pisar 4336 #12501 Napisano 16 Listopada 2022 7 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): A u mnie, choroba w stanie postępującym 😆 Witaj w klubie. Już od ponad roku nic nie kupiłem to nagle dostałem ochujenia i kupuje jeden po drugim Kolejny w dostawie jak u Ciebie 🥰 7 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): I jeszcze dzisiejszy kolega... Od lat myślę o Socom Elite i jakoś nie mogę kupić. Nigdy nie miałem w ręku i to jedyne co mnie ogranicza. 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20329 #12502 Napisano 16 Listopada 2022 U Finów ma niektóre Chavesy w G10 - 20% 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12503 Napisano 16 Listopada 2022 54 minuty temu, pisar napisał(-a): Od lat myślę o Socom Elite i jakoś nie mogę kupić. Nigdy nie miałem w ręku i to jedyne co mnie ogranicza. Jak dla mnie - leży cudownie. Ergonomia świetna. Jak kupisz i Ci nie podpasuje, to jest to nóż łatwozbywalny ze względu na słabą dostępność... Nie ma co myśleć - jest za***isty! 32 minuty temu, loco50 napisał(-a): U Finów ma niektóre Chavesy w G10 - 20% Chaves już kliknięty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20329 #12504 Napisano 17 Listopada 2022 Teraz nie. Kiedyś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12505 Napisano 17 Listopada 2022 Takie dzisiaj małe EDC 😉 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7178 #12506 Napisano 17 Listopada 2022 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12507 Napisano 17 Listopada 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #12508 Napisano 17 Listopada 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RysiekOchodzki 1838 #12509 Napisano 17 Listopada 2022 Panowie, mam do sprzedania praktycznie nowy Spyderco Para 3 Lightweight. Gdyby ktoś był zainteresowany, to zapraszam na PW. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #12510 Napisano 17 Listopada 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12511 Napisano 17 Listopada 2022 (edytowane) W dniu 16.11.2022 o 19:50, loco50 napisał(-a): Będzie "ciuning" PM3. Transylwańskie okładki G10 i gotycki klips made in PRC. Jeszcze komplet śrubek Ti idzie. Zrobiłeś już podmiankę okładek? PS - doczytałem, jeszcze śrubki... Edytowane 17 Listopada 2022 przez Louis Cypher 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4336 #12512 Napisano 17 Listopada 2022 JK - DWARF Jak dla mnie to jeden z najlepszych polskich współczesnych projektów. Trochę mnie dziwi mała popularność tego noża. Może ze względu na małą produkcję oraz sprzedaż głównie poza granice kraju. Udało mi się wbić w kolejkę i zdobyć go w 1,5 miesiąca od zamówienia - normalne czasy oczekiwania to około rok. 13 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12513 Napisano 17 Listopada 2022 (edytowane) Mateo, świetny ten Todd Begg ! Pisar, mało jest osób chętnych płacić za polską myśl techniczną tyle co za amerykańską Niestety teraz nasi chcą za swoje wyroby dość sporo, pomimo tańszych kosztów produkcyjnych. Edytowane 17 Listopada 2022 przez Pioters 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 56374 #12514 Napisano 17 Listopada 2022 Motylek 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7178 #12515 Napisano 17 Listopada 2022 (edytowane) Kolega Pioters ma sporo racji. Wg mnie Dwarf jest za drogi. Ma fatalny klips , brak podcięcia pod frame , za maly flipper. Spore wady przy tej cenie, ale da się lubić😏 Edytowane 17 Listopada 2022 przez Pamiko Powod 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12516 Napisano 17 Listopada 2022 Godzinę temu, pisar napisał(-a): JK - DWARF Jak dla mnie to jeden z najlepszych polskich współczesnych projektów. Trochę mnie dziwi mała popularność tego noża. Może ze względu na małą produkcję oraz sprzedaż głównie poza granice kraju. Udało mi się wbić w kolejkę i zdobyć go w 1,5 miesiąca od zamówienia - normalne czasy oczekiwania to około rok. Na PCK są od jakiegoś czasu dostępne od ręki. Do wyboru do koloru za 2,8k cebulionów. W imię Jarka i syna i Jacka Kurskiego - tyle za nusz 😱😆 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 56374 #12517 Napisano 17 Listopada 2022 5 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): tyle za nusz 😱😆 ... a nusz się przyda... 🤪 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8663 #12518 Napisano 17 Listopada 2022 1 godzinę temu, pisar napisał(-a): JK - DWARF Jak dla mnie to jeden z najlepszych polskich współczesnych projektów. Trochę mnie dziwi mała popularność tego noża. Może ze względu na małą produkcję oraz sprzedaż głównie poza granice kraju. Udało mi się wbić w kolejkę i zdobyć go w 1,5 miesiąca od zamówienia - normalne czasy oczekiwania to około rok. Myślałem o nim, kilka jest dostępnych na Polish Custom Knives. Ale chyba jednak wybrałbym Hermana. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7178 #12519 Napisano 17 Listopada 2022 2 godziny temu, pisar napisał(-a): JK - DWARF Jak dla mnie to jeden z najlepszych polskich współczesnych projektów. Trochę mnie dziwi mała popularność tego noża. Może ze względu na małą produkcję oraz sprzedaż głównie poza granice kraju. Udało mi się wbić w kolejkę i zdobyć go w 1,5 miesiąca od zamówienia - normalne czasy oczekiwania to około rok. Jeżeli chodzi o polskie projekty aktualne to Herman Kampka i Kuś Oczywiście wg mnie . Poza zasięgiem oczywiście są Szczerbiak i Slysz ale piszemy o Polsce tu i teraz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12520 Napisano 17 Listopada 2022 Herman też się mocno ceni Panowie, czym się różni obriabarka precyzyjna CNC od Chińskiej, Polskiej czy Amerykańskiej ? W Polsce jest najdroższa? Czy stal tak bardzo lubiana od huty niemieckiej Bohler (M390) jest droższa w Polsce niż w Chinach czy Ameryce? Bez przesady ale zasada albo grubo albo wcale na mnie nie działa (i jeszcze ten czas oczekiwania) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12521 Napisano 17 Listopada 2022 (edytowane) 6 minut temu, Pioters napisał(-a): Herman też się mocno ceni Panowie, czym się różni obriabarka precyzyjna CNC od Chińskiej, Polskiej czy Amerykańskiej ? W Polsce jest najdroższa? Czy stal tak bardzo lubiana od huty niemieckiej Bohler (M390) jest droższa w Polsce niż w Chinach czy Ameryce? Bez przesady ale zasada albo grubo albo wcale na mnie nie działa (i jeszcze ten czas oczekiwania) Böhler nie jest niemiecki... Reszta Twojego wywodu, dotyczy badania rynku i reakcji konsumentów - przy tak małej podaży i tak zapłacą... PS - w tym ja 😁 bo teraz Herman na celowniku... Edytowane 17 Listopada 2022 przez Louis Cypher 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12522 Napisano 17 Listopada 2022 6 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): Böhler nie jest niemiecki... Reszta Twojego wywodu, dotyczy badania rynku i reakcji konsumentów - przy tak małej podaży i tak zapłacą... PS - w tym ja 😁 bo teraz Herman na celowniku... I tak napędza się rynek Co do stali to fakt robią ją Kapfenbergu w Austrii czyli i tak w UE. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12523 Napisano 17 Listopada 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Pioters napisał(-a): I tak napędza się rynek Co do stali to fakt robią ją Kapfenbergu w Austrii czyli i tak w UE. No tak - Austria czy Niemcy. Dla jednego austriackiego malarza, to też było bez różnicy 🤣 PS - odnośnie napędzania rynku - zdaje się masz Rolexa 🤣 Jeszcze Zetka prosiła o wieczorne poklikanie - nie mogłem jej odmówić... Edytowane 18 Listopada 2022 przez Louis Cypher 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pioters 767 #12524 Napisano 17 Listopada 2022 Zawsze możesz zainwestować w Polską Arrinera Hussarya czyli takie Polskie Ferrari (akcje są chyba teraz po 0,50 groszy) aka Rolex a nie czekaj chyba upadli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #12525 Napisano 17 Listopada 2022 15 minut temu, Pioters napisał(-a): Zawsze możesz zainwestować w Polską Arrinera Hussarya czyli takie Polskie Ferrari (akcje są chyba teraz po 0,50 groszy) aka Rolex a nie czekaj chyba upadli Chyba nie zrozumiałem wpisu - ale to pewnie dla tego, że już leci 4 szklaneczka łiski 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach