TomcioMiki 68236 #16226 Napisano 9 Marca 2024 😁😁😁 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21693 #16227 Napisano 10 Marca 2024 Dziś też maluch. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7541 #16228 Napisano 12 Marca 2024 Spokojnego wtorku👊 Socom Shadow. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68236 #16229 Napisano 13 Marca 2024 Ustawiony na 15 stopni , macham macham i coś cholerka nie idzie , nie jest to czego bym oczekiwał, macie jakieś pomysły 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4585 #16230 Napisano 13 Marca 2024 (edytowane) Krawędź tnącą pomaluj markerem zobaczysz czy równo zbierasz. Obejrzyj krawędź tnącą pod lupą lub robiąc zdjęcie makro czy nie masz dwóch plaszczyz krawędzi tnącej. Po pierwsze dwie płaszczyzny może wywołać złe prowadzenie kamieni, drgania tej ostrzałki a co ważniejsze to że nóż był naostrzony pod innym kątem niż ktoś Ci tutaj powiedział a Ty to przyjąłeś za dogmat. Przykładowo 17 a Ty teraz walisz te 15. Będziesz musiał dłużej ostrzyć na największej gradacji aż wszystko zbierzesz. Mam tą ostrzałkę mimo posiadania droższych. Niestety w mojej opinii nie jest to taki super produkt jak zachwalali go tutaj inni... Edytowane 13 Marca 2024 przez Burns 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21693 #16231 Napisano 13 Marca 2024 Fakt. Nie jest. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68236 #16232 Napisano 13 Marca 2024 2 godziny temu, Burns napisał(-a): Krawędź tnącą pomaluj markerem zobaczysz czy równo zbierasz. Obejrzyj krawędź tnącą pod lupą lub robiąc zdjęcie makro czy nie masz dwóch plaszczyz krawędzi tnącej. Po pierwsze dwie płaszczyzny może wywołać złe prowadzenie kamieni, drgania tej ostrzałki a co ważniejsze to że nóż był naostrzony pod innym kątem niż ktoś Ci tutaj powiedział a Ty to przyjąłeś za dogmat. Przykładowo 17 a Ty teraz walisz te 15. Będziesz musiał dłużej ostrzyć na największej gradacji aż wszystko zbierzesz. Mam tą ostrzałkę mimo posiadania droższych. Niestety w mojej opinii nie jest to taki super produkt jak zachwalali go tutaj inni... No dobra , jutro kupię marker żeby zobaczyć jak to zbiera. A na czym ostrzycie, jeśli można wiedzieć 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1805 #16233 Napisano 13 Marca 2024 Jaki kamień używasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68236 #16234 Napisano 13 Marca 2024 Godzinę temu, goral_ napisał(-a): Jaki kamień używasz? Tego systemu co na zdjęciu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karloss 20484 #16235 Napisano 13 Marca 2024 4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Ustawiony na 15 stopni , macham macham i coś cholerka nie idzie , nie jest to czego bym oczekiwał, macie jakieś pomysły 🤔🤔🤔 A jak długo machasz? Może to kwestia czasu i cierpliwości? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68236 #16236 Napisano 13 Marca 2024 38 minut temu, karloss napisał(-a): A jak długo machasz? Może to kwestia czasu i cierpliwości? No trochę macham , widać że bierze, ale to nie jest to co bym chciał ☹️☹️☹️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 736 #16237 Napisano 13 Marca 2024 Nie machaj na sucho, pryśnij lekko WD40 na kamień. Jak zaznaczysz markerem krawędź tnącą to użyj kamienia o najmniejszej gradacji tylko aby kamień zebrał tusz. Będziesz widział czy kąt jest dobrze ustawiony czy nie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68236 #16238 Napisano 13 Marca 2024 18 minut temu, colector napisał(-a): Nie machaj na sucho, pryśnij lekko WD40 na kamień. Jak zaznaczysz markerem krawędź tnącą to użyj kamienia o najmniejszej gradacji tylko aby kamień zebrał tusz. Będziesz widział czy kąt jest dobrze ustawiony czy nie. Dzięki 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4443 #16239 Napisano 14 Marca 2024 15 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): A