kornel91 85234 #4726 Posted September 8 57 minut temu, PKS napisał(-a): Jak dla mnie to przede wszystkim design prosto z EZM1. A nie jest to oryginalna konstrukcja, tylko składak: koperta z Autavii, tarcza mocno inspirowana Omegą Polprof i/lub Aquatimerem 2000, wskazówki raczej też skądś wyjęte (jak ktoś wie skąd, to niech da znać). Całość daje genialny efekt, który ja kupuję w 100%. Do tego świetne wyprofilowanie koperty, która klei się do ręki, fajna bransoleta (i trochę gorsze zapięcie), no i gabaryty idealne na mój nadgarstek. To oczywiście głównie kwestia gustu - ja jestem w tym projekcie zakochany, ale dla kogoś innego nie będzie w nim nic szczególnego. Jak to już w zegarkach bywa i tylko się z tego cieszyć Znaczy, że musisz dokupić zapięcie 😀 Już pisałem kilkukrotnie. Ja mam od roku 903, kilka dniu w lipcu miałem u1 który mimo surowości bardzo mi się spodobał i oglądając któryś raz EZM3 postanowiłem sprzedać Citizena seria 8 żeby kupić Sinna i naprawdę dawno żaden zegarek nie zrobił na mnie takiego wrażenia a trochę nurków w ostatnich latach przerobiłem. Koperta jest kapitalna, zegarek tak jak piszesz leży jak przyklejony. Fajne szkło, ciekawe technologie. Dodatkowo ta koronka z lewej strony dla mnie też na plus. Może tylko szkoda co koledzy już też zauważyli, że w tym budżecie nie ma sw 300 byłaby rezerwa 56 h nie 38h. 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
PKS 575 #4728 Posted September 8 50 minut temu, kornel91 napisał(-a): Znaczy, że musisz dokupić zapięcie 😀 Chętnie zamienię za klasyczną blaszkę (nówka sztuka) z moją dopłatą 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4729 Posted September 9 8 godzin temu, cordi7 napisał(-a): To był dobry wybór Bardzo dobrze wygląda. Mi się ta data podoba niesamowicie. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7927 #4730 Posted September 9 2 godziny temu, kornel91 napisał(-a): To był dobry wybór Bardzo dobrze wygląda. Mi się ta data podoba niesamowicie. Mnie też - jest inna i zachowuje symetrię tarczy. A sam zegarek rewelacyjny, uwielbiam go. To był dobry zakup 😎 1 Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 19721 #4731 Posted September 9 2 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4732 Posted September 9 2 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): I weź nie miej Sinna jak Teddy ma 😉 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 19721 #4733 Posted September 9 (edited) Mówi też o ryskach na AR z perspektywy 5 lat Teddy co jak co ale ogarnia temat zegarków Edited September 9 by Funky_Koval 1 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
tts 5034 #4734 Posted September 9 25 minutes ago, kornel91 said: I weź nie miej Sinna jak Teddy ma 😉 Teddy ma też min BB 58 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4735 Posted September 9 (edited) 9 godzin temu, tts napisał(-a): Teddy ma też min BB 58 I pewnie jeszcze setkę innych Tomek 😉 Edited September 10 by kornel91 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 19721 #4736 Posted September 9 Godzinę temu, kornel91 napisał(-a): U pewnie jeszcze setkę innych Tomek 😉 Teddy to własny salon stacjonarny luksusowych zegarkow 1 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
tts 5034 #4737 Posted September 9 1 hour ago, kornel91 said: U pewnie jeszcze setkę innych Tomek 😉 Otóż to, więc to żaden argument. Ważne, że Ciebie cieszy. Dla mnie to jest argument. 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4738 Posted September 10 7 godzin temu, tts napisał(-a): Otóż to, więc to żaden argument. Ważne, że Ciebie cieszy. Dla mnie to jest argument. Za to filmiki robi fajne Ja jak chciałem kupić Oris Pointera to oglądałem jego recenzję bo tam było bardzo naturalnie widać jak ten zegarek wygląda. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
traczu 6909 #4740 Posted September 12 Nie tylko Tudorem czlowiek żyje, wiec i 903 trzeba czasem przewietrzyc 10 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4741 Posted September 12 16 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
slawek1654 2377 #4743 Posted September 12 Piątunio 🙃 7 Share this post Link to post Share on other sites
arturzbsk 4044 #4744 Posted September 12 Piąteczek - dzień... Kolega: 7 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7927 #4745 Posted September 12 Kurczę, przez Sinna zostałem jednozegarkowcem - póki co z konieczności (bo to jedyny zegarek, jaki mam ze sobą) ale i po powrocie nie mam zamiaru go zdejmować. Czyżby to mój exit watch? 6 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 85234 #4746 Posted September 12 20 minut temu, cordi7 napisał(-a): Kurczę, przez Sinna zostałem jednozegarkowcem - póki co z konieczności (bo to jedyny zegarek, jaki mam ze sobą) ale i po powrocie nie mam zamiaru go zdejmować. Czyżby to mój exit watch? Mam podobnie ale tak jak i w Twoim Dominik przypadku pewnie za jakiś czas będę dążył do innego graala. Póki co wskakuje w każdej wolnej chwili. Gdzie wiem, że go nie porysuje czy uszkodzę. Fun jest niesamowity. Kupiony bez mierzenia, kalkulowania chociaż dzięki Piotrowi @nav wiedziałem, że nurki od Sinna to dobry wybór 😀 5 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Funky_Koval 19721 #4747 Posted September 12 Godzinę temu, cordi7 napisał(-a): Kurczę, przez Sinna zostałem jednozegarkowcem - póki co z konieczności (bo to jedyny zegarek, jaki mam ze sobą) ale i po powrocie nie mam zamiaru go zdejmować. Czyżby to mój exit watch? Miesiąc miodowy. Minie a poza tym damasko czeka 1 quartz bandit Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7927 #4748 Posted September 12 4 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a): Miesiąc miodowy. Minie a poza tym damasko czeka 2 Share this post Link to post Share on other sites
nav 9367 #4749 Posted September 13 8 godzin temu, cordi7 napisał(-a): Kurczę, przez Sinna zostałem jednozegarkowcem - póki co z konieczności (bo to jedyny zegarek, jaki mam ze sobą) ale i po powrocie nie mam zamiaru go zdejmować. Czyżby to mój exit watch? https://youtu.be/CZH5ZdxXNls?si=ml-c1ahLBli0OElE 2 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7927 #4750 Posted September 13 Dotknął mnie wasz brak wiary 😛 Sinn odpisał, że ten model ma jakąś “hard coating” i że nie powinno dojść tak szybko do takiego uszkodzenia. Musieliby sprawdzić i w tym celu należy zegarek odesłać do nich, jeśli coś jest faktycznie na rzeczy wymienią szkło. Umówiłem się, ze podjadę do mojego majstra, który jest autoryzowanym sprzedawcą i serwisantem Sinna i rzuci okiem. Jeśli wg niego to będzie ubytek na zewnętrznej powłoce AR - zegarek jedzie do serwisu, on organizuje wysyłkę. I tu pytanie: warto się w to bawić? Naprawią jedno a zostawia paproch albo zepsują coś innego… sam nie wiem. Co byście na moim miejscu zrobili? 2 Share this post Link to post Share on other sites