Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest 00110010000010011001

Podrobki Casio

Recommended Posts

1 godzinę temu, mariusz9a napisał(-a):

@mmaniek

Był, ale trochę inny. Ten to nie wiadomo co. Chyba wesoła twórczość "Chińczyków".

EDIT:

O, tu masz:

Aaaa, widziała Pani tego Pana...;) Teraz to mi się przypomina, że albo już był ten temat na forum albo widziałem ten odcinek. Dzięki.

10 minutes ago, jarek08s said:

mam pytanie czy oryginał? https://allegro.pl/oferta/zegarek-meski-casio-ga-100-16214779450

watpliwosci moje biorą sie stąd ze na bezelu napisy G-SHOCK są czerwone a w wiekszosci bywają białe

podróbka na 100% :) gwarantuje. Modele GA-100 i GA-110 mogę dać 100% gwarancji że rozpoznam :D 

Edited by G-szok

Instagram: @dailygshocker

1 minutę temu, G-szok napisał(-a):

podróbka na 100% :) gwarantuje. Modele GA-100 i GA-110 mogę dać 100% gwarancji że rozpoznam :D 

dziekuje, tez tak myslałem ze podróbka aczkolwiek taka troche dokładniejsza ale za duzo roznic w detalach znalałem 

np, napis spl na dolnym wyswietlaczu jest za blisko w stosunku do oryginału

7 minutes ago, jarek08s said:

dziekuje, tez tak myslałem ze podróbka aczkolwiek taka troche dokładniejsza ale za duzo roznic w detalach znalałem 

np, napis spl na dolnym wyswietlaczu jest za blisko w stosunku do oryginału

H-Set funkcja powinna przesunac wskazowki i nie pokazywac czasu

Wskazowka malego sekundnika jest przyklejona - nie jest ruchoma

Przyciski nie sa wypukłe na dekiel, a pozostaja w ryzach bezala

Wskazowki sa zamontowane nitem

Także tak. Miałem kiedyś w domu GA-100 i GA-110 idealne, najlepsze podróbki jakie widziałem - nawet z działającą funkcją auto-light 😮 

Miałem działające wszystkie tarcze, wskazówki, funkcje, pikanie itd itp. Wszystko jak w ORI. Ale nauczylem sie na nich rozpoznawać właśnie ryż i ori

Możesz próbować zgadywać który to ori a który podróbka ;)

IMG-20220607-115107.jpg

IMG-20220617-125249.jpg

Ostatnio zaczynam się specjalizować w GG-1000 i GST, ale pewnie jeszcze moment mi zejdzie aby miec taka pewność jak w tych z góry :) 

Edited by G-szok

1 hour ago, TomG80 said:

W mojej ocenie niestety oryginał, za to ze zniszczonym paskiem i pomalowanymi flamastrem przyciskami.

Dzięki za opinie, no trzeba przyznac, że właściciel ma wyobraźnie :) można by to uratować ale przez oglądanie zdjęc  już mi zainteresowanie odeszło na kolejnego gwg-1000, aktualnie na tapete biore i szukam MTG :) także poszukiwania trwają. Przeglądam na naszych portalach ale także na Chrono24 gdzie podoba mi się kilka sztuk. Będę polować :D 

A powiedz jeśli nie problem, masz jakaś sprawdzoną instrukcję jak rozpoznać oryginał MTG ? W necie jak to w necie ... 

A powiedz jeśli nie problem, masz jakaś sprawdzoną instrukcję jak rozpoznać oryginał MTG ? W necie jak to w necie ... 

Najlepiej tak, jak zrobiłeś z GWG-1000: wklej link do ogłoszenia, ja obejrzę i dam znać, co sądzę. Po prostu praktyka. Nigdy nie wiadomo, jakie podróbki są produkowane i na co zwracać uwagę, więc trzeba zwracać uwagę na wszystko.

22 minutes ago, TomG80 said:

Najlepiej tak, jak zrobiłeś z GWG-1000: wklej link do ogłoszenia, ja obejrzę i dam znać, co sądzę. Po prostu praktyka. Nigdy nie wiadomo, jakie podróbki są produkowane i na co zwracać uwagę, więc trzeba zwracać uwagę na wszystko.

Dziękuje :) w takim razie jak coś już bedę miał interesującego, zanim się nakręce na niego podeślę do ciebie :) dziękuje z góry !

Posted (edited)

Posted (edited)

Ten gg1000 podróbka? widać kartę gwarancyjną ZIBI

Edited by WookieWroc

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Posted (edited)
On 3/4/2025 at 9:30 PM, WookieWroc said:

Ten gg1000 podróbka? widać kartę gwarancyjną ZIBI

A czy książka serwisowa leżąca obok auta albo dołączona do auta oznacza, że był serwisowany ? :) tak serio mówiąc, zobacz, że leży sobie, nie wiadomo czy do tego zegarka, czy innego. A może być z innego. Jest wiele drobnych szczegółów które potwierdzają, że to podróbka. A najlepsze jest np ukrywanie tylnego dekla, zobacz, że zdjęcie jest całkowicie inne - nie pasujące kolorami czy tłem do pozostałych - bo jest od innego zegarka :)

Zobacz aukcje gwg-1000 - instrukcja i paragon polozony od gwg-2000 mozna sprawdzic po numerze mechanizmu. Zamowisz i nie dostaniesz tego :)

Jesteś z Wroclawia - przejedz sie spotkać i powiedz mu pozdrowienia :) albo zaproś od razu niebieskich :D 

OeLiX oczywiście odrzucił moje zgłoszenia - brak podstaw jak zwykle ... szkoda mi kogoś kto się natnie.