na czym ostrzycie, jeśli można wiedzieć 🤔🤔🤔 Ja miałem podobne do Twoich doświadczenia Doszedłem do wniosku, że jak mam się doktoryzować z ostrzenia jednego noża kilka razy na rok to nie ma to sensu Wysyłam do KnifeHospital, który robi mi kompletny serwis noża i ostrzy tak jak sam bym w kilka lat się nie nauczył To co wydam na ostrzałke to u KnifeHospital wystarczy mi na 10 lat ostrzenia 2 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4585 #16240 Napisano 14 Marca 2024 Godzinę temu, pisar napisał(-a): Wysyłam do KnifeHospital, który robi mi kompletny serwis noża i ostrzy tak jak sam bym w kilka lat się nie nauczył To co wydam na ostrzałke to u KnifeHospital wystarczy mi na 10 lat ostrzenia Było w tym wątku, że odwaliło jemu (Marcinowi) coś do głowy i koledzy nie mogli odzyskać noży przez rok - min. Mateo i Loco. Chyba, że poszedł po rozum do głowy i naprawił się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21693 #16241 Napisano 14 Marca 2024 2 godziny temu, pisar napisał(-a): Ja miałem podobne do Twoich doświadczenia Doszedłem do wniosku, że jak mam się doktoryzować z ostrzenia jednego noża kilka razy na rok to nie ma to sensu Wysyłam do KnifeHospital, który robi mi kompletny serwis noża i ostrzy tak jak sam bym w kilka lat się nie nauczył To co wydam na ostrzałke to u KnifeHospital wystarczy mi na 10 lat ostrzenia Mi robi od roku 4 noże i nie mogę doprosić się zwrotu😠 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 49785 #16242 Napisano 14 Marca 2024 3 hours ago, pisar said: KnifeHospital Umówiłem się kiedyś że chciałbym poprawić swój nóż podczas pobytu w PL, zarezerwowałem sobie okienko żeby dotarł do mnie z powrotem przed końcem urlopu, to w jakim stanie go dostałem „po leczeniu” pozostawiło duży niesmak do dzisiejszego dnia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4443 #16243 Napisano 14 Marca 2024 2 godziny temu, Burns napisał(-a): Było w tym wątku, że odwaliło jemu (Marcinowi) coś do głowy i koledzy nie mogli odzyskać noży przez rok - min. Mateo i Loco. Chyba, że poszedł po rozum do głowy i naprawił się. Ja opisuję swoje doświadczenia...kontakt wzorowy i natychmiastowy, nóż zrobiony expresowo i to niejeden, bez jakichkolwiek zastrzeżeń Jak nie on to są inni...bardziej o metodę mi chodziło działania w temacie ostrzenia 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morion 2319 #16244 Napisano 14 Marca 2024 4 Lubię zegarki nosić. ////// VVorldVVithoutEnd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekspce 8514 #16245 Napisano 14 Marca 2024 W dniu 13.03.2024 o 13:51, TomcioMiki napisał(-a): Ustawiony na 15 stopni , macham macham i coś cholerka nie idzie , nie jest to czego bym oczekiwał, macie jakieś pomysły 🤔🤔🤔 Machaj do skutku, będziesz miał odpowiednią KTdo tego typu noża a nie jak ktoś napisał żeby dostosować do 17 bo było może 17. To nie folderek EDC. Kolejne ostrzenia już pójdą szybciej, bez przeprofilowania KT. 8 Instagram: przemekspce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7541 #16246 Napisano 15 Marca 2024 Spokojnego piatku👊 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21693 #16247 Napisano 15 Marca 2024 2 godziny temu, Pamiko napisał(-a): Spokojnego piatku👊 Ten po prawej super. Kto on jest? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21693 #16248 Napisano 15 Marca 2024 Długo się broniłem przed Vickiem ale była promocja na Militaria to "wziełem" 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 68236 #16249 Napisano 15 Marca 2024 22 minuty temu, loco50 napisał(-a): Długo się broniłem przed Vickiem ale była promocja na Militaria to "wziełem" Vicki fajne są 👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 21693 #16250 Napisano 15 Marca 2024 Jakoś nigdy do mnie nie gadały. Ale ten jest w moim stylu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach