Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, podobne pytanie co Pan powyżej mnie :). Ktoś może chce się rozstać z 556 mop?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.09.2024 o 17:15, gszydlowsky napisał(-a):

Hej , nie znudził się komuś 556a ? 😉

Napisałem do Ciebie wiadomość. 

W dniu 17.09.2024 o 07:54, Gugamat napisał(-a):

Hej, podobne pytanie co Pan powyżej mnie :). Ktoś może chce się rozstać z 556 mop?

Napisałem wiadomość prywatną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testuję prototypowe rozwiązanie osłony bezela do Sinna 856... Wykonane z gumki recepturki.

P_20240918_105832_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero teraz zauważyłem, że Sinn zmienił czcionkę na subtarczkach standardowych wersji modelu 144 - wcześniej ta bardziej "techniczna" czcionka pojawiła się po raz pierwszy w modelu 144 St S Jubilee II na 60-lecie firmy.

SI-049.jpg.110e5d6a3925738e57d6df2323dcf3fe.jpgSINN_Website_HERO_144StDIAPAL_K_2560x1440_Aktuell.thumb.png.d2d2b3d1948f4fecfebd5ea788143498.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Kobuz napisał(-a):

Sinn zmienił czcionkę na subtarczkach standardowych wersji modelu 144

Nie tylko na subtarczkach ;)

Pojawiły się też nowe napisy.

Dla mnie zmiana na plus.

Edytowane przez PKS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Gratulacje i też witam w temacie.

X4axjE4.jpeg
dqu0k3g.jpeg
mNDk5tP.jpeg
DUIZUP8.jpeg
rzBPsM8.jpeg
Qtohxru.jpeg

Gratuluję. Jak wrażenie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minutes ago, Picy said:

Gratuluję. Jak wrażenie? 

Hej,

Pytanie co prawda nie do mnie tylko do kolegi Kornela, ale studiując wątki wcześniejsze widzę, że kolega dokonał wcześniej mocno analogicznego wyboru jak ja.

Dlatego ja mam pytanko, bo widziałem fajne fotki z silikonami i teraz czy kolega ma pasek już po liftingu czy pierwszą wersję klamry?
Nowe w Zatoce już widzę po lifcie, patrzyłem aby gdzieś od kogoś może nabyć, bo wiadomo, droga zabawa jak na silikon, ale co znalazłem to przedlifty póki co.
Też zresztą mam dylemat, czy w nie w ogóle wchodzić, bo na razie tekstylny pasek dla mnie jest wystarczający, ale fakt, że jednak ma się pełną bransoletę na silikonie jest kuszący.

Edytowane przez PiK2K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, PiK2K said:

Witam szacowne grono i nieśmiało chciałem się przedstawić i pochwalić wejściem do klubu Sinn.
Dzisiaj odebrałem, założyłem, przełożyłem bransoletę na coś wygodniejszego i mam już swój daily :)
Po dość długiej weryfikacji opcji diverowych pozostał dla mnie jeden lider na placu boju no i stało się.

Pozdro dla Sinn community!

IMG_20240926_123852460.jpg

IMG_20240926_135403659.jpg

Gratulacje. Co to za pasek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, Picy napisał(-a):

Gratuluję. Jak wrażenie? 

Pierwsze wrażenia bardzo dobre. Wykonanie bardzo dobre. Rozmiar mimo, że wolę większe zegarki myślę że odpowiedni. Piękna tarcza. Na części filmów wydawało się, że ma słoneczko w pochmurny dzień jak dzisiaj tego nie widzę. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Gratulacje, to fajny zegarek jest. Widzę że to nowy model, już bez tego ustrojstwa do przesuwania bezela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Gratulacje!

Jak na żywo odbiór nakładanych indeksów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, PiK2K napisał(-a):

Hej,

Pytanie co prawda nie do mnie tylko do kolegi Kornela, ale studiując wątki wcześniejsze widzę, że kolega dokonał wcześniej mocno analogicznego wyboru jak ja.

Dlatego ja mam pytanko, bo widziałem fajne fotki z silikonami i teraz czy kolega ma pasek już po liftingu czy pierwszą wersję klamry?
Nowe w Zatoce już widzę po lifcie, patrzyłem aby gdzieś od kogoś może nabyć, bo wiadomo, droga zabawa jak na silikon, ale co znalazłem to przedlifty póki co.
Też zresztą mam dylemat, czy w nie w ogóle wchodzić, bo na razie tekstylny pasek dla mnie jest wystarczający, ale fakt, że jednak ma się pełną bransoletę na silikonie jest kuszący.

Nie załapałem że kupiłeś 😀 Również gratuluję Tobie. To świetny zegarek. Ja jak założyłem na gumę to nie ściągam jej z niego ☺️

Nie wiem natomiast jaki pasek jest przed liftem jaki po. Jak kupowałem to myślałem nad zapięciem takim mniejszym odpinanym na dwie strony. Zdecydowałem się na tą grubą ze względu na regulację w locie no i ani razu tego nie użyłem. Jest to i tyle dziwne że mi ręka bardzo mocno zmienia rozmiar w ciągu dnia. Na skórze zmieniam zapięcie nie raz trzy razy dziennie.

Polecam napewno tagiment. Zobacz jak wygląda po roku użytkowania klamra (fakt że do pracy go nie noszę ale każdy wyjazd wypoczynkowy ze mną jedzie). 

IMG_0526.jpeg

IMG_0525.jpeg

2 godziny temu, kornel91 napisał(-a):

Pierwsze wrażenia bardzo dobre. Wykonanie bardzo dobre. Rozmiar mimo, że wolę większe zegarki myślę że odpowiedni. Piękna tarcza. Na części filmów wydawało się, że ma słoneczko w pochmurny dzień jak dzisiaj tego nie widzę. 

Ale tarcza jest z połyskiem? No i pytanie jak te indeksy na żywo.
Kurde że też tak daleko mieszkasz. Muszę koleją przyjechać do Ciebie zobaczyć. Jakiś transport odebrać 😅 Sam chciałem go zamówić tylko te indeksy muszę na żywo zobaczyć. Kupiłem narazie Tudora ale 903 jest na liście. Jeśli indeksy będą dla mnie OK to kupię, jak nie to będzie trzeba na Bretlinga zebrać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minutes ago, Picy said:

Nie załapałem że kupiłeś 😀 Również gratuluję Tobie. To świetny zegarek. Ja jak założyłem na gumę to nie ściągam jej z niego ☺️

Nie wiem natomiast jaki pasek jest przed liftem jaki po. Jak kupowałem to myślałem nad zapięciem takim mniejszym odpinanym na dwie strony. Zdecydowałem się na tą grubą ze względu na regulację w locie no i ani razu tego nie użyłem. Jest to i tyle dziwne że mi ręka bardzo mocno zmienia rozmiar w ciągu dnia. Na skórze zmieniam zapięcie nie raz trzy razy dziennie.

Polecam napewno tagiment. Zobacz jak wygląda po roku użytkowania klamra (fakt że do pracy go nie noszę ale każdy wyjazd wypoczynkowy ze mną jedzie). 

IMG_0526.jpeg

IMG_0525.jpeg

Dzięki za gratulacje i dzięki za info dot. paska i zapięcia. Widzę, że masz poliftowy, więc super, taki też bym chciał, zobaczę czy się przegryzę z jego kosztami lub trafię na jakąś okazję.
Przedlift nie ma w ogóle adaptacji, więc jak się dotnie to tak jest. Jak mówisz obwód fluktuuje więc lepiej mieć niż nie mieć tej opcji.

Tagiment musiałby być na 100%, jest jeszcze wersja z czarnym zapięciem co też pasuje do bezela w moim (i Twoim) wypadku.

Edytowane przez PiK2K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Gratulacje, to fajny zegarek jest. Widzę że to nowy model, już bez tego ustrojstwa do przesuwania bezela.

Dziękuję bardzo. 

3 godziny temu, PKS napisał(-a):

Gratulacje!

Jak na żywo odbiór nakładanych indeksów?

Dziękuję bardzo. 

Godzinę temu, Picy napisał(-a):

IMG_0526.jpeg

IMG_0525.jpeg

Ale tarcza jest z połyskiem? No i pytanie jak te indeksy na żywo.
Kurde że też tak daleko mieszkasz. Muszę koleją przyjechać do Ciebie zobaczyć. Jakiś transport odebrać 😅 Sam chciałem go zamówić tylko te indeksy muszę na żywo zobaczyć. Kupiłem narazie Tudora ale 903 jest na liście. Jeśli indeksy będą dla mnie OK to kupię, jak nie to będzie trzeba na Bretlinga zebrać. 

Tarcza jest genialna. Oglądałem ją pod lupą tylko dzisiaj nie było słońca i w tym świetlne nie ma słoneczka na niej chociaż na filmach tak. Jest matowa może przy świetle słonecznym będzie inaczej widoczna. Co do indeksów w tej kolorystyce są świetne moim zdaniem i nie wyglądają plastikowo. Bardzo ciekawy zegarek. 

Edycja. Widać trochę słoneczko na tarczy pod pewnymi kątami. Dość ciekawa sprawa bo po 16 w oknie tarcza pod lupą wydawała się matowa z drobną strukturą. 

Ten film dobrze ją pokazuje. Oglądałem go po zamówieniu zegarka i świetnie oddaje go na żywo. 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 hours ago, kornel91 said:

O nie! 😉 I tu też? ;) no to: niech się nosi!

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, tts napisał(-a):

O nie! 😉 I tu też? ;) no to: niech się nosi!

Tutaj też 😀ożywię trochę temat dzięki 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzucę w obydwu tematach na szybko porównanie o które wczoraj prosił Andrzej @AK&AK

Zegarki zupełnie inne chociaż obydwa chrono.

Longines:

Koperta -42mm

Lug tu Lug- 50,9 mm

Waga na pasku- 125g

Grubość- 16,3 mm

Sinn:

Koperta -41mm

Lug tu Lug- 48 mm

Waga na pasku- 98 g poprawiona waga było 84g

Grubość- 14,5 mm

Wagi ze stron producenta ale to największa różnica, którą czuć po wzięciu zegarka w rękę. Koperta Sinna na pewno ma więcej smaków i jest lepiej wykonana.  Szlify też ładniejsze ma Sinn  od Longines,  nie wiem kto im robi te koperty ale do Citizena NB6060 którego mam od kilku dni im daleko. Tam szlify są piękne. Co do komfortu noszenia to wolę ciężkie zegarki i Longines mimo tego, że większy pierwsze wrażenia mam że siedzi wygodniej. Myślę, że w Sinnie jak pasek się ułoży będzie lepiej ale i tak jest bardzo dobrze. Nie czuję go na nadgarstku. Tutaj są inne uszy. Tarcza jest świetna, szkło również. Zegarek na pewno na nadgarstku się wyróżnia.

ZegsDQH.jpeg

Yej672x.jpeg

vrBGgim.jpeg

bG0KGIK.jpeg

YVBpsvb.jpeg

To kilka opinii na szybko.

Obydwa szkła z AR obustronnym.

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I na nadgarstku.

jHzLVOI.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Szymon. napisał(-a):

1eb73eLh.jpg

Nie widziałem więc i Tobie gratuluję. Kurde….. chyba na zakupy trzeba się wybrać ☺️

Edytowane przez Picy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi