Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Zegarek klubowy 2011 - chyba już czas zacząć przymiarki

Rekomendowane odpowiedzi

Dla przykładu - aby zilustrować to, o czym wcześniej była mowa:

j70Pu.jpg4Oelv.jpg

msvPn.jpgBHb5s.jpg

Klaudiusz,

Świetny kierunek, w pełni popieram i podobają mi się bardzo oba projekty - prostota, ponadczasowość oraz indywidualizm ;)

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

combatl.jpg

W kółku na 9 może KMZiZ

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwintesencją tego smaku jest rolex seadweller albo submariner. Dozbierać, kupić, cieszyć się i zapomnieć o naśladowcach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwintesencją tego smaku jest rolex seadweller albo submariner. Dozbierać, kupić, cieszyć się i zapomnieć o naśladowcach.

nie spamuj

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrze ten ostatni combat za***isty w kółku wyraznie czegos brak ;)...wiec kmziz wsam raz. Jaka by byla cena tego cuda?

Jeśli do 1500zl to biorę od ręki. Ale jesli bedzie oscylowac ok 2000 to juz nie bedzie rewelacyjnie.

Propozycje Klaudiusza...trochę wieje nudą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie spamuj

To nie spam tylko dobra rada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie spam tylko dobra rada.

wiele wnosząca do dyskusji

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uważam, że propozycja squale od kkwpk jest świetna.

firma z historią, ładne wintydżowe divery o rozmiarach... kompromisowych.

cena nie wygórowana.

tylko jedno ale: stalowy (bez pvd) jest aktualnie out of stock ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

combatl.jpg

W kółku na 9 może KMZiZ

Na razie jak dla mnie numer jeden....

Oczywiście nad designem tarczy można podyskutować, ale sama baza jak dla mnie idealna...

P.S> Apeluje, proszę, błagam....tylko nie tarcza CALIFORNIA - to jest absolutna, stylistyczna masakra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Helson

post-23209-0-47179100-1331572702.jpg

post-23209-0-11059300-1331572704.jpg

VDB ;)

zxca.jpg

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten combat bardzo mi się podoba, choć nie powiem STEINHART "Edición Limitada ODISEA" bardzo mi się podoba i myślę, że wart jest uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co konkretnie nie podoba Ci się w wykonaniu tego Combata i czym sumo go przewyzsza ;) ?

przysnęło mi się obok córki i się teraz obudziłem. :D . Do rzeczy. Combat jest jakiś taki lekki i płaski. Lekka i "tania" wydała mi się bransoleta w porównaniu z tą od seiko. W sumo uwagę przykuwa skomplikowanie projektu - trochę powierzchni polerowanych, trochę szczotkowanych, ładnie wszystko skomponowane. Jest duży i gruby, ale ma super wyprofilowaną kopertę (akurat profil o combata też nie jest zły, ale z kolei jest trochę mały - kurcze, dziwne, że to piszę,bo w sumie nie lubię dużych zegarków). Glycine wygląda obok jak ubogi krewny, jak skx przy sumo (samuraj robi większe wrażenie niż combat). Już kiedyś oglądany epos a'la Rolex robił sporo lepsze wrażenie, ale z kolei tam design bez sensu (po co zrzynać, skoro samemu projektuje się fajne tarcze). To wszystko trochę trudno ująć w słowa, trzeba pomocać, do czego zachęcam, może bez czegoś na poziomie sumo do porównania, wynik będzie bardziej korzystny. Żeby była jasność nie uwiera mnie Glycine jako całość, już na pierwszy rzut oka choćby Airman robi dużo lepsze wrażenie, no ale inna półka

generalnie - trochę w opozycji do Klaudiusza - wolałbym jak najlepszą jakość, nawet jeżeli marka będzie miała mniejszy prestiż factor (choć czy Davosa ma mniejszy?). No ale większość zadecyduje. Niemniej skoro Glycine nie Tissot i nie każdy ma okazję obejrzeć, to skoro już to uczyniłem, chciałem podzielić się obserwacjami pro publico bono :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie jak dla mnie numer jeden....

Oczywiście nad designem tarczy można podyskutować, ale sama baza jak dla mnie idealna...

P.S> Apeluje, proszę, błagam....tylko nie tarcza CALIFORNIA - to jest absolutna, stylistyczna masakra.

Zgadzam się w 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obserwacja przedstawionych mutacji Glycine utwierdza mnie w przekonaniu, że osiągnięcie poziomu w pełni profesionalnego projektu Davosy będzie skrajnie trudne.

Może więc, pozbawiona protekcji Davosa warta jest dyskusji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przysnęło mi się obok córki i się teraz obudziłem. ;) . Do rzeczy. Combat jest jakiś taki lekki i płaski. Lekka i "tania" wydała mi się bransoleta w porównaniu z tą od seiko. W sumo uwagę przykuwa skomplikowanie projektu - trochę powierzchni polerowanych, trochę szczotkowanych, ładnie wszystko skomponowane. Jest duży i gruby, ale ma super wyprofilowaną kopertę (akurat profil o combata też nie jest zły, ale z kolei jest trochę mały - kurcze, dziwne, że to piszę,bo w sumie nie lubię dużych zegarków). Glycine wygląda obok jak ubogi krewny, jak skx przy sumo (samuraj robi większe wrażenie niż combat). Już kiedyś oglądany epos a'la Rolex robił sporo lepsze wrażenie, ale z kolei tam design bez sensu (po co zrzynać, skoro samemu projektuje się fajne tarcze). To wszystko trochę trudno ująć w słowa, trzeba pomocać, do czego zachęcam, może bez czegoś na poziomie sumo do porównania, wynik będzie bardziej korzystny. Żeby była jasność nie uwiera mnie Glycine jako całość, już na pierwszy rzut oka choćby Airman robi dużo lepsze wrażenie, no ale inna półka

generalnie - trochę w opozycji do Klaudiusza - wolałbym jak najlepszą jakość, nawet jeżeli marka będzie miała mniejszy prestiż factor (choć czy Davosa ma mniejszy?). No ale większość zadecyduje. Niemniej skoro Glycine nie Tissot i nie każdy ma okazję obejrzeć, to skoro już to uczyniłem, chciałem podzielić się obserwacjami pro publico bono :D

Dlatego każdy będzie mógł go na spotkaniu podotykać a jak porównujesz kg wagi to mogłeś lagunare wziąć do ręki. To ma być diver dla każdego.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

combatl.jpg

W kółku na 9 może KMZiZ

Podoba mi się,

nie przekombinowany,

ale też nie jakiś zwyczajny,

myślę że jeśli każdy pójdzie na jakiś kompromis,

to ten zegarek mógłby zadowolić większość.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy warto jest tu walczyć żeby zaspokoić większość. Przecież chodzi o to żeby znalazło się 60 osób, które chciałoby kupić taki zegarek określonej firmy z limitacją klubową. Przecież w przyszłym roku będzie można zadowolić np. tych, którzy potrzebują sikora wielkości rakiety tenisowej z koronką po prawej stronie ;) Myślę, że większą wartością jest nasza otwartość i gotowość na różnorodność...

Oczywiście zasady, pod którym klub ma się podpisać muszą być jasne. Nie może to być tandeta a np marka musi być z historią :D Ktoś to jeszcze będzie kontrolował żeby w tym roku był lotnik w przyszłym garniturowiec itd..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

combatl.jpg

W kółku na 9 może KMZiZ

Brawo Piotrek! Jak dla mnie to na razie najlepsza propozycja, mam tylko nadzieję, że w wersji klubowej będzie z bransoletą ;)

Sam model wyjściowy też wydaje się najbardziej odpowiedni jako baza do modyfikacji. Jeśli ma to być "diver dla każdego" to chyba najlepiej spełnia wymagania, idealny rozmiar dla chudszej i grubszej ręki, może jak dla mnie jest troszę za cienki, ale dla wielu będzie to zaletą.

Nie zgadzam się też, że jakość wykonania tego zegarka jest nienajlepsza, miałem okazję oglądać go parę razy i naprawdę nie ma się do czego przyczepić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że się wtrącam, ale czy nie powinny byc "narpief" określone jakieś konkretne ramy cenowe w propozycjach?

Chodzi mi o pewną kwotę minimalną , bo jak widze niektóre propozycje ... to jak pofruniemy z ceną to znowu ktoś uda że się na zegarek nie zapisywał ;)

a wstępnie dla bezpieczeństwa proponuję zbierac zadatek na poczet zamowienia np 100 zł. To zmotywuje ludzi do kupna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-774-0-98245300-1331572717.jpg

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

combat1h.jpg

combat2j.jpg

combat3k.jpg

Twoja pierwsza propozycja z pomarańczowymi indeksami i wskazówkami jest najlepsza. Jeśli idziemy w tym kierunku to w to wchodzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moim zdaniem ta ostatnia wersja jest the best ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnia mi nie bardzo podchodzi nie przepadam za opalizującymi tarczami. tarcza gryzie się z bezelem niebieskim ale z pomarańczowym mogło by być już lepiej. Uważam że ten sub glycine to idealna baza pod nasze fantazje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.