jacus 1717 #5226 Napisano 7 Maja 2025 7 godzin temu, nav napisał(-a): Fajny wyjazd. Co Ci się bardziej podobało, Chorwacja, czy Czarnogóra? Generalnie tereny podobne, jednak Czarnogóra bardziej, zwiedzaliśmy Kotor, piękna starówka. 1 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12561 #5227 Napisano 11 Maja 2025 Niedzielne "wokół komina". Na razie silnik na dotarciu i przed zmianą oleju, ale już wiem, że dobrze trafiłem. 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6102 #5228 Napisano 11 Maja 2025 (edytowane) Dzisiaj lekka zmiana stylu i techniki... albo... kryzys osobowości Edytowane 11 Maja 2025 przez Daito 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12561 #5229 Napisano 11 Maja 2025 20 minut temu, Daito napisał(-a): Dzisiaj lekka zmiana stylu i techniki... albo... kryzys osobowości I jak wrażenia z VFR? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6102 #5230 Napisano 11 Maja 2025 14 minut temu, nav napisał(-a): I jak wrażenia z VFR? Bardzo przyjemne - muszę jednak wymienić szybę bo przy moich 186cm cały powiew łapie na kask - pewnie trochę wygląd ucierpi, ale i tak nie widzę linii motocykla jak na nim jadę Niemniej bardzo udany motocykl i pomimo wieku niczego mu nie brakuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73501 #5231 Napisano 11 Maja 2025 47 minut temu, Daito napisał(-a): Dzisiaj lekka zmiana stylu i techniki... albo... kryzys osobowości A co tam tyłem w kącie siedzi 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12561 #5232 Napisano 11 Maja 2025 15 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): A co tam tyłem w kącie siedzi 🤔🤔🤔 Najpewniej jakiś Sportster, albo inny HD. 26 minut temu, Daito napisał(-a): Bardzo przyjemne - muszę jednak wymienić szybę bo przy moich 186cm cały powiew łapie na kask - pewnie trochę wygląd ucierpi, ale i tak nie widzę linii motocykla jak na nim jadę Niemniej bardzo udany motocykl i pomimo wieku niczego mu nie brakuje. VFR nigdy nie jeździłem, ale zawsze mi się bardzo podobała, no i ma opinię motocykla nie do zdarcia. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6102 #5233 Napisano 11 Maja 2025 (edytowane) 2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): A co tam tyłem w kącie siedzi Sportster Iron 883 1 godzinę temu, nav napisał(-a): VFR nigdy nie jeździłem, ale zawsze mi się bardzo podobała, no i ma opinię motocykla nie do zdarcia. 750'tka wisiała kiedyś na plakacie w moim pokoju no więc jak trafiła się ta w stanie rewelacyjnym i z pewnego źródła nawet się nie zastanawiałem. Edytowane 11 Maja 2025 przez Daito 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26695 #5234 Napisano 23 Maja 2025 Nie było super ciepło dziś, ale polatane kilkadziesiąt po okolicy;) 8 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1879 #5235 Napisano 25 Maja 2025 Zastanawiam się kiedy przyjdzie pora.... 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 6102 #5236 Napisano 25 Maja 2025 A ja wymieniłem szybę - jest sporo lepiej... no i chyba wstydu nie ma...: było testowane na górkach... 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1905 #5237 Napisano 26 Maja 2025 Muszę zdjąć przednie koło - odezwały się łożyska i czas wymieniać. Mam tylko boczną stopkę i kombinuję jak ogarnąć... Czy taka podstawka jak na tym kradzionym z naszego foruma zdjęciu utrzyma mi moto, żeby na bok nie poleciało? Podstawiłbym pod tylne koło a żabę hydrauliczną pod silnik, żeby przód unieść. Tylko, że żaba mi nie zabezpieczy "prawo-lewo" przechyłów.. W innym przypadku musiałbym podwieszać przód do stropu na pasach a ani mocowania w stropie nie ma, ani specjalnie miejsca w moto, żeby wygodnie pas przeciągnąć no i znowu - może na bok polecieć.. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkoch 880 #5238 Napisano 26 Maja 2025 4 godziny temu, zadra napisał(-a): Muszę zdjąć przednie koło - odezwały się łożyska i czas wymieniać. Mam tylko boczną stopkę i kombinuję jak ogarnąć... Czy taka podstawka jak na tym kradzionym z naszego foruma zdjęciu utrzyma mi moto, żeby na bok nie poleciało? Podstawiłbym pod tylne koło a żabę hydrauliczną pod silnik, żeby przód unieść. Tylko, że żaba mi nie zabezpieczy "prawo-lewo" przechyłów.. W innym przypadku musiałbym podwieszać przód do stropu na pasach a ani mocowania w stropie nie ma, ani specjalnie miejsca w moto, żeby wygodnie pas przeciągnąć no i znowu - może na bok polecieć.. Powinno się utrzymać chociaż ja bym się bał. Ja zdejmując przednie koło (bandit 1250) stawiam na centralce i podnoszę od spodu za przód silnika żabą hydrauliczną (podkładam małą deseczkę pod silnik) i podkładam przyciętą na wymiar deseczkę pod przednią półkę (podpieram od spodu). I tak jest mega niestabilnie i zawsze to robię z duszą na ramieniu 1 TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)MARIANEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1905 #5239 Napisano 26 Maja 2025 6 godzin temu, mkoch napisał(-a): Powinno się utrzymać chociaż ja bym się bał Też się boję, może podwieszę przód gdzieś pod powałę bo centralnej nie mam. Coś muszę wymyślić choć mi się nie spieszy (jak zawsze). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1184 #5240 Napisano 27 Maja 2025 Po co kombinować z pasami, yo mie jest ciężkie moto. Wystarczy oprzeć go o ścianę, zablokować kierownicę, podnośnik pod silnik i można odkręcać koło. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1905 #5241 Napisano 27 Maja 2025 11 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Po co kombinować z pasami, yo mie jest ciężkie moto. Wystarczy oprzeć go o ścianę, zablokować kierownicę, podnośnik pod silnik i można odkręcać koło. nie chodzi o moto ze zdjęcia. Moje to troszkę ponad 200kg i żal plastiku albo szyby gdyby upadło. Ale fakt, może bokiem przy stole na podnośnik a kierę przypiąć pasem do ściany.. Chciałbym najpierw koło zdemontować, łożyska wybić i mając w ręce dopiero później zestaw kupić w hurtowni z łożyskami.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 798 #5242 Napisano 7 Czerwca 2025 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 798 #5243 Napisano 14 Czerwca 2025 Muszyna i Piwniczna 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 25461 #5244 Napisano 15 Czerwca 2025 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kacperek_77u 6813 #5245 Napisano 17 Czerwca 2025 Dzisiaj pierwszy raz moja WSK zaparkowała pod moją szkołą 6 ,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1905 #5246 Napisano 20 Czerwca 2025 Zrobione. Ośka przedniego koła tak hyła dokręcona, że musiałem sobie stęknąć, chyba właśnie to było powodem grania łożysk. Po ich wyjęciu nie było można ręką wyczuć zużycia, ale skoro wszystko na wierzchu, to w najbliższej hurtowni kupiłem nowe łożyska i simeringi i wymieniłem na SKF . Cały koszt materiału bez paliwa i rbh to 50zł. Chyba nie było co się zastanawiać. Udało się bez zakupu podpórek i innych podnośników. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość markali #5247 Napisano 20 Czerwca 2025 (edytowane) Też lubię pogrzebać. Niby tylko wymiana filtra powietrza. Ale Włosi potrafią coś skomplikować. Ściągnięcie części owiewki przedniej i zbiornika paliwa to za mało 😉 Ale wyszła zaleta tej czynności - wiem że kraniki zbiornika trzymają. A przy gaźnikach to ważne. Edytowane 20 Czerwca 2025 przez markali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 798 #5248 Napisano 21 Czerwca 2025 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73501 #5249 Napisano 21 Czerwca 2025 27 minut temu, egzo18 napisał(-a): Nie spowalniasz reszty 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 798 #5250 Napisano 21 Czerwca 2025 13 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Nie spowalniasz reszty 🤔🤔🤔 Nie. Nie było żadnego problemu. Przelotowa była między 80-100. A w zakrętach na przełęczach to już w ogóle te hd to spowalniały mnie Zrobiliśmy 300km 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach