Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JANUSZ003

Klub Miłośników Zegarków Sinn

Rekomendowane odpowiedzi

Nowe kolorki wjechały:

image.thumb.png.9ee3252a80caee3716b3071b83acc6a5.pngimage.thumb.png.8843cd85475457d01939791031dcbea6.pngimage.thumb.png.5805e8d285c2b8c753947bbc8063174f.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, PKS napisał(-a):

Nowe kolorki wjechały:

image.thumb.png.9ee3252a80caee3716b3071b83acc6a5.pngimage.thumb.png.8843cd85475457d01939791031dcbea6.pngimage.thumb.png.5805e8d285c2b8c753947bbc8063174f.png

Limitka 103 bardzo ładna, a U50 B spodziewany i oczekiwany, przynajmniej przeze mnie. Tylko przy obecnej koniunkturze to trochę poczeka. Poza tym sam nie wiem czy nie wolałbym w nim czerwonych wskazówek z normalnej wersji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U50 zawsze mi się podobał, ale przez te czerwone akcenty zdawał się jakiś taki nachalny, więc nigdy się nie zdecydowałem. Ta niebieska wersja jest dosyć stonowana i to mi odpowiada. U50 B trafia więc na listę życzeń, ale raczej nie na jej szczyt. Na razie czekam do targów, potem zdecyduję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 15.10.2025 o 13:55, PKS napisał(-a):

Fajny ten zegareczek. Prosty, ale cieszy jak w chwili zakupu.

Jedenaście dni od założenia i odchyłka +3 sek. Całkiem ok. jak na 9-latka :) Aż szkoda ściągać. Ponosiłbym jeszcze, ale ta nieszczęsna zmiana czasu i jak pokręcę, to pewnie czar pryśnie. 

IMG_3065.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopasowałem bransę, stwierdzam brak chemii, przegrał z Vulcainem którego uwielbiam nosić, gdyby ktoś chiał spróbować 556a to zapraszam na priv 🙂

20251028_170143.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a):

@cordi7 jednak EX to król małych edc , 556 jest dla mnie zbyt heavy 😜

Uuu nie przyjął się. Tylko trochę exa z sinnem to nie ma co porównywać. Sinn to taki siermięzny toolwatch. Taki wurst do najedzenia się. Rolek to takie lepsze jedzenie, można sie podelektować :P

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie moja bajka, to że mi się design tarczy podoba to jednak za mało 🙂

Dla mnie na NIE przede wszystkim bransoleta, może na jakimś pasku bym ponosił ale zamysł był inny 🤷‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, gszydlowsky napisał(-a):

Niestety nie moja bajka, to że mi się design tarczy podoba to jednak za mało 🙂

Dla mnie na NIE przede wszystkim bransoleta, może na jakimś pasku bym ponosił ale zamysł był inny 🤷‍♂️

W sinnie to sie przede wszystkim cena nie zgadza. Ten zegarek jest obecnie bez sensu wyceniony. Prosty 3 wskazówkowiec bez bajerów a zyczą sobie ponad 6k.

I co teraz? Puszczasz dalej?

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę sprzedawał, póki co zostaje Vulcain i niczego nie kupuje - innych i tak nie chcę nosić 😄

ale przynajmniej wiem że nie jest dla mnie i nie będzie mi już chodził po głowie 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a):

Będę sprzedawał, póki co zostaje Vulcain i niczego nie kupuje - innych i tak nie chcę nosić 😄

ale przynajmniej wiem że nie jest dla mnie i nie będzie mi już chodził po głowie 😉

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

556 to jest typowy toolwatch, a EX to typowy biżuteryjniak, więc nie ma co porównywać :)

A co do bransolety to masz 2 do wyboru, do tego jeszcze całkiem wyglądające robi Uncle Straps, choć nie wiem jak z jakością:

https://unclestraps.com/collections/sinn-356

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, PKS napisał(-a):

556 to jest typowy toolwatch, a EX to typowy biżuteryjniak

Ja uważam że EX to jednak idealne połączenie tych dwóch światów 🙂

Na razie będę próbował sprzedać, a jak nie znajdzie się chętny to może spróbuje jakiegoś nylonu czy canvasa 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, gszydlowsky napisał(-a):

Ja uważam że EX to jednak idealne połączenie tych dwóch światów 🙂

Tych światów się nie da połączyć, a na pewno dobrym rezultatem nie będzie Ex. Zobacz choćby na szafir. Tak wysoko osadzone szło przy każdym spotkaniu z przeszkodą będzie się kruszyć na rancie. Miałem 14270 i na godz. 12 i 6 było całe pogryzione.

Jasne, fajnie to wygląda (wystające szkło, nie postrzępienie), ale od strony użytkowej to jest tragedia. To taki sam tool watch jak te nurki, które nadają się tylko do desk divingu.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie będzie odzewu to może go zostawie i wrzucę na jakiś fajny pasek , 1000 myśli na minutę 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, gszydlowsky napisał(-a):

Jak nie będzie odzewu to może go zostawie i wrzucę na jakiś fajny pasek , 1000 myśli na minutę 😅

Dopasowana guma?

Screenshot_20251029_170959_Chrome.thumb.jpg.c28f2d1f228c49f66eee6fc29bbcc777.jpg

Screenshot_20251029_171021_Chrome.thumb.jpg.088c7eb98a1c4d6cb885581a9abeaa69.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślę, że przy dopasowanej gumie z większym zapięciem zegarek zmieni charakter. Na pewno będzie lepiej niż z bransoletą czy jakaś skórką. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem raczej o jakimś nylonie ale guma też spoko, mam też pasek z Watchgecko dokładnie ten ze zdjęcia 😉

WG-HYI-VST-D-2RX.H19-369-02-Sinn-LS_3000x.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego 556 noszę na pasku zamszowym. Zdecydowanie lepiej mi się go nosi niż na bransolecie.ddf289020fdeda6ef39cd23f08d12ca9.jpg

Wysłane z mojego motorola edge 30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga na gumy w małych sinnach! Mogą się nie układać tak dobrze, jak np. w UX. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Canvas. Te oryginalne w kolorze piasku lub oliwki fajnie mi do tego zegarka pasują, poszukaj czegoś w tym typie (albo nawet dokładnie tych pasków).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Canvas. Te oryginalne w kolorze piasku lub oliwki fajnie mi do tego zegarka pasują, poszukaj czegoś w tym typie (albo nawet dokładnie tych pasków).

Mi najbardziej pasuje takie połączenie 

image.png.435c811f3a53ff7cfd87877cf940452f.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi