Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest 00110010000010011001

Podrobki Casio

Recommended Posts

1 godzinę temu, mariusz9a napisał(-a):

@mmaniek

Był, ale trochę inny. Ten to nie wiadomo co. Chyba wesoła twórczość "Chińczyków".

EDIT:

O, tu masz:

Aaaa, widziała Pani tego Pana...;) Teraz to mi się przypomina, że albo już był ten temat na forum albo widziałem ten odcinek. Dzięki.

10 minutes ago, jarek08s said:

mam pytanie czy oryginał? https://allegro.pl/oferta/zegarek-meski-casio-ga-100-16214779450

watpliwosci moje biorą sie stąd ze na bezelu napisy G-SHOCK są czerwone a w wiekszosci bywają białe

podróbka na 100% :) gwarantuje. Modele GA-100 i GA-110 mogę dać 100% gwarancji że rozpoznam :D 

Edited by G-szok

Instagram: @dailygshocker

1 minutę temu, G-szok napisał(-a):

podróbka na 100% :) gwarantuje. Modele GA-100 i GA-110 mogę dać 100% gwarancji że rozpoznam :D 

dziekuje, tez tak myslałem ze podróbka aczkolwiek taka troche dokładniejsza ale za duzo roznic w detalach znalałem 

np, napis spl na dolnym wyswietlaczu jest za blisko w stosunku do oryginału

7 minutes ago, jarek08s said:

dziekuje, tez tak myslałem ze podróbka aczkolwiek taka troche dokładniejsza ale za duzo roznic w detalach znalałem 

np, napis spl na dolnym wyswietlaczu jest za blisko w stosunku do oryginału

H-Set funkcja powinna przesunac wskazowki i nie pokazywac czasu

Wskazowka malego sekundnika jest przyklejona - nie jest ruchoma

Przyciski nie sa wypukłe na dekiel, a pozostaja w ryzach bezala

Wskazowki sa zamontowane nitem

Także tak. Miałem kiedyś w domu GA-100 i GA-110 idealne, najlepsze podróbki jakie widziałem - nawet z działającą funkcją auto-light 😮 

Miałem działające wszystkie tarcze, wskazówki, funkcje, pikanie itd itp. Wszystko jak w ORI. Ale nauczylem sie na nich rozpoznawać właśnie ryż i ori

Możesz próbować zgadywać który to ori a który podróbka ;)

IMG-20220607-115107.jpg

IMG-20220617-125249.jpg

Ostatnio zaczynam się specjalizować w GG-1000 i GST, ale pewnie jeszcze moment mi zejdzie aby miec taka pewność jak w tych z góry :) 

Edited by G-szok

1 hour ago, TomG80 said:

W mojej ocenie niestety oryginał, za to ze zniszczonym paskiem i pomalowanymi flamastrem przyciskami.

Dzięki za opinie, no trzeba przyznac, że właściciel ma wyobraźnie :) można by to uratować ale przez oglądanie zdjęc  już mi zainteresowanie odeszło na kolejnego gwg-1000, aktualnie na tapete biore i szukam MTG :) także poszukiwania trwają. Przeglądam na naszych portalach ale także na Chrono24 gdzie podoba mi się kilka sztuk. Będę polować :D 

A powiedz jeśli nie problem, masz jakaś sprawdzoną instrukcję jak rozpoznać oryginał MTG ? W necie jak to w necie ... 

A powiedz jeśli nie problem, masz jakaś sprawdzoną instrukcję jak rozpoznać oryginał MTG ? W necie jak to w necie ... 

Najlepiej tak, jak zrobiłeś z GWG-1000: wklej link do ogłoszenia, ja obejrzę i dam znać, co sądzę. Po prostu praktyka. Nigdy nie wiadomo, jakie podróbki są produkowane i na co zwracać uwagę, więc trzeba zwracać uwagę na wszystko.

22 minutes ago, TomG80 said:

Najlepiej tak, jak zrobiłeś z GWG-1000: wklej link do ogłoszenia, ja obejrzę i dam znać, co sądzę. Po prostu praktyka. Nigdy nie wiadomo, jakie podróbki są produkowane i na co zwracać uwagę, więc trzeba zwracać uwagę na wszystko.

Dziękuje :) w takim razie jak coś już bedę miał interesującego, zanim się nakręce na niego podeślę do ciebie :) dziękuje z góry !