Raz przyjechał do mnie gość po GG-B100, miał na ręce GG-1000 właśnie takiego jak wyżej - i mówi, że jakoś łatwo sie porysował, że już baterie wymieniał dwa razy, że jakoś się mocno wyciera - spojrzałem i niestety poinformowałem go, że to podróbka - chłop załamany - mówi, ze już tyle razy psioczył między znajomymi na ten model. Tak się tworzą potem opinie a i oczywiście szkoda kasy kogoś - szczególnie jeśli to ma być ten jeden albo jeden z niewielu zegarków.

W razie gdyby ogłoszenie zniknęło, poniżej screen z numerem telefonu dla porównania sobie:

image.thumb.png.45be4762ae91a4203511f2cbacc5ea44.png

Może powinniśmy w tym temacie wrzucić numery telefonu osób "spalonych" które złapaliśmy na wystawianiu podróbek - będzie łatwo zweryfikować :) 

Telefon: 889107256

Edited by G-szok

Posted (edited)
9 hours ago, WookieWroc said:

Kolejny :( ehhh i nic nie idzie zrobić. OeLiX odrzuca zgłaszanie, a do wyższych służb to po zgłoszeniu trzeba brać czynny udział w sprawie.

Telefon: 505331555

image.thumb.png.19d975953fe1cc50911a2640fc9aaaac.png

Edited by G-szok

Posted (edited)

Komuś taniego GST ? 🙂😉

IMG-20250422-145626.jpg

Edited by G-szok

W dniu 5.03.2025 o 11:33, G-szok napisał(-a):

A czy książka serwisowa leżąca obok auta albo dołączona do auta oznacza, że był serwisowany ? :) tak serio mówiąc, zobacz, że leży sobie, nie wiadomo czy do tego zegarka, czy innego. A może być z innego. Jest wiele drobnych szczegółów które potwierdzają, że to podróbka. A najlepsze jest np ukrywanie tylnego dekla, zobacz, że zdjęcie jest całkowicie inne - nie pasujące kolorami czy tłem do pozostałych - bo jest od innego zegarka :)

Zobacz aukcje gwg-1000 - instrukcja i paragon polozony od gwg-2000 mozna sprawdzic po numerze mechanizmu. Zamowisz i nie dostaniesz tego :)

Jesteś z Wroclawia - przejedz sie spotkać i powiedz mu pozdrowienia :) albo zaproś od razu niebieskich :D 

OeLiX oczywiście odrzucił moje zgłoszenia - brak podstaw jak zwykle ... szkoda mi kogoś kto się natnie.

Raz przyjechał do mnie gość po GG-B100, miał na ręce GG-1000 właśnie takiego jak wyżej - i mówi, że jakoś łatwo sie porysował, że już baterie wymieniał dwa razy, że jakoś się mocno wyciera - spojrzałem i niestety poinformowałem go, że to podróbka - chłop załamany - mówi, ze już tyle razy psioczył między znajomymi na ten model. Tak się tworzą potem opinie a i oczywiście szkoda kasy kogoś - szczególnie jeśli to ma być ten jeden albo jeden z niewielu zegarków.

W razie gdyby ogłoszenie zniknęło, poniżej screen z numerem telefonu dla porównania sobie:

image.thumb.png.45be4762ae91a4203511f2cbacc5ea44.png

Może powinniśmy w tym temacie wrzucić numery telefonu osób "spalonych" które złapaliśmy na wystawianiu podróbek - będzie łatwo zweryfikować :) 

Telefon: 889107256

Potwierdzam.

Ogłoszenie nadal aktualne. Sprzedający wysyła niby syna pod stację benzynową pokazać coś co nie jest odpowiednikiem tego ze zdjęcia w ogłoszeniu,

Tylko puszka i karta gwarancyjna Casio w folii. Resztę opisałem w dziale GWG-1000.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

On 5/14/2025 at 7:26 PM, TomcioMiki said:

Taki rodzynek 😟😟😟

Screenshot_2025-05-14-19-25-47-14_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Tego tyle się wystawia ciągle 🙂

Ja mam ku przestrodze niestety - znajomy się pospieszył i kupić zegarek - teraz będzie próbować oddać. Co raz więcej ostatnio G-Steel się pojawia, gst-b100, gst-b200, gst-b400. Ten muszę przyznać że jak zobaczyłem zdjęcie od razu powierdaielm że czcionka na bezelu się nie zgadza, ale fotki były tak słabej jakości że to one mogły coś zmienić. Znajomy jednak zaryzykował. No i jak tylko dostaliśmy w ręce od razu było widać w wielu miejscach że to nie Ori. Osoba nieznająca się mogłaby nie rozpoznac. Nawet naciśnięcie przycisku bluetooth powoduje pojawienie się napisu Connect i ruszenie wskazówki sekundowej na pozycję Ready 🙂 jeszcze takiego nie spotkałem. Dekiel też na początku wygląda na oryginalny, dopiero po przyjrzeniu się kogoś kto zna te modele widać różnicę. Bransoleta dla nieobeznanych też bardzo podobna. Także powtórzę się - ku przestrodze, polecam zawsze wysłać ogłoszenie komuś kto zna, albo tutaj 🙂

IMG-20250608-120440.jpg

IMG-20250608-120506.jpg

IMG-20250608-120530.jpg

IMG-20250608-120611.jpg