Mateo 8664 #15551 Napisano 21 Października 2023 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1629 #15552 Napisano 21 Października 2023 No i się złamałem a miałem nic a nic Kurcze chciałem sprawdzić mechanikę tego ustrojstwa ale nie pozwolili. Gdybym wiedział może dał byś kliknąć parę razy...Ten cały czarny z czerwonymi akcentami był obłędny. Graty S20FE 5G Jak użytkowo ta latarka? Mocno grzałem się na Nitecore EDC27 ale nie widziałem nigdy na żywo a to wydaje sie podobneDziś nawet z kumplem porównywaliśmy na stoisku Togo. Olight to konstrukcja monolit, edc27 skręcana na śrubki.Nitecore jest znacznie wyższa, na plus może być jednak wyświetlacz. Bardzo je lubię w nitecorach. Klips w edc jest wielki i kanciasty, paskuda. Dla mnie olight wygrywa. Kozacka latarka z genialną wydajnością akumulatora. Dla mnie jest bardziej kompaktowa i wygodniejsza włapie i w kieszeni.Czytałem wiele stęków że olight ma swoje dedykowane ładowarki a nie usb C ale powiem Ci że dla mnie są rewelacyjne. Nie trzeba szukać po ciemku, nie trzeba wpinać usb c, wystarczy zbliżyć do końcówki i sama się przypina magnetycznie. Czad to jest. No i magnes w dupce, to jest dla mnie obowiązek w latarce. U mnie arkfeld stał się podstawową latarką edc bo jest najwygoniejszy w kieszeni.S20FE 5G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #15553 Napisano 21 Października 2023 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20812 #15554 Napisano 21 Października 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #15555 Napisano 21 Października 2023 Powitoł Informacyjnie tylko Militaria.pl (do 25go) i sharg.pl (do 23go) mają bodaj po 10% rabat przy zakupach przez stronę - kupon CEKE2023. U mnie nowe tylko moje Zrobiłem se siekierkę: i rzutkę z fiatowskiego resora: 8 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4380 #15556 Napisano 22 Października 2023 16 godzin temu, mariaczi napisał(-a): Dziś nawet z kumplem porównywaliśmy na stoisku Togo. Olight to konstrukcja monolit, edc27 skręcana na śrubki. Nitecore jest znacznie wyższa, na plus może być jednak wyświetlacz. Bardzo je lubię w nitecorach. Klips w edc jest wielki i kanciasty, paskuda. Dla mnie olight wygrywa. Kozacka latarka z genialną wydajnością akumulatora. Dla mnie jest bardziej kompaktowa i wygodniejsza włapie i w kieszeni. Czytałem wiele stęków że olight ma swoje dedykowane ładowarki a nie usb C ale powiem Ci że dla mnie są rewelacyjne. Nie trzeba szukać po ciemku, nie trzeba wpinać usb c, wystarczy zbliżyć do końcówki i sama się przypina magnetycznie. Czad to jest. No i magnes w dupce, to jest dla mnie obowiązek w latarce. U mnie arkfeld stał się podstawową latarką edc bo jest najwygoniejszy w kieszeni. Dzięki za info Byłem na CEKE i pomacałem Nitecore EDC27 i się wyleczyłem z zakupu 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20812 #15557 Napisano 22 Października 2023 16 godzin temu, mariaczi napisał(-a): Gdybym wiedział może dał byś kliknąć parę razy... S20FE 5G Dałbym 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #15558 Napisano 22 Października 2023 15 godzin temu, loco50 napisał(-a): A co Cię skłoniło? Bo ani twój budżet, którego starasz się trzymać, ani konik w postaci OTF ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4380 #15559 Napisano 22 Października 2023 21 godzin temu, Mateo napisał(-a): Kupiłem taką samą... I ja również 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1820 #15560 Napisano 22 Października 2023 15 godzin temu, porcelanowy napisał(-a): Powitoł Informacyjnie tylko Militaria.pl (do 25go) i sharg.pl (do 23go) mają bodaj po 10% rabat przy zakupach przez stronę - kupon CEKE2023. U mnie nowe tylko moje Zrobiłem se siekierkę: i rzutkę z fiatowskiego resora: To ta siekierka co ją hartowałeś w ognisku? udało się ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #15561 Napisano 22 Października 2023 Słowo na Niedzielę. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20812 #15562 Napisano 22 Października 2023 2 godziny temu, Burns napisał(-a): A co Cię skłoniło? Bo ani twój budżet, którego starasz się trzymać, ani konik w postaci OTF ? Budżet w tej chwili nie ma znaczenia. Spodobał mi się jego "tactical look" 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #15563 Napisano 22 Października 2023 (edytowane) 39 minut temu, loco50 napisał(-a): Budżet w tej chwili nie ma znaczenia. Spodobał mi się jego "tactical look" 😁 Jak nie ma, to czas na Borkę 🤪A coś więcej o samym nożu poza spodobał się, jak działa itd. itp. Pytałeś mnie Adam ostatnio o Szamany - to odpowiadam: Edytowane 22 Października 2023 przez Burns 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20812 #15564 Napisano 22 Października 2023 Borka nie bo brzydszy od dorsza 🤣, ale Combat Trodon już tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
porcelanowy 938 #15565 Napisano 22 Października 2023 7 godzin temu, zadra napisał(-a): To ta siekierka co ją hartowałeś w ognisku? udało się ? Pilnik bierze, ale tak jak fabryczne juco. Ostrość też trzyma podobnie. Styknie, ale raczej nie będę tego stale praktykował, bo za dużo zachodu p.s. Nie było to takie ognisko do pieczenia ziemniaków 0 porcelanowy: Nóż to Narzędzie => ntn.knives.pl Z pamiętnika strapmakera amatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20812 #15566 Napisano 22 Października 2023 Zerowa tolerancja 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #15567 Napisano 22 Października 2023 Tak jakbyś bardziej tematyczne zaczął odkładać te noże na stojaki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20812 #15568 Napisano 22 Października 2023 15 minut temu, Burns napisał(-a): Tak jakbyś bardziej tematyczne zaczął odkładać te noże na stojaki. Tylko do zdjęć. Generalnie mix. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mateo 8664 #15569 Napisano 23 Października 2023 Piękny Ummnumzaan Monkey Edge Frag Pattern Magnacut Tanto szuka domu. Więcej informacji wyślę zainteresowanym na Priv 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20812 #15570 Napisano 23 Października 2023 18 godzin temu, Burns napisał(-a): 🤪 Pytałeś mnie Adam ostatnio o Szamany - to odpowiadam: Pytałem skąd pozyskałeś takie fajne brałniki? 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #15571 Napisano 23 Października 2023 Koledzy, czy ktoś mógłby polecić zaufanego knifemakera w okolicach Warszawy? Spotkała mnie przykrość: złamałem czubek mojego Col Moschin (Extrema Ratio), ale ponieważ został jeszcze porządny kawał klingi, nie chcę marnować dobrego noża, tylko wolałbym dać do przeformowania na krótszy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20812 #15572 Napisano 23 Października 2023 (edytowane) 12 minut temu, Sierżant Julian napisał(-a): Koledzy, czy ktoś mógłby polecić zaufanego knifemakera w okolicach Warszawy? Spotkała mnie przykrość: złamałem czubek mojego Col Moschin (Extrema Ratio), ale ponieważ został jeszcze porządny kawał klingi, nie chcę marnować dobrego noża, tylko wolałbym dać do przeformowania na krótszy. Auć. Col Moschin trzasł? Szkoda bo fajny nożyk . Też mam. A w jakich okolicznościach? Edytowane 23 Października 2023 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #15573 Napisano 23 Października 2023 Pozwoliłem bawić się córce... Tak, wiem 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14595 #15574 Napisano 23 Października 2023 Powrót do korzeni 😉 Już zapomiałem jaki on wielki ( chodzi o nóż ) 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 343 #15575 Napisano 23 Października 2023 Mój mocno łapie rysy na ostrzu mimo, że prawie nieużywany leży w szufladzie. Dziwne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach