kiniol 2281 #976 Napisano 11 Stycznia 2019 Może być też tykotek. Może ktoś szlifując, pootwierał kanały... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #977 Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) Kupiłem Eppnera, skrzynia okazała się sklejona na "mąkę" ... Trzeba było trochę nad nią popracować ... prawie skończona, zostały okucia, szyby do wstawienia ostatnie poprawki. Mechanizm przygotowany, wahadło też, co ciekawe numerowane w kilku miejscach ... Ale reszta w temacie MÓJ EPPNER ... który kiedyś powstanie Edytowane 15 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #978 Napisano 15 Stycznia 2019 Ale cud.. a jaka klasa politur...uhhh ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #979 Napisano 15 Stycznia 2019 Skąd wzór korony? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #980 Napisano 15 Stycznia 2019 (edytowane) To że korona była to pewne , jest szczelina na wsunięcie, a taka była załączona, otwór pasuje tak na oko, choć głowy nie dam że była taka . Mam osobiście ze trzy wzory podobnych ale ani jednego zdjęcia z taką oryginalną koroną. Może masz , albo widziałeś? Edytowane 15 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #981 Napisano 15 Stycznia 2019 No właśnie z tym jest mega problem... nie ma źródła... no ja nie znam... Może kolega Lusyk coś ma, może... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #982 Napisano 15 Stycznia 2019 Ja taką skrzynkę widzę po raz pierwszy (z tych kilku pewnych). I chyba żadna nie miała korony... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #983 Napisano 15 Stycznia 2019 Ja korony nie widziałem też , ale w dwóch skrzyniach widziałem otwory 5x30 mm na szczcie takie jak w mojej skrzynce. Korony nie było do nich. Szczerze mówiąc to pierwsza rzecz która gubi się przy zmianie miejsca ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #984 Napisano 16 Stycznia 2019 Dosyłam zdjęcie otworu... wydmuchałem z niego 150 letni kurz . Ciekawy też wychylnik. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #985 Napisano 16 Stycznia 2019 To już tylko podsumowująco , skrzynia skończona zegar wisi i pracuje aż miło ... Ale ... mało miejsca kruca , mało miejsca ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #986 Napisano 16 Stycznia 2019 Eeee , boczna ściana pusta !!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #987 Napisano 16 Stycznia 2019 (edytowane) Oprócz niepodważalnego piękna odnowionych okazów, lubię podziwiać detale wnętrza warsztatu/pokoju z tysiącem i jednym zegarem, a tu zdjęcie mało wyraziste w rejonie soczewki - nic nie widać! :-D Edytowane 16 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #988 Napisano 16 Stycznia 2019 Soczewka wprawdzie wyczyszczona ale ma na powierzchni prążki, co rozprasza odbity obraz ...a z prawej to nie ściana ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #989 Napisano 17 Stycznia 2019 Od czoła na belkach się jeszcze zmieści i od boku wejdą ze dwie miniatury... Miejsca a miejsca, Panie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #990 Napisano 17 Stycznia 2019 No patrz jaki zmysł organizacyjny, musisz jak wpadniesz do nas podzielić się pomysłami z moją żoną ... Ciekawe czy przeżyjesz ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #991 Napisano 17 Stycznia 2019 Najbardziej boję się Twojej sfory... groźnych Yorków... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #992 Napisano 17 Stycznia 2019 (edytowane) No co ty, one to pikuś przy tym zbirze , wzrok zabójcy , uszy słonia ... Edytowane 17 Stycznia 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #993 Napisano 17 Stycznia 2019 Faktycznie, ktoś musi kolekcji pilnować... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabianczuk 0 #994 Napisano 23 Stycznia 2019 (edytowane) I ja pochwalę się moim "Guciem". GB jest w trakcie roboty.I jakie jest wasze zdanie w tym temacie? Edytowane 23 Stycznia 2019 przez fabianczuk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #995 Napisano 23 Stycznia 2019 Bardzo ładny !!! A skrzynia tak wyczyszczona do jasnego , przed politurą ??? Tu akurat , nie wiem jaką kolorystykę miał ten model ,. Koledzy pewnie się wypowiedzą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabianczuk 0 #996 Napisano 23 Stycznia 2019 Skrzynka wygląda jakby była z drapanego drewna czy coś w tym rodzaju (nie potrafię tego nazwać). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #997 Napisano 23 Stycznia 2019 Spiaskowana albo szarpana drutówką dębina... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabianczuk 0 #998 Napisano 24 Stycznia 2019 kiniolwieżowyUżytkownik5113 postówPłeć:Nie określonaLokalizacja:PuszczykowoNapisano wczoraj, 21:26Spiaskowana albo szarpana drutówką dębina... I takie skrzynie GB robił? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #999 Napisano 24 Stycznia 2019 Nie, tak robią niektórzy naprawcy, jak im się nie chce paprać z delikatnym zdejmowaniem starych powłok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabianczuk 0 #1000 Napisano 24 Stycznia 2019 Fibo czy podpowiesz jak poprawić po naprawcy bo chciałbym by skrzynia była bliższa oryginału. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach