Gość tessio #1501 Napisano 28 Sierpnia 2008 Jestem honorowy, w plecy nie wbijam :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #1502 Napisano 28 Sierpnia 2008 Aż się boję zapytać które to się straciły... Można się znerwić, nieszcześcia jak chodzą to stadami :neutral: 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tessio #1503 Napisano 28 Sierpnia 2008 Na "szczęście" - grip i mcusta :twisted: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neuro 3 #1504 Napisano 28 Sierpnia 2008 to faktycznie szczęście w nieszczęsciu :wink: 0 Michał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wieniek 0 #1505 Napisano 8 Września 2008 Tak trochę z zupełnie innej beczki. Putin jest ogólnie znanym miłośnikiem drogich i pięknych rzeczy, a w tym i noży. Popatrzcie jakie pikne cacko nosi na ryby - Kizlyar Kuniza (bagatela 1250 Euro) http://www.kizlyar.ru/eng/news/putin.html pzdr 0 Sikory złote pod mankietem odmierzają sekund bieg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p0li 1 #1506 Napisano 11 Września 2008 ecch jasna d*pa :/ muszę się wyżalić zachciało mi się mnandi damascus jako pezent na urodzinyznalazłem w 1 sklepie (TNK) i u producenta (Chris Reeve) dziś dostałem odpowiedż z obu firm - TNK - 640$+85$ transport - jest in stockchrisreeve.com - 480$ + 35$ transport - będzie za 9-12.....miesięcy :shock: bo na tyle mają zamówień na damascus ja wiem że dolar tani..... ale tyle przepłacać?... ech.... :cry: 0 p0zdrawiamp0li Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teston 6469 #1507 Napisano 12 Września 2008 Napisz do Pitera, może znajdzie Ci coś swoimi kanałami. 0 PozdrawiamTomeK (Teston) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1508 Napisano 20 Września 2008 Ja mam nóż Master Cutlery M-Tech Xtreme.Wiem, że to chińska tanizna, ale i tak chce sie tym nożem pochwalić, bo mimo wszystkich swoich wad jest to nóż zadziwiająco funkcjonalny i wytrzymały. Klinga jest wykonana z pokrytej oksydą stali 440 C i można ją otworzyć albo kołkiem, albo fliperem jak w nożach firmy Kershaw. Nóż przeszedł naprawdę nie jedno, a mimo to wygląda prawie jak nówka, nawet oksyda z klingi nie zeszła, a mam go już od ponad roku. Mój drugi ukochany nóż to Muela Mirage, nóż był używany przez osiem lat do rąbania drzewa, karczowania zarośli w lesie, otwierania puszek i wielu innych ciekawych rzeczy a mimo to prócz trzech malutkich wgnieceń na ostrzu powstałych po uderzeniu o inny nóż, wyglada jakby te osiem lat przeleżał w szufladzie. Niestety nie wiem z jakiej stali wykonana jest klinga w Muelu, bo nigdzie nie jest to napisane, jeśli więc ktoś dysponuje taką wiedzą, niech mnie oświeci:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1509 Napisano 20 Września 2008 Niestety nie wkleja się zdjęcie którym chce sie pochwalić :sad: Wie ktoś może czemu nie zamieszczaja się załączniki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1510 Napisano 20 Września 2008 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1511 Napisano 20 Września 2008 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1512 Napisano 20 Września 2008 Nie załącza sie.... :cry: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #1513 Napisano 20 Września 2008 Witam, Wie ktoś co to za Benchmade? I czy jest to w miarę przyzwoity nóż, z tego co wiem to wykonany jest ze stali 440 i z aluminium lotniczego, brzmi nieźle... (przynajmniej dla laika) Aha i czy ktoś się orientuje jaki może być koszt tego noża w polsce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1514 Napisano 20 Września 2008 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mathu #1515 Napisano 20 Września 2008 Wie ktoś co to za Benchmade?To jest chińska podróba. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #1516 Napisano 20 Września 2008 ... wyślij mi na mail to ci wkleje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1517 Napisano 20 Września 2008 No wkleiłem już, to te zdjecie u góry, dwa noże z G-Shokiem.Powiedz, że ładne :mrgreen: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.X 4 #1518 Napisano 20 Września 2008 Wie ktoś co to za Benchmade?To jest chińska podróba. Dzięki, można wiedzieć po czym wnosisz? (Pytanie kierowanie z ciekawości a nie złośliwości) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mathu #1519 Napisano 20 Września 2008 Bo BM nigdy nie produkował takiego okropieństwa. Tylko nie mów że wujek ci przysłał ;> 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsuki 0 #1520 Napisano 21 Września 2008 Awww... niestety, mój poprzedni nóż został utracony w szemranych okolicznościach koło klubu Park (mordownia perwsza klasa, polecam) co polecacie z tych tutaj http://www.osograndeknives.com/Cold%20Stee...,_plainedge.htm http://www.osograndeknives.com/CRKT/crkt_-...nning_blade.htm http://www.osograndeknives.com/Ka-Bar/ka-b...hard_sheath.htm http://www.osograndeknives.com/Smith%20&am...nife,_black.htm [faworyt] Nóż ma być lekki, cienki i pewny w uchwycie, najlepiej z otworami przez które przekłada się palce. I króciutki!! Koniecznie. Preferowane są kerambity. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rossi77 0 #1521 Napisano 21 Września 2008 Brałbym => CRKT A.G. Russell Ringer 3 Knife, Clip Point Skinning Blade, PlainEdge 0 pzdr.rossi77 "...moja rada jest taka- łagodna droga,to łagodny sposób..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vichek1966 #1522 Napisano 21 Września 2008 " Nóż ma być lekki, cienki i pewny w uchwycie, najlepiej z otworami przez które przekłada się palce. I króciutki!! Koniecznie. Preferowane są kerambity." ... ale jest pytanie, do czego przedewszystkim ma być użyty?... ..bo sądząc po stylu każdego z nich, na pewno nie do zbierania grzybów - czy wypadu na rybki z kolegą.Noże w stylu kaa-bar są "ostatnią deską ratunku",można unieruchomić nim napastnika - jeśli się wie jak.Przebić dłoń,stopę- podciąć ścięgno lub dorobić uśmiech.Ale równie dobrze można tylko jeszcze bardziej rozjuszyć napastnika i ...co dalej?.. Moim zdaniem nóż nie powinien mieć żadnych otworów,bo kojarzy się bandycko - z kastetem.Jeżeli zagrażałoby mi śmiertelne niebezpieczeństwo zdecydowałbym się na typ combat - solidny bojowy tasak np: automatycznie rozkładany nóż-bagnet AK-47, na którego widok pierwszą myślą jest ucieczka.Natomiast do użytku własnego nie wyglądający zaczepnie ale praktyczny scyzoryk - dozwolony w granicach prawa.Trochę później postaram się przesłać fotki moich dwuch noży - na biwak i na codzień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vichek1966 #1523 Napisano 21 Września 2008 Gwoli ścisłości dotyczy to damastu skuwanego, w stali damasceńskiej wzór wynikał nie ze skuwania różnokolorowych warst i ich trawnienia kwasem lecz z użycia specjalnej rudy żelaza o nierównomiernej zwartości węgla - oczywiście ona również wymagała specjalnej obróbki termicznej co by pasma cementytu nie zanikły. A ja słyszałem ,że braciszkowie damasceci hartowali swe klingi w krwi dziewic-pogańskich niewolnic.No i gdzie tu prawda?hehe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1524 Napisano 21 Września 2008 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mathu #1525 Napisano 21 Września 2008 Warto kupić ten nóż?Warto.Co to jest wogóle za firma i czy pod tym napisem USA nie ma przypadkiem małym druczkiem made in china....?Nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach