Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

A co on się tak zaplątał w brodę św. Mikołaja?;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mały eksperyment :) wrzuciłem Sinna na NATO od Blue Sharka. 

post-292-0-92858600-1544720151_thumb.jpg

post-292-0-49992500-1544720164_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darecki jak ogólnie ten Sinnek? Chodzi mi ten model po głowie ostatnio.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinna mam już 8 lat :) Werk w wersji Top więc dokładność od zawsze to max 5s na minusie, ale bliżej 2-3s. Przewygodny przy szczupłym nadgarstku, wykonanie bajka, nawet tryby pracy koronki są bez porównania lepsze, bardziej wyczuwalne niż w Omedze SMPC. Generalnie jakościowo pierwsza klasa, no i ta prostota i czytelność.

Na wiosnę był w serwisie u Szumlasa w Krakowie i na jakiś czas jestem bez zegarka... po serwisie stawał, podobno pan Szumlas zastosował zły smar, zegarek był na reklamacji która pomogła na chwilę... Obecnie zegarek stoi/zatrzymuje się :( Szumlas już na początku stwierdził że w fabryce źle złożyli wałek koronki no ale jakoś w to nie daje wiary bo zegarek zanim do niego trafił działał perfekcyjnie. Tak więc muszę go na razie oddać gdzieś celem usprawnienia, a potem na przegląd/remont do Niemiec.

Ale zegarek sam w sobie rewelacyjny z jedną wadą - serwisowanie tylko w fabryce Sinna w Niemczech. W Polsce niedostępne są np. uszczelki i żeby odtworzyć jego parametry to tylko producent. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Nie ułatwiłeś sprawy ;)

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sinna mam już 8 lat :) Werk w wersji Top więc dokładność od zawsze to max 5s na minusie, ale bliżej 2-3s. Przewygodny przy szczupłym nadgarstku, wykonanie bajka, nawet tryby pracy koronki są bez porównania lepsze, bardziej wyczuwalne niż w Omedze SMPC. Generalnie jakościowo pierwsza klasa, no i ta prostota i czytelność.

Na wiosnę był w serwisie u Szumlasa w Krakowie i na jakiś czas jestem bez zegarka... po serwisie stawał, podobno pan Szumlas zastosował zły smar, zegarek był na reklamacji która pomogła na chwilę... Obecnie zegarek stoi/zatrzymuje się :( Szumlas już na początku stwierdził że w fabryce źle złożyli wałek koronki no ale jakoś w to nie daje wiary bo zegarek zanim do niego trafił działał perfekcyjnie. Tak więc muszę go na razie oddać gdzieś celem usprawnienia, a potem na przegląd/remont do Niemiec.

Ale zegarek sam w sobie rewelacyjny z jedną wadą - serwisowanie tylko w fabryce Sinna w Niemczech. W Polsce niedostępne są np. uszczelki i żeby odtworzyć jego parametry to tylko producent.

Nieźle żeś się pewnie po takim serwisie zbulwersowal?

Kiedy wysyłka do Frankfurtu?

Jak to cenowo względem Krakowa wygląda?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać, nie każdy potrafi poradzić sobie z takimi mechanizmami.

Zastanawiam się o co w szczegółach chodzi?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekompetencja Szumlasa jest niewiarygodna skoro potrafił zepsuć 2824-2 Mógłbym oddawać do niego zegarek na gwarancji do skutku ale... szkoda mi zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niekompetencja Szumlasa jest niewiarygodna skoro potrafił zepsuć 2824-2 Mógłbym oddawać do niego zegarek na gwarancji do skutku ale... szkoda mi zegarka.

Aż dziwne że podstawowy mechanizm i takie problemy sprawił. Planujesz coś z tym zrobić czy po prostu przyjmujesz to na klatę i ślesz do Frankfurtu? Ciekawe czy czegoś nie uszkodził bardziej grzebiąc w środku. Powinien Ci chociaż oddać za tą wątpliwej jakości usługę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zastanawiam jak SINN zareaguje jak zobaczy, że ktoś zegarek otwierał. Co z gwarancją?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spodziewałbym się żadnej reakcji u producenta.

To jest fabryka i kolejny zegarek - rozebrać, umyć, wymienić co trzeba, skasować i kolejny na warsztat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff... To chociaż tyle dobrego;)

Wysyłaj zatem do Frankfurtu czym prędzej. Szkoda zegarka.

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest już dawno po gwarancji. Z Szumlasem nie chcę mieć więcej do czynienia, kolejna naprawa zegarka to kolejne dłubanie bez pojęcia bez gwarancji sukcesu. Nie wierzę, że zegarek był fabrycznie źle złożony, śmieszy jego tłumaczenie o źle dobranym smarze, wkurza mnie rysa na deklu którą zrobił. Zegarek chodził bez zarzutu 8 lat, od przeglądu u Szumlasa jest niesprawny - fakty :( Odpuszczam wizytę u niego bo pewnie by za dużo powiedział... W styczniu zegarek trafi do pana Dzierwy w Krakowie a za jakiś czas do Franfurtu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem potwierdzenie po jakiś dwóch tygodniach.

W 8 tygodniu do nich napisałem kiedy mogę się spodziewać zegarka i odpisali, że przed świętami wyślą ale chyba nie wysłali.

Póki co nie mam ciśnienia bo jestem na wakacjach więc mają 3 tygodnie na to aby był u mnie. Jak wrócę i nie będzie to wtedy będę zły :)

Kolega dostał czy nie dostał jeszcze tego potwierdzenia z Frankfurtu?

Kolega dostał czy nie dostał jeszcze tego potwierdzenia z Frankfurtu?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem potwierdzenie po jakiś dwóch tygodniach.

W 8 tygodniu do nich napisałem kiedy mogę się spodziewać zegarka i odpisali, że przed świętami wyślą ale chyba nie wysłali.

Póki co nie mam ciśnienia bo jestem na wakacjach więc mają 3 tygodnie na to aby był u mnie. Jak wrócę i nie będzie to wtedy będę zły :)

Dzięki za info.

Udanych zatem wakacji:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile policzył za ten smar i rysę na deklu?

Kurcze nie pamiętam :) paragonu nie dostałem. Ale z tego co pamiętam to coś między 300 a 400 zł 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To byłyby święta, gdyby Mikołaj takie SINNy przyniósł, nawet jeden;):)

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym nie pogardził :)

Spokojnych i zdrowych

ffdc8bad049271ef976dad0157499699.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak pierwsze wrażenia?

Czas zmienia perspektywę