zasadas 5498 #1376 Napisano 7 Listopada 2014 Na Mazowszu lało dzisiaj, a jutro ma być podobna pogoda. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1377 Napisano 7 Listopada 2014 (edytowane) Od poniedziałku ma być ładnie, ale ja już zamknąłem sezon w ostatnią niedzielę, na szczęście z wyboru, a nie przymusowo...Ten sezon miałem najgorszy od 15 lat, tylko 4800 km.Ale w przyszłym nadrobię, bo będzie tydzień w Alpach, już postanowione!Może ktoś chce się wybrać w drugiej połowie czerwca? Szymon lecz kolano, żeby na wiosnę było zdrowe. A jak maszyna? Edytowane 7 Listopada 2014 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #1378 Napisano 7 Listopada 2014 No z Wrocławia w Alpy to może i przyjemnie ale weź tu dojedź do Wrocławia ; )Ja tam uprawiam "cafe racing " do pierwszego śniegu....tfu oby jak najpóźniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1379 Napisano 7 Listopada 2014 Do Grossglockner mam równe 1000 km, jest do zrobienia spokojnie w jeden dzień, ale to nie jest już przyjemne. Generalnie plan jest taki: pierwszy i ostatni dzień po 700-800 km, pozostałe 5 dni po górach 250-400 km dziennie.Ale na moto z Twojego avatara to bym się nie szarpnął na taki wyjazd... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #1380 Napisano 7 Listopada 2014 Ale chodzi o odległość czy zakręty ; ) bo bagaż jedzie samochodem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1381 Napisano 7 Listopada 2014 O całokształt Brak tylnego zawieszenia, niechęć wchodzenia w zakręty, brak ochrony przed wiatrem, spowalniacze zamiast hamulców, możliwości bagażowe...Uprzedzając pytanie, jeździłem. To motocykl dla twardzieli, a ja lubię wygodę. Ale jak chcesz jechać, to zapraszam, na razie jest nas dwóch. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #1382 Napisano 7 Listopada 2014 No to już bądź konsekwentny i pisz ...symboliczne tylne zawieszenie ; )Odległość w tym moto jest kwestią czasu jaki możesz poświęcić na dojazd i to jest moje największe ogranicznie...no i faktycznie górskie serpentyny zwłaszcza jak jest chłodno ( a prawie zawsze jest ) potrafi odebrać przyjemność z jazdy...także chętnie się umówię ale gdzieś bliżej ; ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1383 Napisano 7 Listopada 2014 Oczywiście masz racje, coś tam z tyłu jest...To generalnie fajne moto, ale na latanie dookoła komina, a nie na wyprawy po Europie.Jedno mi się w nim niesamowicie podobało - dźwięk ze screamin eagle, mój to przy nim pyrkał jak komarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
desmo 3941 #1384 Napisano 7 Listopada 2014 Dżwięk jest piękny i ratuje życie...ja mam V & H. Ale w trasie wolałbym pyrkanie ; ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1385 Napisano 7 Listopada 2014 Ale z tego co pamiętam zostałeś pokonany przez tzw kulturę fizyczną bo chyba nie przez motocykl... Co do pogody szkoda, że długi weekend ma być mało motocyklowy : (Owszem przez kulturę fizyczna, ale nie zmienia to faktu, że sezon musiałem zamknąć Do końca roku mam spokój ze wszystkim, potem będę pracował nad powrotem do spotu i jazdy. Kontuzja nie jest jakaś dramatyczna, ale trzeba z niej powoli i mądrze wychodzić, żeby wrocic do poprzedniego poziomu osiągów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arti FJ 2 #1386 Napisano 2 Grudnia 2014 Moja ukochana babcia, za chwilę 24 letnia - miłość większa niż zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #1387 Napisano 2 Grudnia 2014 Moja ukochana babcia, za chwilę 24 letnia - miłość większa niż zegarki FJ-a! I do tego ładna. Sto lat nie widziałem na ulicy. A kiedyś to był królowa turystyków. KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon. #1388 Napisano 2 Grudnia 2014 To protoplasta "Fujary"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #1389 Napisano 2 Grudnia 2014 To protoplasta "Fujary"?Poprzedniczka w tym segmencie u Y.Ale technicznie to dwie różne bajki. KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arti FJ 2 #1390 Napisano 2 Grudnia 2014 FJ to zupełnie inna bajka niż FJR choć też turystyk. Mój model to polift z ABSem, pierwszy raz zamontowany właśnie w FJ. Wcześniej w 88 roku BMW zastosowało jako pietwszy producent ten system w motocyklu. Po za tym to 128 kucy bardzo liniowo oddawanych na asfalt, taki pociąg bez zbędnej elektroniki szybko i wygodnie jadący, który pozwala bez większych problemów na 400 tysięczne przebiegi. To powietrzak oczywiście. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gardor 0 #1391 Napisano 4 Grudnia 2014 Nie wiem czy jest jakiś kolega tutaj co uprawia motocross lub endurocross lub offroad Śmigam na KTM SX-F 250 z 2007r i do offroadu mam Suzuki samuraia 1.3Jak ktoś mieszka w okolicach Krakowa a dokładniej Wadowic to zapraszam ale proszę wcześniej o kontakt bo aktualnie dużo czasu przebywam w Norwegii . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Klik Klak 14 #1392 Napisano 4 Grudnia 2014 Nie wiem czy jest jakiś kolega tutaj co uprawia motocross lub endurocross lub offroad Śmigam na KTM SX-F 250 z 2007r i do offroadu mam Suzuki samuraia 1.3 O, jaki podobny zestaw. Mam setę EXC i Vitare V6 ;-) Ale Vitara bardziej po asfalcie jeździ póki co. KJ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wytrych 7 #1393 Napisano 4 Grudnia 2014 Do Grossglockner mam równe 1000 km, jest do zrobienia spokojnie w jeden dzień, ale to nie jest już przyjemne. Generalnie plan jest taki: pierwszy i ostatni dzień po 700-800 km, pozostałe 5 dni po górach 250-400 km dziennie.Ale na moto z Twojego avatara to bym się nie szarpnął na taki wyjazd... Hej, ja bym sie chetnie przytulil do takiej wycieczki, nie mam ostatnio ani gdzie ani z kim jezdzic 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murdoc 0 #1394 Napisano 6 Grudnia 2014 Miał ktoś może styczność z Cagivą Raptor 650? Kusi mnie ten sprzęt. Byłem praktycznie zdecydowany na zakup SV 650 na przyszyły sezon, ale wpadło mi w oczy to włoskie cudo Podobno lepiej się prowadzi i myślę, że lepiej wygląda. Ciekawi mnie jaka jest różnica w kosztach serwisu w porównaniu do Suzuki. Silnik mają taki sam, a co z resztą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #1395 Napisano 6 Grudnia 2014 Hej, ja bym sie chetnie przytulil do takiej wycieczki, nie mam ostatnio ani gdzie ani z kim jezdzic Jak będziemy bliżej wyjazdu, to napiszę do Ciebie na PW.Jakbym zapomniał, to przypomnij mi się np w kwietniu.Jakie masz moto? PozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blichar76 14 #1396 Napisano 13 Grudnia 2014 Witam szanownych kolegów,ja od kilku sezonów jeżdżę hondą vfr 800 fi,mega sprzęcior. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tatt 0 #1397 Napisano 20 Grudnia 2014 To i ja pokaże swoje brzydale ... :-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arti FJ 2 #1398 Napisano 23 Grudnia 2014 Brzydale fuj musisz szczuć w taką pogodę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 60 #1399 Napisano 24 Grudnia 2014 (edytowane) Mój pierwszy motocykl:http://classic-mopeds.crazy-box-berlin.de/bmw/R35_1.jpgSamodzielnie zacząłem nim jeździć mając 9 lat (w 1953 roku). A taki Ojciec kupił w 1957 i też nierzadko mi go użyczał http://www.czarprlu.pl/wp-content/gallery/nasze-pojazdy-junak-m10/junaka.jpg Ale rownież, od 1947 do 1960 byliśmy w posiadaniu takiego cuda:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Opel-kadett-1936.jpgczyli Opla Kadetta z 1938 roku. Potem, w 1961 Rodzice kupili Wartburga 311http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/Wartburg311_3.JPG Miło tak powspominać dawne czasy, no i niezapomniany dźwięk R-35 Edytowane 24 Grudnia 2014 przez OmegaDeVille 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 412 #1400 Napisano 24 Grudnia 2014 To i ja pokaże swoje brzydale ... :-P Ta Adventure w swojej brzydocie jest pociągająca szkoda że mi nogi dydndają w powietrzu jak na niej usiądę 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach