Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Flieger

Mundial 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Mistrz będzie hiszpańskojęzyczny.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Mów za siebie , bo ja tego nie wiem. Powiem więcej. Od Maradony było przynajmniej 3-4 lepszych piłkarzy. Maradona miał 4 lata dobre w swojej karierze.

Biorąc pod uwage, że przy tym koksił , ćpał itd człowiekiem był marnym...Nie wiadomo jakim byłby piłkarzem gdyby nie "wspomagacze".

A teraz właśnie wpadła bramka na 4:0 dla Niemiec. :rolleyes:....

A kto myśłał, ze Argentyna wygra, musi się jeszcze duzo o piłce nauczyć ;)

No, na pewno. A czytałeś co pisałem przed MŚ ?. Przypomnę Ci...

Zawsze kibicowałem Argentynie i Włochom. Jednak po tym, co dziś zobaczyłem (Włosi przegrali na własnym boisku z Meksykiem 1:2), nie wierzę w to, że Włosi odegrają jakąkolwiek poważniejszą rolę na MŚ. Z kolei Argentyna ma ogromny potencjał, ale odnoszę wrażenie, że Maradona nie potrafi tego wszystkiego sensownie poskładać. Gdyby mieli trenera klasy Mourinho, byliby Mistrzami Świata. Na pudle widzę Hiszpanię i Niemców. Kto trzeci ?, nie wiem, może Brazylia.

Swoje wiedziałem, ale kibicuje się też sercem i życzy zwycięstwa drużynie, którą się naprawdę lubi. A co do Maradony, to dla mnie on zawsze będzie jednym z najwybitniejszych, a może nawet najwybitniejszym piłkarzem w historii piłki nożnej. W 1986 roku byłem kilkuletnim dzieciakiem, który z wypiekami na twarzy patrzył na to co Maradona wyprawia na boisku. Dla mnie Maradona był bohaterem. A każdy niech sobie myśli co chce. Po odpadnięciu Argentyny została mi już tylko Hiszpania. Mam nadzieję, że pokażą w końcu klasę, bo jak na razie, to grają słabo ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified
i co miłosnicy Brazyli i Argentyny :rolleyes:

Ano to, że mimo chaosu trenerskiego Maradony wierzyli, że z taką siłą ognia chłopaki przejdą po Niemcach.

Będę szczery, uważałem że tak grajacych Niemców może pokonać tylko cud na korzyść Argentyny. Niemiecki zespół to tak perfekcyjna maszyna, że aż żal było patrzeć na Argentynę.

Sprawdziło się co mówił mój kolega, notabene fan i znawca piłki od dobrych 35 lat:

Argentyna w tych mistrzostwach pokazała siłę ale wyłącznie w meczach z rywalami słabszymi lub zdezorganizowanymi w obronie.

Maradona mimo szczerych chęci i ojcowskich gestów nie ma bladego pojecia o taktyce.

Argentyna nie zdobędzie mistrostwa.

Amen to that ;)

Gratulując zwyciestwa Niemcom jednak ubolewam - przy nich NIE da się grać w piłkę. Na nic ci nie pozwolą.

Nie oznacza to ze grają brzydki futbol - ale są tak dopasowani i dopracowani, że niestety wyglada jakby w piłkę grały roboty.

No ale czasy indywidualności chyba się zmieniły, co pokazuje ten mundial...

Maradona jest skończony. Tyle dobrego, i tak ma szczęście ze doszedł do ćwierćfinału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałem nigdzie, że twierdzisz, ze Argentyna wygra. A odnośnie Maradony jakie on miał sukcesy? Tylko raz piłkarzem roku w 1986, dzieki mundialowi , który mu wyszedł. W 1982 w ogóle nie pojechał, a w 1990 doszedł z Argentyną do finału, ale jak Argentyna wtedy grała każdy chciałby zapomnieć.

W piłce klubowej poza pucharem uefa na arenie miedzynarodowej nie odniósł żadnego sukcesu, a wszystkie kluby zatrudniające go po Napoli traciły swoją pozycję. Maradonie po mundialu w 86 uderzyła taka sodówa do głowy jak mało komu. Świadczy to,ze był człowiekiem słabym i próżnym. Zamiast przyznać się do uszóstwa w meczu z Anglią , pier....ł coś o ręce Boga.....A jego ślub... ten przepych , mercedesy ze złotymi klamkami od cartiera, gdy jego naród cierpiał ubóstwo....

Twierdzenie, że był najlepszym piłkarzem to mocna przesada. Taki Zidane ma duuuuużooo większe osiągnięcia a i w dzisiejszej piłce Maradona raczej by się nie odnalazł.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak można nie kibicować drużynie grającej taką piłkę??Co za różnica czy to Niemcy,Brazylia czy Wyspy Zielonego Przylądka?To co robią Niemcy to jest mistrzostwo,taką piłkę się ogląda z przyjemnością.Mam nadzieję że wygrają bo im się to należy za styl jaki pokazują.

To że Mueller,że Bastian,że Ozil grają dobrze i wszyscy ich chwalą to wiadomo,ale dla mnie dzisiejszymi graczami meczu byli Khedira i Boateng,po prostu zgnietli argentyńskie gwiazdy,Leo nie istniał,był tak samo bezradny jak chociażby Ronaldo w swoich meczach.Kiepskie mistrzostwa piłkarza który miał być ich megagwiazdą.Nie ma Xaviego,nie ma Iniesty,nie ma taktyki Peppa i już zupełnie inny zawodnik.

Jeszcze odnośnie Argentyny.Mając taki potencjał powinni wreszcie sięgnąć po trenera z najwyższej półki typu Mou,Hiddink,Scolari,Benitez etc. i wtedy jest szansa na mistrzostwo. Ale pewnie się na to nei zdecydują,podobnie jak Brazylijczycy i zawsze będzie musiał być tubylec.Cienki bo cienki ale swój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Kiepskie mistrzostwa piłkarza który miał być ich megagwiazdą.Nie ma Xaviego,nie ma Iniesty,nie ma taktyki Peppa i już zupełnie inny zawodnik.

Niestety, choć Iniesta też jakoś przygasł. Widać w Barcelonie wszystko jest idealnie dopasowanie i niech tak zostanie :rolleyes:.

TIK TAK,

rozumiem, że nie lubisz Maradony, pewnie też więcej pamiętasz ode mnie z tamtych czasów. Jednak w mojej pamięci Maradona zapisał się właśnie tak jak to przedstawiłem wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałem nigdzie, że twierdzisz, ze Argentyna wygra. A odnośnie Maradony jakie on miał sukcesy? Tylko raz piłkarzem roku w 1986, dzieki mundialowi , który mu wyszedł. W 1982 w ogóle nie pojechał, a w 1990 doszedł z Argentyną do finału, ale jak Argentyna wtedy grała każdy chciałby zapomnieć.W piłce klubowej poza pucharem uefa na arenie miedzynarodowej nie odniósł żadnego sukcesu, a wszystkie kluby zatrudniające go po Napoli traciły swoją pozycję. Maradonie po mundialu w 86 uderzyła taka sodówa do głowy jak mało komu. Świadczy to,ze był człowiekiem słabym i próżnym. Zamiast przyznać się do uszóstwa w meczu z Anglią , pier....ł coś o ręce Boga.....A jego ślub... ten przepych , mercedesy ze złotymi klamkami od cartiera, gdy jego naród cierpiał ubóstwo....

Twierdzenie, że był najlepszym piłkarzem to mocna przesada. Taki Zidane ma duuuuużooo większe osiągnięcia a i w dzisiejszej piłce Maradona raczej by się nie odnalazł.

1. No wlasnie. Dla mnie wlasnie wtedy byl on najwiekszy. Druzyna nie byla specjalnie silna, dodatkowo byly to czasy, zanim sedziowie zaczeli na serio karac za faulowanie napastnikow - gdyby dzis faulowano tak jak wtedy, to druzyny konczylyby mecze w osemke czy dziewiatke (jak sobie przypomne, jak nasi faulowali Portugalczykow na Mundialu w 1986 to do tej pory jest mi wstyd). I w takiej sytuacji Maradona szarpal sie z 3-4 obroncami kazdy kolejny mecz i w kazdym meczu robil jedna lub kilka sytuacji, z ktorych kto inny (kilka razy Caniggia) strzelal decydujaca bramke. Starczylo az do finalu. Dla mnie to wlasnie wtedy byl szczyt jego kariery.

2. Wg mnie napastnikom teraz jest latwiej niz 20 lat temu - wtedy byli koszeni rowno z trawa, teraz - ostrzejszy faul (lub dwa) i obronca wylatuje z boiska.

3. To straszne - uswiadomilem sobie, ze nawet w pilce noznej jestem milosnikiem "vintage".

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:rolleyes: Bravo Niemce , lubię ich i szanuję ( mają pewne takie cechy , jakich ja nie posiadam , niestety )

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę i jestem tak @#$%^&*() że masakra...

Niemcy nie mogą wygrać mistrzostw!!!! Nienawidzę ich !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A za co ich nienawidzisz?Zrobili Ci coś złego piłkarze występujący w tej drużynie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. Wg mnie napastnikom teraz jest latwiej niz 20 lat temu - wtedy byli koszeni rowno z trawa, teraz - ostrzejszy faul (lub dwa) i obronca wylatuje z boiska.

Co Ty gadasz?? :rolleyes: Dziś piłka nożna jest sportem dużo bardziej kontaktowym i szybszym niż wtedy. W latach 80-tych pojęcie pressingu nie istniało. Mozna było sobie spacerować z piłką. Takie rzeczy jakie dotknęły Wasyla, który nie jest przecież napastnikiem nie zdarzały się.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje przy swoim zdaniu.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę i jestem tak @#$%^&*() że masakra...

Niemcy nie mogą wygrać mistrzostw!!!! Nienawidzę ich !!!

Nie osmieszaj sie...

bo czemu ich nienawidzisz za krzyżaków za Hitlera ?

to było dawno

patrz na fudbol nie na zastarzałe animozje

Niemcy graja swietnie to zwarta i konkretna drużyna

nie ma u nich pojacia zmeczenie itp.

stawiałem na nich i na Holandie

nie jestem fanatykiem p.n

ale patrze realnie na to jak graja w piłke te dwie drużyny

po za tym gra tam dwóch Polaków i nie zapominajmy o tym ze nasi trenerzy ich nie chcieli

Niemcy sa soldni nie sa cieniaki tak jak nasi którzy gwiazdami nie sa a gwiazdorza

nawet jak bu tu grał nasz zespół to bym im nie kibicował

bo my po prostu nie umiemy grac w piłke a wydaje sie tym "niby" zawodnikom ze sa bogami

Mistrzostwa to fesiwal futbolu

a nie nienawisci......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe.. Mówiłem, że za wcześnie stawiacie krzyżyk na Niemcach. To jest drużyna, której się nigdy nie lekceważy.

No, a dzisiaj po prostu ośmieszyli Argentynę...

Wczoraj Brazylia zawiodła, ale to był zupełnie inny mecz. Przegrana 1:2, w dodatku przy pechowym samobóju to wypadek przy pracy, ale 0:4 na tym etapie rozgrywek?...

A Diega było mi dzisiaj szkoda.

Niemców mozna lubic, albo nie, ale pokazują klasę i bardzo prawdopodobne, ze to oni będą mistrzami.

Jeśli tak by się stało, to okazałoby się, że Serbia odpadła po pokonaniu mistrza świata - absurdalny system rozgrywek.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serbia nie wygrała z Niemcami , bo jest lepszym zespołem. Po prostu Niemcom mecz nie wyszedł. Ja kibicuje Hiszpanom.

Do Niemców nic nie mam, ale za to nie trawię Włochów, którzy nie bez przyczyny mają "bufona" w bramce :rolleyes:, no i co najwazniejsze nie umieją przegrywać. Potrafią kopać po kostkach za plecami sędziego, tylko dla tego, że są słabsi piłkarsko od rywala. Dno!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby Holandia pomsciła Argentyne, nienawidzę Szwabów i oby nie zdobyli tego Mistrzostwa

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze sie ze wygrał Urugwaj a jednocześnie bardzo mi szkoda Ghany bo to także świetny zespół...nieco goszy technicznie ale bardzo ambitny i doskonale fizycznie przygotowany....duży szacunek dla ich trenera bo zespól taktycznie grał wzorcowo....nigdy nie widziałem Polskiej ekipy żeby tak umiejętnie zawężała pole...grała pressingiem i tak dynamicznie atakowała. A teraz jestem konsekwentnie za Paragwajem...jestem wielkim fanem małych płd. amerykańskich ekip...niezwykle solidne drużyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oby Holandia pomsciła Argentyne, nienawidzę Szwabów i oby nie zdobyli tego Mistrzostwa

Ave Niemcy życze im zwyciestwa :rolleyes:

niech zleja reszte zasrańców ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paragwaj - Hiszpania 0:0 do przerwy i nie uznany prawidłowo strzelony gol dla Paragwaju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, prawdziwy kibic z Ciebie! :rolleyes:

A za co ich nienawidzisz? I dlaczego Szwabów? Nie wszyscy Niemcy są ze Szwabii...

Jeden facet nienawidził Żydów, bo ukrzyżowali Jezusa, a Arabów, bo porwali Stasia i Nel...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

Dlaczego u nas tak dużo nienawiści w stosunku do naszych sąsiadów ? Kibicuje Niemcom poniewaz:

- Ladnie i efektywnie graja

- Sa naszymi sąsiadami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam że Brazylia nie da żadnych szans drużynie Holandii.

A jak wcześniej pisałem i tak upatruje do zwycięstwa w całym turnieju drużynę Argentyny, np. po finale właśnie z Brazylią. To byłby wielki finał.

Kolega sie złosci bo cały misterny plan

poszedł w pizdu :rolleyes:

/nie bierz czasem tego do siebie M.Ś to tylko gra/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe kolego nie jest to złość choc faktycznie liczyłem na Argentyne....nigdy nie lubiłem wyrahowanej gry Niemców i to sie nie zmieni...

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezłe jaja w tym meczu Hiszpania Paragwaj

dwa karne i 0:0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe kolego nie jest to złość choc faktycznie liczyłem na Argentyne....nigdy nie lubiłem wyrahowanej gry Niemców i to sie nie zmieni...

Jest kilka druzyn, które dla mnie są sympatyczniejsze, od druzyny niemieckiej. Np Polska :rolleyes:

Ale Niemcy zawsze budzili mój szacunek. Konsekwencja, gra do końca, dobre przygotowanie itd. Zawsze był to solidny zespół, choć na ogół mało w ich grze było finezji, polotu itd.

Ale który zespół obecnie nie jest wyrachowany? Pokaz mi taki, który gra sobie radosny i widowiskowy futbol.

A właśnie Niemcy na tych mistrzostwach odmienili swój wizerunek. Grają nie tylko skutecznie, ale też ładnie. Gdyby byli wyrachowani, to dzisiaj murowaliby bramkę, przeciagali grę, symulowali faule, walili w trybuny itd. Wynik byłby 1:0, albo 2:0. A oni własnie pokazali, że nawet mając wygraną w kieszeni chca grać, chcą strzelać, chcą atakować. Zademonstrowali swietny futbol - strategia, organizacja, technika i dużo bramek. Czego chcieć wiecej? Podobnie zresztą zagrali z Anglią. We wcześniejszych meczach (poza tą wtopą z Serbami) też prezentowali się bardzo dobrze. Jest to młody, ambitny i mądry zespół. No i przede wszystkim ZESPÓŁ, a nie zbieranina rozkapryszonych "gwiozd", którym kasa i rozgłos pomieszały pod deklem

EDIT: Dodatkowo lubię Niemców, bo robią dobre samochody ;)

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.