Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ricardo216

Policzmy SUMO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

1579f26bd44d431ac71531d8648b9890.jpg

Zdjęcie na szybko z jabłko-fona

Kosztował równiutkie 595€. Zależało mi żeby go przymierzyć, bo jest to w miarę duży zegarek a ja mam około 19cm w nadgarstku... ale pasiii i cieszy!!

Edytowane przez pepepatryk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sumo jest wyjątkowe udane jak na taki przedział cenowy! Oby się dobrze nosił i cieszył oko!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktos moze gdzie ( sklep) w Warszawie mozna przymierzyc Sumo?

Nigdzie w sklepie. :(

Tylko Forumowiczów Wawy musisz namawiać na spotkanie.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktos moze gdzie ( sklep) w Warszawie mozna przymierzyc Sumo?

Jedzie do mnie Sumo, jak się tutaj zamelduję, to możemy się umówić na przymiarkę w centrum Warszawy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie po długim czasie oczekiwania w końcu dotarło czarne Sumo z Japan:) Tylko który to już z kolei? W między czasie pojawiło się już tu tyle wątków, że się trochę z tym liczeniem zgubiłem;)

post-80514-0-98690500-1431449862.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocno się zastanawiam nad wymianą szkiełka na szafir jak macie jakieś doświadczenia w tym temacie proszę piszcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Miałem czarne z szafirem z AR i daje bardzo fajny efekty:

sumo1_zps303b332b.jpg

Edytowane przez john.doe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiście wyznaję praktykę, jeżeli oryginał nie złapał rys to szkoda tego ruszać dla samej satysfakcji posiadania szafiru nieznanego producenta za pewne prosto z Chin...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiście wyznaję praktykę, jeżeli oryginał nie złapał rys to szkoda tego ruszać dla samej satysfakcji posiadania szafiru nieznanego producenta za pewne prosto z Chin...

Wiesz. Szafir łechce podniebienie i dodaje prestiżu. ;):lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz. Szafir łechce podniebienie i dodaje prestiżu. ;)

Mam zegarek znanej firmy ;) alhpa saphir i też ma szafir... Jakoś nie mogę doszukać się prestiżu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zdania, że póki oryginalne szkiełko nie ma jakiś znacznych rys, to lepiej nie kombinować. Jak już będzie zmęczone życiem, przy wymianie na nowe można pokusić się o szafir. Co mnie jedynie ciekawi, czy ktoś może się orientuje, jak wygląda wówczas temat wodoszczelności? Czy po wymianie na szafir nadal gwarantowane jest 200m?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zegarek znanej firmy ;) alhpa saphir i też ma szafir... Jakoś nie mogę doszukać się prestiżu :)

Bez szafiru byłaby mniej prestiżowa. :lol: Uwież mi. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już chyba nie chodzi tu nawet o "prestiż" (przecież nie przykleisz do zegarka karteczki: uwaga, wymieniłem szkiełko na szafirowe i teraz ten sam model jest bardziej prestiżowy :D ) a o walory użytkowe, czyli brak rys:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Miełem kilka Seiko. Jakoś nie udało mi się złapać rys.

Edytowane przez Dorian06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Jak już szafir to koniecznie z wewnętrznym AR i wtedy da to odpowiedni efekt  :ph34r:  a co do wodoszczelności, jak będzie to zrobione zgodnie ze sztuką, szkło o tej samej średnicy i dobrze ułożona uszczelka, nie ma co się obawiać, można nurkować 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktoś kojarzy zakład ROB TIME z Wrocławia? Mają tak komorę cisnieniową do sprawdzania wodoszczelności oraz serwisują i naprawiają SEIKO zastanawiam się nad wymianą szkła na szafirowe w swoim skx 009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mocno się zastanawiam nad wymianą szkiełka na szafir jak macie jakieś doświadczenia w tym temacie proszę piszcie...

Wymieniłem szkło na szafir :

post-410-0-29866900-1431772422_thumb.jpg

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

każdy dobry zegarmistrz ostrzeże Cię, że jest ryzyko pokiereszowania zegarka i że może nie dać się uzyskać fabrycznej szczelności, ale to przy złych wiatrach. Uszczelkę powinno wsadzić się nową a w zasadzie komplet. Jedna kosztuje 25zł w serwisie - szkło, dekiel, koronka. Najczęściej z braku do Seiko wsadzają na te same. Żeby nie mieć pretensji do siebie i zegarmistrza warto wykonać test przed zmianą najlepiej u innego zegarmistrza również za około 25 zł.

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No według waszych wypowiedzi to tak różowo do końca nie jest...szczególnie z tym pokiereszowaniem zegarka. Ryskę już jedną złapałem niestety i trochę w oczy kole. Wymieniałbym u Dolińskich we Wrocławiu robili już ten zabieg w sumo przynajmniej w jednym znanym mi przypadku i przebiegło to bez problemów. Komorę mają to 100 m także do 200 się nie sprawdzi u nich i nie wiem czy we Wrocławiu ktoś ma taką możliwość. Może poczekam z wymianą do czasu aż bardziej się szkiełko porysuje. Sam już nie wiem, może jednak wymieniać w serwisie Seiko z powodu dostępności uszczelek. Takie tam rozterki, inny by powiedział szukanie dziury w całym..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo
Napisano (edytowane)

Tak na prawdę nie jest to skomplikowana operacja, chyba najgorsze, to wyjęcie starego szkła. A te 200 metrów, to tak naprawdę w realu nie do osiągnięcia   :P   Jeżeli dość nowy zegarek, to tylko przesmarować uszczelki i zrobić ten test

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi