Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ricardo216

Policzmy SUMO

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby Ktoś szukał Sumo to pytać na PW :)

Już też Ci się znudził? Chcesz zostać jednozegarkowcem? :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby Ktoś szukał Sumo to pytać na PW :)

Rey wygrał

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już też Ci się znudził? Chcesz zostać jednozegarkowcem? :D

Z tych co mam to najdłużej gości w domu i zapewne kiedyś wróci ale teraz inne pilne potrzeby są ...

Rey wygrał

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nic nie wygrał ...

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

11675419_IMG_20180509_065836.jpg

11681263_IMG_20180509_143217.jpg

:D

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jeszcze tylko pasek na brązowo:p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jest Kermit :D Efekt bardo fajny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zniósł bym psychicznie tego pypcia na bezelu. Bezel musiałby być oryginalny. Poza tym wszystko OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież denver nie zmieniał bezela tylko sam insert.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za różnica w jaki sposób tego dokonał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógł spreyem pomalować.

brawo ty i babola z nosa dokleić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zniósł bym psychicznie tego pypcia na bezelu

Nie jest tak źle. Moja psychika sobie z tym poradzi ;) bardziej otzeszkadza, że świeci słabiej i krócej ale też da się z tym żyć.

A gdzie kupić insert z oryginalnej limitki? No i czy będzie kosztował 20usd czy 120? Zależy mi na wyglądzie sumo style, nie jakieś rolexowe i omegowe wzory. Mało insertow do sumo jest chyba na rynku, ale jakby ktoś coś znalazł fajnego to może podesłać. Zmiana jest tak prosta, że nie wiem czy nie kupić jeszcze niebieskiego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest tak źle. Moja psychika sobie z tym poradzi ;) bardziej otzeszkadza, że świeci słabiej i krócej ale też da się z tym żyć.

A gdzie kupić insert z oryginalnej limitki? No i czy będzie kosztował 20usd czy 120? Zależy mi na wyglądzie sumo style, nie jakieś rolexowe i omegowe wzory. Mało insertow do sumo jest chyba na rynku, ale jakby ktoś coś znalazł fajnego to może podesłać. Zmiana jest tak prosta, że nie wiem czy nie kupić jeszcze niebieskiego...

A sprawdzałeś czy yobokies nie ma insertów zielonych? On chyba robi bez babola...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A sprawdzałeś czy yobokies nie ma insertów zielonych? On chyba robi bez babola...

Chyba nie mają, a przynajmniej nie z sumiatą czcionką

Edit.

Macie wrzoda. Fujjjj

11684278_OI000019.jpg

11684279_OI000018.jpg

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

naprawiłem

11684279_OI000018.jpg

ogólnie zielony wkład - wg mnie super, pasuje do sumo. Ale tak jak wyżej - musi być zachowana czcionka sumo bo inne to kup.. czyli babol na 12  :lol:

wygląda trochę jak kulka z gumy do żucia  :ph34r:

:lol:

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

kulka jak kulka, ja na serio przez nią nie będę się zrywał z krzykiem z łóżka. No a czcionka to sumo przypomina.

W każdym razie zegarek po takim zabiegu jak zupełnie nowy,  na jesień wróci pewnie na czarny oryginał i gra - taka operacja zajmę parę minut dłużej niż skócenie bransolety.

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kulka jak kulka, ja na serio przez nią nie będę się zrywał z krzykiem z łóżka. No a czcionka to sumo przypomina.

W każdym razie zegarek po takim zabiegu jak zupełnie nowy,  na jesień wróci pewnie na czarny oryginał i gra - taka operacja zajmę parę minut dłużej niż skócenie bransolety.

Ponawiqm pytanie czyli jak ro robisz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiqm pytanie czyli jak ro robisz ?

przegapiłem poprzednio.

cycek na godzinę 9, wówczas między uszami ( jedna i druga strona) pojawia się wgłębienie między bezelem a kopertą - nazwyjmy to otwór technologiczny do grzebania kijem :D... a tak serio wejdzie tam wtedy każdy nożyk do ściągania dekli. Mam taki z allegro za 10zł. Żeby koperta nie oberwała od machania metalem, to ten nożyk taśmą izolacyjna obklejam. Wkładasz, przekręcasz nożyk na bok, bezel wyskakuje - no może nie dosłownie ale idzie na serio łatwo.

Jak masz bezel w ręku to wtedy po prostu trzeba wkładkę od spodu czumś wypchnąc- trzyma ją taśma dwustronna. Nie miałęm nożyka do tapet, ale miałem płąski mały śrubokręcik, który kiedyś potraktowałem kamieniem szlifierskim - końcówka jest cieniutka i bez problemu wchodzi między bezel a insert. Rozpychasz trochę na boki z kilku stron i wkładka w ręku - bez uszczerbku.

I teraz aby trwało to te kilka minut, o których wspominam to ..uwaga.. nie zdrapałem starej taśmy. Ponieważ robiłem to pierwszy raz to po prostu nałożyłem nowy insert na bezel, żeby zobaczyć co z tym będzie. Sprawdziłem tym swoim śrubokrętem i trzyma nadal. oczywiście na pewno słabiej, ale stwierdziłem, ze sobie potestuję i poszedł pod kran, z ciepłą/ zimną wodą i nadal trzymał.

potem zakładasz bezel i ja najpierw ściągnąłem kajdan, położyłem sumiaka na stole na jakiejś szmacie (żeby się od spodu nie porysował) na górę też jakaś ściera i najpierw próbowałem kciukiem wciskać ten bezel i raz wychodziło, a raz nie ( ściągałem już kilka razy). Teraz to biorę do ręki jakąś książkę i przez tą szmatę ( a w sumie to mięciutki kocyk) bez problemu dociskam bezel przy uszach ( u mnie nie da się zrobić tego na płasko bo kilka mm wystaje szkło double domed), słyszę 2 kliknięcia i bezel jest na miejscu.

Na razie uprawiam z nim desk diving, także jest ok, ale docelowo zdrapię ten stary klej, zmyję jakimś rozpuszczalnikiem, czy zmywaczem i przykleję nowy ring z dwustronnej taśmy 3m.  Kupiłem taki arkusz na alledrogo za kolejną dychę.  Zmywanie i naklejanie folii zajmie dodatkowo parę minut więcej, ale to jest na serio łatwa operacja i sumo nie jest okaleczone po mojej prowizorce..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Normalnie zrób to sam, tyle że nie by Adam Słodowy, a by @denver47 :-) Ja, znając moje uzdolnienia, na pewno coś bym s....... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurza twarz, cały czas chodzi mi po głowie drugi sumo do modów, takie DIY nie pomaga w porzuceniu tego pomysłu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie zrób to sam, tyle że nie by Adam Słodowy, a by @denver47 :-) Ja, znając moje uzdolnienia, na pewno coś bym s....... ;-)

metodyka zaczerpnięta od Kamila (wkamil), trochę po jakichś forach, ale generalnie co miałem pod ręką to użyłem - dobrze, że młotek gdzieś w pobliżu nie leżał ;)

Z tym klejem, to jest tymczasowa akcja, z ciekawości zobaczę, jak to się zachowuje - jedno jest pewne, na basen i do innych zbiorników wodnych aktualnie bym sumo nie wsadził. Docelowo będzie zrobione jak należy

Edytowane przez denver47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi