwaniu na przesyłkę ,może komuś się przyda. Wiedziałem, że S110V będzie wysoko, ale z zestawienia wynika, że jest najlepsza i najbardziej uniwersalna dla wszystkich powyższych pomiarów. (Ta niebieska Mili poniżej jest właśnie z takiej stali) A tym czasem nóż a w zasadzie wszystkie noże mi się w kieszeni i szufladach otwierają na pana p z Rosji. jak PATAFIAN - *! Edytowane 3 Marca 2022 przez Burns 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7619 #8339 Napisano 3 Marca 2022 Wiem ale emocje biorą górę. Dla rozluźnienia dzisiejszy nabytek. Niestety nie da się iść do sklepu i porównać Micarta czy sam Tytan wiec musiałem zamówić oba. Wieczorem w domu będzie konfrontacja😊 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
just_nobody07 6292 #8340 Napisano 3 Marca 2022 32 minuty temu, Pamiko napisał(-a): Wiem ale emocje biorą górę. Dla rozluźnienia dzisiejszy nabytek. Niestety nie da się iść do sklepu i porównać Micarta czy sam Tytan wiec musiałem zamówić oba. Wieczorem w domu będzie konfrontacja😊 Jakbyś sam tytan chciał puścić dalej to daj znać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 16064 #8341 Napisano 3 Marca 2022 Jakby kogoś interesowało, to Lamnia.com pojawiły się Hinderer 4.0 XM-24 Bowie w kilku kolorach. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4607 #8342 Napisano 3 Marca 2022 55 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Jakby kogoś interesowało, to Lamnia.com pojawiły się Hinderer 4.0 XM-24 Bowie w kilku kolorach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7619 #8343 Napisano 3 Marca 2022 Zostają obydwa. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4607 #8344 Napisano 3 Marca 2022 (edytowane) to są duże czy małe ? Dobra, nie było pytania jest na karcie znamionowej. Edytowane 3 Marca 2022 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #8345 Napisano 3 Marca 2022 (edytowane) Pamiko, dzięki za fajne zestawienie stali, od siebie dodam, że z 3v to akurat nieprawda jeśli chodzi o twardość, gdyż mam BM Leuku, który ma 62 HRC. Ale ja nie o tym:). Nie cenię folderów ( CS Ultimate Hunter z XHP jest dla mnie top 1, koniec i kropka), wolę fixy i w związku z nimi pytanie do wszystkich (jestem też na knives, lecz poziom dyskusji nieraz powoduje, że nie chce mi się kruszyć kopii z autochtonami-monarchami ;)): chcę zrobić nóż u knifemakera z nierdzewki. W rachubę wchodzi M390 i Elmax (Niolox niby też..) . Kryteriami są :łatwość ostrzenia i trzymanie ostrości-kompromis między tymi dwoma. Chciałbym mieć coś lepszego od 440C i 8Cr13MoV. Typowa użytkowość. Węglówki rządzą, ale czasem trzeba coś przyrządzić na ząb:) Czy moglibyście polecić jedną z tych stali na fixeda, mając konkretne doświadczenia? Dzięki! Edytowane 3 Marca 2022 przez vpyr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 11280 #8346 Napisano 3 Marca 2022 Jakbym dzisiaj miał wrócić do CRK Inkosi pomijając rozmiar to tylko z głownią Insingo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7619 #8347 Napisano 3 Marca 2022 10 minut temu, Genovese_ napisał(-a): Jakbym dzisiaj miał wrócić do CRK Inkosi pomijając rozmiar to tylko z głownią Insingo. Dlatego zostają obydwa😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21959 #8348 Napisano 3 Marca 2022 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4607 #8349 Napisano 3 Marca 2022 U mnie też przyziemne, czyli zamiana kling. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 11280 #8350 Napisano 3 Marca 2022 Super.btw.Taka uwagą.Jak chcesz aby fota wyszła bardziej realnie to staraj się przy takim rozjaśnieniu jak mniemam sztucznym świetle ściemnić troszkę fotkę.W ten sposób wyciągniesz więcej kontrastu i fota będzie ostrzejsza czyt.bardziej naturalna...😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach