Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Marcin_L

Jest okej

Rekomendowane odpowiedzi

Toś weteran jak z wojny Wietnamskiej. :P

Nic innego nie wypada tylko Ci podziękować

za przywiązanie do tego klubu oszołomów.  ;)  :D

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ten czas leci... Mi w listopadzie stuknely dwa latka :)

Dzieki za te dwa lata Marcinie :)

Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zorientowałem sie, że dziś mija drugi rok, od kiedy zarejestrowałem się na forum i stałem się jego aktywnym członkiem. Dziękuję Koleżanki i Koledzy za wspólnie spędzony czas, za rozmowy o zegarkach... i nie tylko. ;):)

k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,06_bD_orig.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku latach poszukiwań czuję się zegarkowo spełniony. Wreszcie mogę zająć się innymi sprawami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku latach poszukiwań czuję się zegarkowo spełniony. Wreszcie mogę zająć się innymi sprawami.

Taa... Ciekawe na jak długo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remont w pokoju skończony. Parę koła do przodu na drzwiach szkalych, nie jest źle można się piwa napić.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ok, właśnie jestem w drodze na tygodniowy urlop ze showboardem w Austrii.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest bardzo ok bo dostałem awans :) i czekają mnie nowe zawodowe wyzwania :)

Edytowane przez Zolw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wiadomość, cieszę się razem z Tobą Nic tak nie uskrzydla jak pozytywne zmiany. Powodzenia!

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wiadomość, cieszę się razem z Tobą Nic tak nie uskrzydla jak pozytywne zmiany. Powodzenia!

dzięki, myślałem, że będzie raczej stagnacja a tu taka niespodzianka z masą nowych wyzwań :) strasznie się cieszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

I to jest bardzo okej:) gratuluję!

Jak ja już tęsknię do tych zawodowych wyzwań... Byle do września...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Awans - nowe wyzwania - podwyżka - nowe zegarki - jest ok powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest bardzo okej:) gratuluję!

Jak ja już tęsknię do tych zawodowych wyzwań... Byle do września...

Wczoraj dziewczynki mialy okresowe badania lekarskie i P. doktor stwierdzil, ze musza isc do przedszkola...

powod... slabo mowia po niemiecku, musza to nadrobic.

a wiec zonka niedlugo tez do pracy...

Dodatkowy fundusz zawsze sie przyda  ;)

Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest OK ponoć ma wejść ustawa na mocy której prywatne depozyty bankowe będą zamieniane na akcje i papiery wartościowe tj. obligacje,udziały etc.

Ktoś zapyta a dlaczego ok? Bo każdy Polak będzie miał od tego momentu między innymi swój majątek na nadgarstku :D chyba ze ktoś jest miłośnikiem celulozy :D

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jabłonki będą w cenie! :blink:

I słoiki zdrożeją,  :(

by w banku ziemskim lokować ;)

zielone czy też złote

"wróble" lub "kruki" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

To jabłonki będą w cenie! :blink:

I słoiki zdrożeją,  :(

by w banku ziemskim lokować ;)

zielone czy też złote

"wróble" lub "kruki" :lol:

No i w ziemię będzie warto inwestować, co najmniej z dwóch powodów - ziemi zarówno jako ewentualnej inwestycji, jak i miejsca na "lokatę" w słoikach. Przynajmniej nasi będą ziemię wykupywać, a nie obcy kapitał. Jak powiadają, nie ma tego złego... ;):D

Zolw, gratulacje i dalszych sukcesów życzę! :)

Wczoraj dziewczynki mialy okresowe badania lekarskie i P. doktor stwierdzil, ze musza isc do przedszkola...

powod... slabo mowia po niemiecku, musza to nadrobic.

a wiec zonka niedlugo tez do pracy...

Dodatkowy fundusz zawsze sie przyda  ;)

Angelo, przedszkole jest bardzo dobre. Jedyny minus, to ewentualne chróbki, które dziewczynki będą przynosić do domu. Ale społecznie i ogólnie uważam, że warto dzieciom zapewnić edukację przedszkolną. My, rodzice, choć byśmy gwiazdkę z nieba dali, to i tak nie wystarczymy np. w kształtowaniu relacji społecznych. Piszę na bazie własnych doświadczeń i obserwacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powod... slabo mowia po niemiecku,

Co za czasy a przecież kiedyś :)

https://m.youtube.com/watch?v=8A-xV5hZ3Eg

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angelo, przedszkole jest bardzo dobre. Jedyny minus, to ewentualne chróbki, które dziewczynki będą przynosić do domu. Ale społecznie i ogólnie uważam, że warto dzieciom zapewnić edukację przedszkolną. My, rodzice, choć byśmy gwiazdkę z nieba dali, to i tak nie wystarczymy np. w kształtowaniu relacji społecznych. Piszę na bazie własnych doświadczeń i obserwacji.

Masz racje.

Podjelismy decyzje i dziewczynki juz zapisane...

Co za czasy a przecież kiedyś :)

Tak, oczywiscie, ale jak sie zyje ,,gdzies tam,, to dobrze jak sie rozumie co do nas gadaja ;)

a wczoraj bylo:

,,...tato, a co ten pan do mnie mowi?,, 

a najgorsze, ze na kazde pytanie odpowiadaja ,,JA!,,

z taka mina, ze jak ,,trafialy,, ,to lekarz sie nie polapal, ze ni w zab nic nie rozumieja :D

Edytowane przez Angelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i w ziemię będzie warto inwestować, co najmniej z dwóch powodów - ziemi zarówno jako ewentualnej inwestycji, jak i miejsca na "lokatę" w słoikach. Przynajmniej nasi będą ziemię wykupywać, a nie obcy kapitał. Jak powiadają, nie ma tego złego... ;):D

Zolw, gratulacje i dalszych sukcesów życzę! :)

No już "nasi" dbają by obcy nie kalał (kupował) "słupami" naszej ziemi

co uważam za słuszne. Aczkolwiek w jabłonki a pod nimi słoiki mogli by "inwestować"!

Było by co kopać w przyszłości i szukać złotych pociągów. :lol:

Co do zapewnienia edukacji przedszkolnej to słuszne masz stanowisko!

Wiem z własnego doświadczenia, że dobrze zainwetsowany w dyskusji drewniany klocek w głowę antagonisty wyrabia pozycję i mir w stadzie rozbrykanych rówieśników nie zateżnie od ich argumentów "gabarytowych". ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zapewnienia edukacji przedszkolnej to słuszne masz stanowisko!

Wiem z własnego doświadczenia, że dobrze zainwetsowany w dyskusji drewniany klocek w głowę antagonisty wyrabia pozycję i mir w stadzie rozbrykanych rówieśników nie zateżnie od ich argumentów "gabarytowych". ;)  

:lol:  :lol:  :lol:

plus za druga czesc wypowiedzi  ;)

Edytowane przez Angelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

... dobrze zainwetsowany w dyskusji drewniany klocek w głowę antagonisty wyrabia pozycję i mir w stadzie rozbrykanych rówieśników nie zateżnie od ich argumentów "gabarytowych". ;)

Hehe, esencja przedszkolnego życia. ;):D

Edit: tyle, że teraz w użyciu są miecze świetlne (plastikowe, nie drewniane - to z mojego doświadczenia rodzica przedszkolaka) . ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No już "nasi" dbają by obcy nie kalał (kupował) "słupami" naszej ziemi

co uważam za słuszne. Aczkolwiek w jabłonki a pod nimi słoiki mogli by "inwestować"!

Było by co kopać w przyszłości i szukać złotych pociągów. :lol:

Nasi wzięli kasę z góry i gdy okres przejściowy na ziemię mija powolutku, i gdy mieli oddać ziemię ptawowitym zachodnim właścicielom okazuje się nowa super ustawa o zakupie ziemi rolnej zwala rolników z nóg i przyprawia o ból głowy.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO, ogólnie rzecz biorąc, po wejściu nowej ustawy ziemia rolna straci na wartości, a działki rekreacyjne i leśne z możliwością budowy umiejscowione poza miastem zdrożeją.

Działki rekreacyjne zdrożeją dlatego, że nikt oprócz rolnika z pięcioletnim stażem nie będzie mógł kupić działki rolnej i ją póżniej przekształcić na działkę rekreacyjno-budowlaną lub rolno-budowlaną, tak jak to miało miejsce do tej pory.

Po nowelizacji prawa w tym zakresie, prawo do przekształcenia ziemi rolnej w rekreacyjną i budowlaną  będą mieli tylko miejscowi radni po uzyskaniu zgody ANR.

Takie rozwiązanie dość mocno ograniczy podaż i w dłuższej perspektywie wzrost cen działek rekreacyjn-budowlanych np. w okolicach jezior i w innych atrakcyjnych miejscach.

Więc kupujcie działki i to szybko. :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

JEST OK, bo nie ma gorączki dzisiaj u starszego. Jest szansa, że idzie ku lepszemu...

Edytowane przez Master Yoda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.