Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Myślę o czymś mniej futurystycznym. Coś, co się łatwo otwiera, najlepiej coś ze wspomaganiem. 

No to tylko pozostał jeden… ale jest jeden problem - będziesz podkradał 😁

https://www.knivesandtools.com/en/pt/-zero-tolerance-0357-working-finish-pocket-knife.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burns, obrazek się nie otwiera 😁

Boker  Kaizen, szczuplak. W torebce miejsca nie zajmie 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, loco50 napisał(-a):

Kershaw Lunch 1

SOG Ultra XR

CRKT CEO Flipper. 

Ten trzeci wygląda spoko i nada się do krojenia pomidorów. Czegoś podobnego szukam. Ma być prosty, trwały i łatwy do umycia. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to Ceo albo Kaizen. CEO Flipper mam, fajny, jak długopis. Zero wagi i miejsca. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Słuchajcie, moja żona potrzebuje jakiegoś małego i zgrabnego nożyka do otwierania paczek, kartonów, ewentualnie przekrojenia brzoskwini. Coś składanego, łatwo otwieralnego lub jakiś automat OTF. 

Może Mnandi od Chrisa Reeva a z tańszych LionSteel Ti Spine lub Bestman, Spyderco Dragonfly z otf Microtech UTX ewentualnie Protech Magic . A najlepiej Victorinoxa 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_1543.JPG

DSC_1544.JPG

DSC_1545.JPG

DSC_1546.JPG

DSC_1547.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, Pioters napisał(-a):

Może Mnandi od Chrisa Reeva a z tańszych LionSteel Ti Spine lub Bestman, Spyderco Dragonfly z otf Microtech UTX ewentualnie Protech Magic . A najlepiej Victorinoxa 😉

Dzięki za trop, pooglądam, poczytam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą zrobiłem test z ZT450. Żona próbowała go otworzyć i raz się udało. Z zamknięciem - zwolnieniem blokady już był problem. Druga próba otwarcia noża i fruuuu, poleciał sobie, na szczęście nic nikomu się nie stało. 🤣 Twierdzi, że tego typu otwieranie noża jej nie pasuje. Chyba muszę szukać coś z OTF lub coś wielozadaniowego od Victorinoxa. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Przed chwilą zrobiłem test z ZT450. Żona próbowała go otworzyć i raz się udało. Z zamknięciem - zwolnieniem blokady już był problem. Druga próba otwarcia noża i fruuuu, poleciał sobie, na szczęście nic nikomu się nie stało. 🤣 Twierdzi, że tego typu otwieranie noża jej nie pasuje. Chyba muszę szukać coś z OTF lub coś wielozadaniowego od Victorinoxa. 

Daj jej automat na test. Spodoba się…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Już biegnę z pomocą:

https://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-spyderco-native-5-c41ppn5-pink-heals-zakmes.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Louis Cypher napisał(-a):

Daj jej automat na test. Spodoba się…

Nie daje rady z otwieraniem, też próbowaliśmy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Nie daje rady z otwieraniem, też próbowaliśmy...

Jednak te baby to są jakieś inne…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Burns napisał(-a):

Ten jest fajny. Wiadomo, że i tak nie otworzy go z jednego palca, a przynajmniej dwoma od góry. Popatrzę na gabaryty i kolorystykę rękojeści. 

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Native 5 LW są fajne👌 Kolory różne najczęściej zależą od użytej stali. Za niedługo żółty z MagnaCut ma wyjść. Do pomidorów jak znalazł😉

No i nóż dziurą wg mnie łatwiej niż kołkiem otworzyć.

51321691631_d7d7d40815_b.jpg

Edytowane przez Przemek84

Instagram: przemekspce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kershaw Launch 9.Krociak,auto.

A tak na marginesie - babie nie warto kupować drogiego porzadnego noża bo:

-nie doceni

-nie poszanuje. 

Moja pogięła " chubek czuja"  w kutym vicku z linii Grand Maitre, który parę dni byl w domu . Oczywiście to nie ona, pierwszo slyszy, a w ogole to ona tego noża  nie widziala wcale(caly komplet w bloku wielkości pustaka stal na blacie). Po intensywnym przesłuchaniu, łącznie z waterboardingiem😁, wyszło na jaw, że  był  rzut do zlewu. A co? Ch... tam, przecież ze stali jest 😁

Nativek zgrabniutki jest

DSC_1729.JPG

DSC_1730.JPG

DSC_1731.JPG

DSC_1732.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o BM 555-S30V Mini Griptilian. Ma inny rodzaj blokady Axis-lock, bardziej przyjazna dla kobiety?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dużego gripka. Okladki tylko zmieniłem bo były plastic fantastic. A blokada jest spoko dla kobitki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Ontario Rat, tylko ten mniejszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Słuchajcie, moja żona potrzebuje jakiegoś małego i zgrabnego nożyka do otwierania paczek, kartonów, ewentualnie przekrojenia brzoskwini. Coś składanego, łatwo otwieralnego lub jakiś automat OTF. 

Zapytaj się małży, które jej się podobają, bo co z tego, że blokada, stal, fikuśna rękojeść, etc, skoro później stwierdzi, że to brzydactwo. Ja standardowo na wnożowienie kobity polecam vicka compacta 😉 Blister rozetnie, pazurka przytnie, nawet flaszkę otworzy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, dzyndzl napisał(-a):

Zapytaj się małży, które jej się podobają, bo co z tego, że blokada, stal, fikuśna rękojeść, etc, skoro później stwierdzi, że to brzydactwo. Ja standardowo na wnożowienie kobity polecam vicka compacta 😉 Blister rozetnie, pazurka przytnie, nawet flaszkę otworzy...

Moja też wskazała na uniwersalnego Vicka. Właśnie pakujemy się do wozu zobaczyć, co tam w Military ciekawego mają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I problem z głowy. A my tu pół dnia pianę bijemy 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za dużo innych ważnych sklepów było dzisiaj do obskoczenia. Może następnym razem uda się do nożowego wdepnąć. 😬   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Za dużo innych ważnych sklepów było dzisiaj do obskoczenia. Może następnym razem uda się do nożowego wdepnąć. 😬   

Bierz w ciemno compacta, albo climbera, to gadżety, które zawsze warto mieć przy d*pie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Też to znam, ale nie biorę udziału. Podwożę, spuszczam smycz, mówię - bierz!, i poooszła. 

I ciekawe spostrzeżenie - zero glodu, nogi nie bolą. Cały dzień 😁. W innych okolicznościach zawsze jest jakiś dyskomfort 😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mountaineer zakupiony, żona zadowolona. Dziękuję wszystkim za współpracę! default_smile.png

333284ace3950526e72c86b207ee1271.jpg

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi