Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mathu
post-0-0-52824200-1331573278.jpg[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy koperta została już wybrana? Kiedy było głosowanie?

z tego co wiem to nic nie jest wybrane

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to nic nie jest wybrane

Aha. To ok. Mam kilka pomysłów ale lepiej się robi wizualki pod konkretny model.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To takie 3 szybkie propozycje ode mnie :)

post-19315-0-72168400-1331573280.jpg

post-19315-0-10958100-1331573282.jpg

post-19315-0-34246600-1331573285.jpg

Tarcza to wariacja nt SUB'a i Languare - czyli Languar'owe wskazówki, gilosz w centrum (tylko że przez stępelkowanie nim tarczy wyszedł taki drobny i zmrawiony a nie taki jak miał być w zamyśle :) ) to już zewnętrzna wariacja a do tego pierścień w okół tarczy z SUB'a :)

Wiem że nie jest to jakoś pięknie opracowane ale to w bardzo krótkiej przerwie zrobione więc... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze niczego nie wybraliśmy. To, że czas na dyskusję, nie znaczy, że czas też na wybór. Wszelkie wizualizacje idei - jak najbardziej wskazane, to pomaga myśleć, wyobrazić sobie efekt i eliminować. Po wyborze bazy i tak wrócimy do konkretów, ale to nie znaczy, że na tym etapie nie powstanie faworyt.

O niego lepiej wklejać swoje pomysły niż gotowe zdjęcia. Zachęcam do eksperymentowania i przeszczepów. W burzy mózgów kazdy pomysł dobry.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43802884.jpg

88275942.jpg

Teljot, special for you :)

10286809.jpg

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że nie jest to jakoś pięknie opracowane ale to w bardzo krótkiej przerwie zrobione więc... :)

Mariusz, kierunek może i dobry, ale jejku.. nie mieszaj czerwonego z zielonym... Ałłaaaa!! :) Zegarek to nie sygnalizator świetlny na skrzyżowaniu :):)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni projekt Mariusza świetny :)

PS.

Tylko logo by lepiej wyglądało jak by było w kolorze białym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mariusz, kierunek może i dobry, ale jejku.. nie mieszaj czerwonego z zielonym... Ałłaaaa!! :) Zegarek to nie sygnalizator świetlny na skrzyżowaniu :):)

Mi się oba projekty podobają.Divera kojarzę z wodą,plażą,słońcem,wakacjami i fajnie jak będzie kolorowy, "radosny".

Piękny przykład jak wszystko jest względne :) 2 posty i jedna osoba dramatycznie na nie a inna na tak :)

Bartek19877 - dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękny przykład jak wszystko jest względne :) 2 posty i jedna osoba dramatycznie na nie a inna na tak :)

Kompromis w przypadku divera jest łatwy.

Zaprojektować zegarek pod klasyczny czarny bezel.

A jako opcję dodać w zestawie nożyk do wymiany bezelów + zestaw radosnych bezelów w kolorze: zielonym, różowym oraz żółtym z fioletowym szlaczkiem :)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę brak zrozumienia tematu u kolegów. Są ZAŁOŻONE dwie koperty Combat 6 i Combat SUB i do tego robimy projekty tarcz które nigdy nie wyjdą tak ładnie jak dobre zdjęcie zegarka. Mam wrażenie, ze koledzy którzy najwięcej krytykują zamiast wnieść coś do dyskusji wychodzą z założenia "weźmy i zróbcie". Armal, zombiak, gdzie wasze pomysły na tarczę? Gdzie Wasze zaangazowanie w jakimkolwiek stopniu? No chyba że wklejone zdjecia mamy traktować jako projekt.

TO SĄ PROJEKTY KTÓRE ROBIMY I Z MOICH PROJEKTÓW TEŻ NIE WSZYSTKIE MI SIĘ PODOBAJĄ. Po to je robimy , żeby było z czego wybrać. Pokazany Airman SST ma 44mm, Lagunare 46 i nie są to rozmiary kompromisowe podobnie jak wszystkie grubaski pokazane przez Armala.

Mam pomysł!

Zróbmy takiego divera:

3875_004.jpg

Tylko dla ilu osób i za jakie pięniadze.

a konkretnie ten

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze takie dwa które powstały w kooperacji via GG z Bartkiem :) Jego wersja żółta i moja niebieska :) Tarcza miała być czarna ale nie chciałem jej mocno przyciemniać bo nie było by widać faktury. Generalnie wymedytowałem aby kolorowy pierścień był wyżej niż część środkowa z fakturą - nie wiem czy to widać :)

post-19315-0-58894300-1331573350.jpg

post-19315-0-86134000-1331573352.jpg

EDIT

Taki drobiazg - okienko z datą oczywiście też powinno być ciemne :)

EDIT2

I jeszcze takie:

post-19315-0-26746300-1331573354.jpg

Chociaż do mnie bardziej przemawia wersja niebieska niż żółta :) jakoś nie przepadam za zestawieniem czarnego z żółtym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli z braku innych sensownych propozycji widzę że albo Glycine, albo Glycine?

Jak na razie większą przychylność zdobywa Glycine SUB z tarczą wzorowaną na Lagunare automatic. Wg mnie w obu przypadkach minusem są wskazówki. Przyzwyczaiłem się do masywniejszych, od Seamastera począwszy, poprzez Steinharta Tritona, na Monsterze Seiko kończąc.

Mechanizm: ETA 2824-2

Wymiary: 42/10,6 mm

Ja nadal twierdzę, że Triton Steinharta jest (przy podobnym budżecie) ciekawszym diverem:

- ładniejszy bezel (wersja Triton Black)

- o niebo lepsze wskazówki

- ciekawsza tarcza

- interesujący pomysł gry kolorami luminowy (wrażenie, że co innego widać w dzień, co innego w nocy)

- koronka na godzinie 4

- 24 mm w uszach

- cena

mechanizm:

ETA 2824-2

Wymiary: 45/14 mm

%^&%^&%^&%^&%^&%^&%^&%^&%^&

Pytanie do wszystkich zainteresowanych - czy nie moglibyśmy rozważyć opcji dwóch rozmiarów zegarka?

Obie wielkości miały by tą samą tarczę i ew. grawer, za to można by pogodzić tych, którzy chcą dużego, masywnego "grubaska" i tych, którym 40 mm wydaje się aż nadto...

I tak - w przypadku Glycine:

1. mniejszy - Combat SUB [cena bazowa ok. 2500] - wymiary: 42/10,6 mm

2. większy - Lagunare automatic, albo Lagunare 1000 [cena bazowa ok. 3800] - wymiary: 46/12 mm

W przypadku Steinharta mógłby to być zestaw:

1. mniejszy - Ocean [cena bazowa ok. 320 Euro] - wymiary: 42/? mm

2. większy - Triton [cena bazowa ok. 425 Euro] - wymiary: 45/14 mm

Wg producentów, wszystkie te zegarki opierają się na tym samym mechanizmie.

Doskonale zdaję sobie sprawę, że poszczególne rozwiązania (mniejszy/większy) nie mogą być identyczne, bo w ofercie producentów nie ma takiej opcji, ale elementem łączącym byłby identyczny projekt tarczy i innych, zaproponowanych przez nas szczegółów. Jak widać, cena w przypadku Steinharta o wiele niższa, można by się pokusić o COSC...

Użytkownik piotrkrakow dnia 06 czerwiec 2010 - 10:07 napisał

Widzę brak zrozumienia tematu u kolegów. Są ZAŁOŻONE dwie koperty Combat 6 i Combat SUB i do tego robimy projekty tarcz które nigdy nie wyjdą tak ładnie jak dobre zdjęcie zegarka. Mam wrażenie, ze koledzy którzy najwięcej krytykują zamiast wnieść coś do dyskusji wychodzą z założenia "weźmy i zróbcie". Armal, zombiak, gdzie wasze pomysły na tarczę?

Jeden projekt już pokazałem ileś postów wstecz i wcale na tym nie kończę.

Można bez końca patrzeć na ogień, wodę i parkującą kobietę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze takie dwa które powstały w kooperacji via GG z Bartkiem :) Jego wersja żółta i moja niebieska :) Tarcza miała być czarna ale nie chciałem jej mocno przyciemniać bo nie było by widać faktury. Generalnie wymedytowałem aby kolorowy pierścień był wyżej niż część środkowa z fakturą - nie wiem czy to widać :)

post-22904-0-96677300-1331573378.jpg

Chociaż do mnie bardziej przemawia wersja niebieska niż żółta :) jakoś nie przepadam za zestawieniem czarnego z żółtym :)

Ten model nazwiemy Glycine IWC Seamaster? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za Steinhartem Triton z COSC :)

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten model nazwiemy Glycine IWC Seamaster? :)

Chłopaki palcie te dżointy, mnie się ten pomysł podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem niepalący jak by się kto pytał :)

A ja nie powiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem niepalący jak by się kto pytał :)

Tylko te fale to chyba podczas sztormu powstały :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego projektu to możesz zrobić wyjątek i zapalić dżointa :) może wyjdzie wtedy coś wyjątkowego :) Wydaje się, że wszystko jest na dobrej drodze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jakim programie robicie te projekty?

jedne bardziej bardziejsze , drugie mniej bardziejsze,

ale grarulacje za angarzowanie,

przyjemnie sie to ogląda, typa nie zmieniłem,

choć te kolorowe kuszą, to by było prawdziwe limited laugh.giflaugh.gif .

Z chęcia popatrzę na kolejne, bo niestet sam nie mam pojęcia jak to stworzyć angry.gif

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teljot, special for you :)

10286809.jpg

Thanks a lot :)

fajny, taki fristajlowy :)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.