Gość markali #5151 Napisano 30 Marca 2025 Odpaliłem traktorek. Micha się cieszy 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2455 #5152 Napisano 30 Marca 2025 Ja wczoraj też byłem się przejechać, wpadłem do salonu ducati. Coś mnie nosi żeby zmienić moto. Chciałbym coś ładnego, a nie tylko rozsądnego mieli na stronie używane panigale v2 jeszcze z poprzednim silnikiem, ale się sprzedała. Przymierzyłem się do streetfightera, w maju mają być dni otwarte to może uda się coś potestować. Na razie sam nie wiem co chce… i błądzę Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72342 #5153 Napisano 30 Marca 2025 6 godzin temu, markali napisał(-a): Odpaliłem traktorek. Micha się cieszy 😉 Ooo fajne Moto 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #5154 Napisano 30 Marca 2025 32 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a): Ooo fajne Moto 🤗🤗🤗 Dzięki! Mało tego. 1991r. Robili kilka lat. Ale przejechane 10 km bardziej mnie cieszy niż 100 nowszym Japońcem. Ale to pewnie z uwagi na moje 50+ 😉 Jest przy czym grzebać. Nareszcie ;-). Ale żeby nie było: nie jestem masochistą tylko mechanikiem maszyn. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 72342 #5155 Napisano 30 Marca 2025 17 minut temu, markali napisał(-a): Dzięki! Mało tego. 1991r. Robili kilka lat. Ale przejechane 10 km bardziej mnie cieszy niż 100 nowszym Japońcem. Ale to pewnie z uwagi na moje 50+ 😉 Jest przy czym grzebać. Nareszcie ;-). Ale żeby nie było: nie jestem masochistą tylko mechanikiem maszyn. Mi się bardzo podobają takie klasyki, choć prawka na motocykl nie mam 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1703 #5156 Napisano 3 Kwietnia 2025 Trzeba korzystać z pogody 10 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #5157 Napisano 6 Kwietnia 2025 Jak się Africa twin sprawuje? 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12119 #5158 Napisano 6 Kwietnia 2025 W dniu 3.04.2025 o 08:12, jacus napisał(-a): Trzeba korzystać z pogody Gdzieś koło Przemyśla? - ten mural? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1159 #5159 Napisano 6 Kwietnia 2025 To jest deskal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12119 #5160 Napisano 6 Kwietnia 2025 2 minuty temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): To jest deskal Ok, a wiesz gdzie to? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #5161 Napisano 6 Kwietnia 2025 Google prawdę ci powie 😉 Komańcza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1159 #5162 Napisano 6 Kwietnia 2025 6 minut temu, nav napisał(-a): Ok, a wiesz gdzie to? Gdzieś takie coś właśnie widziałem w Bieszczadach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12119 #5163 Napisano 6 Kwietnia 2025 4 minuty temu, artooro napisał(-a): Google prawdę ci powie 😉 Komańcza Dziękuję rzeczywiście , te algorytmy coraz sprytniejsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1703 #5164 Napisano 6 Kwietnia 2025 Potwierdzam Komańcza 😁 W bieszczadach jest wiele takich 8 godzin temu, irekm napisał(-a): Jak się Africa twin sprawuje? Dzięki, sprawuje się wyśmienicie, tylko wagowo trochę mnie przytłacza. 1 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12119 #5165 Napisano 6 Kwietnia 2025 11 minut temu, jacus napisał(-a): Potwierdzam Komańcza 😁 W bieszczadach jest wiele takich Dzięki, sprawuje się wyśmienicie, tylko wagowo trochę mnie przytłacza. To chyba jak większość "adwenczerów", w sensie, to są duże motocykle. Sam czekam na nowe moto i jestem ciekaw jak będzie. Miała być NT DCT, ale zrezygnowałem właśnie ze względu na masę/wielkość motocykla. A te murale/deskale będę chciał oglądnąć w tym roku. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1703 #5166 Napisano 6 Kwietnia 2025 3 godziny temu, nav napisał(-a): To chyba jak większość "adwenczerów", w sensie, to są duże motocykle. Sam czekam na nowe moto i jestem ciekaw jak będzie. Miała być NT DCT, ale zrezygnowałem właśnie ze względu na masę/wielkość motocykla. A te murale/deskale będę chciał oglądnąć w tym roku. Na co padł wybór? Bieszczady to świetne i kręte trasy motocyklowe nie tylko deskale, cerkwie ale i przepiękne widoki, zakręty: Izdebki, Góry Słonne. 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #5167 Napisano 6 Kwietnia 2025 5 godzin temu, jacus napisał(-a): Potwierdzam Komańcza 😁 W bieszczadach jest wiele takich Dzięki, sprawuje się wyśmienicie, tylko wagowo trochę mnie przytłacza. Chyba większość tej klasy moto waży już w okolicach 250-260kg 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12119 #5168 Napisano 6 Kwietnia 2025 1 godzinę temu, jacus napisał(-a): Na co padł wybór? Bieszczady to świetne i kręte trasy motocyklowe nie tylko deskale, cerkwie ale i przepiękne widoki, zakręty: Izdebki, Góry Słonne. Tak, zgadzam się, byłem w Bieszczadach na moto wiele razy, podziwiałem właśnie głównie widoki, teraz chciałbym nadrobić te malowidła na ścianach budynków, cerkwie i inne tego typu ciekawe miejsca. Czekam na Triumpha Tigera Sport 800. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1703 #5169 Napisano 6 Kwietnia 2025 Godzinę temu, irekm napisał(-a): Chyba większość tej klasy moto waży już w okolicach 250-260kg Jeżdżąc nie czuje się tej masy, ale przepychanie, parkowanie zwłaszcza po całym dniu jazdy daje trochę do myślenia czy fantazja mnie nie poniosła😁 Godzinę temu, nav napisał(-a): Tak, zgadzam się, byłem w Bieszczadach na moto wiele razy, podziwiałem właśnie głównie widoki, teraz chciałbym nadrobić te malowidła na ścianach budynków, cerkwie i inne tego typu ciekawe miejsca. Czekam na Triumpha Tigera Sport 800. Też myślałem o Sporcie tyle że 660 bo 800 jeszcze nie było. Rozum podpowiadał Tigera a serce Afrykę. Malowidła i cerkwie na pewno warte zobaczenia. 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12119 #5170 Napisano 6 Kwietnia 2025 (edytowane) 24 minuty temu, jacus napisał(-a): Też myślałem o Sporcie tyle że 660 bo 800 jeszcze nie było. Rozum podpowiadał Tigera a serce Afrykę. Malowidła i cerkwie na pewno warte zobaczenia. No i dobrze wybrałeś, Africa to świetny motocykl, a małym Tigerem byłbyś raczej rozczarowany, tym bardziej, że jak wspomniałeś weszła 800. Przez ostatnie cztery lata byłem na 14 jazdach testowych większośćią adewnczerów, a z Triumphem, tak jak z Hondą, skończyło się na tym, że kupiłem motocykl, na którym nawet nie jeździłem po prostu mi się spodobał. Edytowane 6 Kwietnia 2025 przez nav 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #5171 Napisano 6 Kwietnia 2025 Sport 800,jest bardzo ładny 1 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1703 #5172 Napisano 6 Kwietnia 2025 Zatem Tiger stał się faktem - gratulacje. Waga podobna do CB650R. Będziesz Pan zadowolony. 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12119 #5173 Napisano 6 Kwietnia 2025 7 minut temu, jacus napisał(-a): Zatem Tiger stał się faktem - gratulacje. Waga podobna do CB650R. Będziesz Pan zadowolony. Czekam, aż moto przyjedzie do salonu, na zdjęciu jest demówka Triumpha w Krakowie i właśnie takiego Tigera we wściekło żółtym kolorze zamówiłem. Waga, gabaryty, 17 calowe koła, drogowe zawieszenie podobne jak 650R, ale jest owiewka, 20 koni i kilkanaście Nm więcej, myślę, że będzie ok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1703 #5174 Napisano 6 Kwietnia 2025 Ja swoją. CB650R wspominam z rozrzewnieniem, kultura pracy tego silnika jest genialna. Czasem mi brakuje tych 4 cylindrów pomimo wyższej mocy w Afryce. Ciekawe jak 3 cylindry w porównaniu z CB wypadną. 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1895 #5175 Napisano 6 Kwietnia 2025 (edytowane) Ja powoli przygotowuję swoje moto. Co prawda odpalone już było i prawie zabrane z garażu, ale że ochłodzenie zapowiedzieli, to jeszcze się wstrzymałem. Wczoraj przyszły klocki - tym razem prawidłowo zamówione - podszedłem przymierzyć coś koło 22:15 i gdy okazało się, że zdemontowany jest taki jak kupione, to od razu "przez przypadek" założyłem nowe. W sumie - 10min z kluczem 10mm. Wyjątkowo łatwe podejście a staruszki dość podjechane (fabryczne nissin'y ). Niestety, nie miałem jak sprawdzić działania. Przyjdzie Wielkanoc to sprawdzę. Edytowane 7 Kwietnia 2025 przez zadra 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach