miromat 38 #1226 Napisano 25 Lutego 2016 Efekt jest bardzo dobry, to jedna z lepszych renowacji jakie w ogóle widziałem. Gratuluję. Kto przeprowadzał zabieg? Całość wykonał Chronostar i muszę przyznać że poziom wykonania tarczy jest bardzo OK. Koperta także jest odnowiona bez osławionych "zaobleń", więc myślę że pieniądze nie zostały wyrzucone w błoto. 0 Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1227 Napisano 25 Lutego 2016 Arek sory,że tak późno odpisuje ale przeoczyłem ten temat tarczę czyściłem ziemniakiem no i waciki,d*py nie urywa ale zrobiła się jaśniejsza Super to wyszło. Jakbyś jeszcze popracował nad napisem i przy indeksach byłoby extra-super 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arcicorci 19 #1228 Napisano 25 Lutego 2016 A miedzy "uszami" nadal jest nie wypolerowane? Wysłane przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1229 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Pobawiłem się z moją kolejną Delbaną.Trafiła do mnie bardzo mocno i nierównomiernie spatynowana. Tak jak lubię w witydżowym zegarku ładną patynę, tak w tym wyglądało to nieestetycznie. Nie było wyjścia, trzeba było coś z tym zrobić.Tutaj również zacząłem od metody na sucho. Początkowo szło nieźle, ale niestety w okolicy napisów metoda zawiodła. Trzeba było zacząć improwizować. Szukałem skutecznego środka, który ruszy wżartą patynę i jednocześnie zostawi napisy. Niestety testy skończyły się wytarciem w wyrazie "made" ostatniej litery. Ale środek został w końcu dobrany. I o dziwo! okazał się nim... dość silny odkamieniacz . Nic innego nie chciało ruszyć patyny, albo ściągało farbę liter... cdn... Edytowane 18 Marca 2016 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1230 Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) ...cd Koperta poszła do szorowania i mimo, że straciła już dawno chrom, to na razie zostaje, choć chłopaki namawiają mnie, żeby ją zmienić Koronka dostała delikatne ząbki, ponieważ była już jak łeb Kojaka. Szkło nie było najgorsze, więc jedynie polerka i pozbycie się rys. Wskazówki na nowo wypełnione w stylu wintydżowym. Sekundowa do bani, ale innej nie mam w tej chwili. Mechanizm oczywiście rozebrany, wymyty i naoliwiony. I po robocie... Edytowane 18 Marca 2016 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobo82 3242 #1231 Napisano 18 Marca 2016 Arku jak zwykle piknie...graty ma vitydzowy look 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1232 Napisano 18 Marca 2016 Dzięki 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4542 #1233 Napisano 18 Marca 2016 Pięknie wyszło!Gratuluję i podziwiam!A czym wypełniasz wskazówki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1234 Napisano 18 Marca 2016 W zależności od potrzeby. Jeśli zegarek jest w idealnym stanie to kładę standardowa masę luminescencyjną. Jeśli jest zmęczony życiem i nówki wskazówki nie bedą licować ze styraną tarczą i kopertą, to daje akryl dobrany kolorystycznie i dosypuje proszek fluorescencyjny. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qba. 4542 #1235 Napisano 18 Marca 2016 W zależności od potrzeby. Jeśli zegarek jest w idealnym stanie to kładę standardowa masę luminescencyjną. Jeśli jest zmęczony życiem i nówki wskazówki nie bedą licować ze styraną tarczą i kopertą, to daje akryl dobrany kolorystycznie i dosypuje proszek fluorescencyjny.A masę gdzie kupujesz? Są w rożnych kolorach?Dziękuję za informację! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1236 Napisano 18 Marca 2016 Ja kupiłem tą:http://www.ebay.pl/itm/Pasta-luminscente-luminova-trizio-per-quadranti-e-lancette-German-Made-7-colori-/121367145995?var=&hash=item1c420bae0b:m:mR5l8gf-tsGzbeyQeicrmVgMasz tam do wyboru różne kolory Ten sam sprzedawca ma też jeszcze takie oferty:http://www.ebay.pl/itm/Polvere-luminscente-luminova-trizio-Giallo-5-g-quadranti-lancette-Swiss-Quality-/400992447104?hash=item5d5d032a80:g:l2YAAOSwL7VWqycChttp://www.ebay.pl/itm/Kit-pasta-luminova-trizio-luminosa-rigenerante-x-sfere-lancette-orologi-/121759840248?hash=item1c5973b7f8:g:c10AAOSwWTRWy1af 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #1237 Napisano 19 Marca 2016 Arku, tarcza wyszła bardzo ładnie, może kopertę trochę przepolerować. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1238 Napisano 19 Marca 2016 Dzięki Staszek. Powoli skłaniam się do wymiany tej koperty. Tylko, że przyszło sześć Delban do obrobienia i tydzień zrobił się za krótki. Wiesz jak to jest...A z poletkami muszę poczekać do lata. W tej chwili w garażu zimno jak w psiarni, a nie chcę mi się odpalać grzejnika elektrycznego dla tej roboty. Tym bardziej, że roboty domowej i tak jest po beret 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 734 #1239 Napisano 20 Marca 2016 Pięknie wyszło!Gratuluję i podziwiam!A czym wypełniasz wskazówki? Witaj,tu masz naszą masę, mogę powiedzieć a i koledzy z forum chyba potwierdzą że jest niezłai znacznie tańsza od włoskiej. A jako że jest wodo rozpuszczalna więc można ją swobodnie barwićw masie przy pomocy farbek typu akwarelka, ecolin, tusz. PozdrawiamRoman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 734 #1240 Napisano 20 Marca 2016 A tu masz wskazówki zrobione przezemniez masą podbarwioną na vintage. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #1241 Napisano 20 Marca 2016 (edytowane) A tu masz wskazówki zrobione przezemniez masą podbarwioną na vintage. Ładnie to wygląda.Może się skuszę. Edytowane 20 Marca 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 228 #1242 Napisano 20 Marca 2016 (edytowane) Witaj,tu masz naszą masę, mogę powiedzieć a i koledzy z forum chyba potwierdzą że jest niezłai znacznie tańsza od włoskiej. A jako że jest wodo rozpuszczalna więc można ją swobodnie barwićw masie przy pomocy farbek typu akwarelka, ecolin, tusz. PozdrawiamRomanGdzie można ją zdobyć? Edytowane 21 Marca 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 734 #1243 Napisano 20 Marca 2016 U mnie masz wiadomość na PW. PozdrawiamRoman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #1244 Napisano 20 Marca 2016 potwierdzam - luma od Romka daje radę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #1245 Napisano 12 Kwietnia 2016 Przepisane z tematu o Delbanach . Było tak , potem tak , a końcu wyszło tak Robiona u Głowackich . Z tego co się dowiedziałem senior rodu już nie pracuje w zakładzie . Raczej firmuje nazwiskiem pracownię . Pozostali synowie jeden zajmuje się chyba logistyką, drugi odnawia , ten sam P. G poprawiał pokazane na zdjęciach bez HD wypociny jakiegoś ucznia . 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6270 #1246 Napisano 12 Kwietnia 2016 (edytowane) Eee, ładnie wyszło! Myślałem, że będzie awantura Może z bliska widać pewne "nieścisłości"... ale co tam.Chyba się przekonam i oddam do nich Doxę Grafic, choć obawiam się, czy uda im się namalować te kreseczki... Edytowane 12 Kwietnia 2016 przez Walter_87 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sawcio68 101 #1247 Napisano 12 Kwietnia 2016 Z tego co się dowiedziałem od pracującej u Nich paniusi robią dużo tamponiarką 0 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6270 #1248 Napisano 12 Kwietnia 2016 Aha. Twoja tarcza była dosyć trudna do odtworzenia. Ile kosztowała ta przyjemność? 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #1249 Napisano 12 Kwietnia 2016 Chyba 190-200 zł? Ale może ja mam zniżkę jako emeryt. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6270 #1250 Napisano 12 Kwietnia 2016 To kiedyś się spikniemy i pójdziemy razem - skorzystam, jeśli pozwolisz z Twej zniżki 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach