Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
SIRLUKE1

Klub Miłośników Zegarków Steinhart

Rekomendowane odpowiedzi

przewidywane ceny w przedziale większości ~2k czy te z premium ?

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej to pierwsze co piszesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiś taki tajemniczy jesteś. dobre odnoszę wrażenie?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki zegarek nie trafi do sprzedaży, nie wolno mi zdradzić wszystkiego :)

Trzeba pobudzać emocje.

Macie już tyle informacji, że odnalezienie stylu nie powinno zabrać wiele czasu ;)

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to będzie jakaś limitacja i trzeba szykować się na polowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedy w takim razie będzie oficjalnie można coś wiedzieć?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek ma być w ofercie już w przyszłym tygodniu.

Nie trzeba będzie polować, zegarki mają być dostępne w regularnej ofercie.

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. dzięki za info:-D daj znać na forum jak już będziesz mógł o nowych ofertach:-D

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy ktoś wie jak jest z dostępnością Steinhart ocean1 black dlc. Chciałbym sobie kupić takiego diverka nie za drogiego tylko podobają mi się czarne.Steinharta już miałem i nie mogę narzekać ma wszystko co zegarek powinien mieć.Widziałem też do niego gumę 22mm i czarne zapięcie na orginalnej stronie. Taki komplet bym sobie skompletował. Proszę o rady gdzie, kiedy i za ile. Pozdr. Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej pewnie u ŁUKASZA:-D

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczak ile masz w nadgarstku też myślę nad nav b ale boje się że będzie za duży.

Mam 17,5cm. Nav w 44mm leży bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 17,5cm. Nav w 44mm leży bardzo dobrze.

Nie wierzę - chyba że masz jakąś wersję premium... albo bardzo "płaski" nadgarstek... ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wierzę - chyba że masz jakąś wersję premium... albo bardzo "płaski" nadgarstek... ;)

Już kiedyś pisałem:

1. miałem dużo większe zegarki i nav w swojej wielkości mi pasuje, jest na tyle duży, aby go czuć i na tyle zgrabny, aby nie ciążył,

2. wysokość koperty jest akurat taka jak trzeba, bo inaczej dźgał bym się koronką, a tego nie lubię

3. zegarek noszę dopięty na drugą dziurkę standardowego paska i ma minimalny luz

Zrobię jakieś zbliżenie jak to leży to sam się dokładniej wypowiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem też do niego gumę 22mm i czarne zapięcie na orginalnej stronie.

Podrzuć link, bo ja widzę czarną gumę i srebrne zapięcie. Całe czarne to są bransolety.

Poza tym, jeśli czarne zapięcia są tak bardzo podatne na zarysowania jak srebrne zapięcia (czy to od bransolety czy motylkowe) to bardzo kiepsko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już kiedyś pisałem:

1. miałem dużo większe zegarki i nav w swojej wielkości mi pasuje, jest na tyle duży, aby go czuć i na tyle zgrabny, aby nie ciążył,

2. wysokość koperty jest akurat taka jak trzeba, bo inaczej dźgał bym się koronką, a tego nie lubię

3. zegarek noszę dopięty na drugą dziurkę standardowego paska i ma minimalny luz

Zrobię jakieś zbliżenie jak to leży to sam się dokładniej wypowiesz.

To nie chodzi o średnicę koperty 44mm to wcale nie jest dużo, sam mam większe i wyższe zegarki - chodzi o to że cała seria Nav podobnie jak Marine 44mm ma, moim zdaniem, "średnio" wyprofilowana kopertę - chodzi o uszy które są... "dziwne". Ja długo się nie mogłem do tego przyzwyczaić i kilka razy "otarłem" się o decyzję sprzedaży zegarka, jednak mam Nav'a typu B i bardzo podoba mi się ta tarcza wiec zegar został.

Ale jeszcze nie widziałem zdjęcia nadgarstkowego na którym ten zegarek Steinharta wyglądnął by dobrze i to niezależnie od grubości nadgarstka "nosiciela"... ;)

Z drugiej strony zegarek tzw pilot typu B z natury były siermiężny i nie po to je wymyślono żeby ładnie wyglądały, a dodatkowo nosiło się je na rękawie kurtki... no ale Marine???

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podrzuć link, bo ja widzę czarną gumę i srebrne zapięcie. Całe czarne to są bransolety.

Poza tym, jeśli czarne zapięcia są tak bardzo podatne na zarysowania jak srebrne zapięcia (czy to od bransolety czy motylkowe) to bardzo kiepsko.

STEINHART "Faltschließe Black PVD 22mm für Kautschukband " a tak po za tym co się nie rysuje. Ceramika.

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby pasowało zapięcie do gumy z bransolety to byłoby super.Byłaby regulacja.Trzeba to rozwikłać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy czy jest jakiś mały steinhart? Tak maks do 42 a lepiej 40 mm?

Serdeczności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy czy jest jakiś mały steinhart? Tak maks do 42 a lepiej 40 mm?

Serdeczności

ocean 1 ma 42mm bez koronki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co oznaczają te rzemyki na nadgarstku przed zegarkiem?

Przecież to zwykła bransoletka, noszę często jakieś graty ze skóry na tej samym ręku co zegarek.

To nie chodzi o średnicę koperty 44mm to wcale nie jest dużo, sam mam większe i wyższe zegarki - chodzi o to że cała seria Nav podobnie jak Marine 44mm ma, moim zdaniem, "średnio" wyprofilowana kopertę - chodzi o uszy które są... "dziwne". Ja długo się nie mogłem do tego przyzwyczaić i kilka razy "otarłem" się o decyzję sprzedaży zegarka, jednak mam Nav'a typu B i bardzo podoba mi się ta tarcza wiec zegar został.

Ale jeszcze nie widziałem zdjęcia nadgarstkowego na którym ten zegarek Steinharta wyglądnął by dobrze i to niezależnie od grubości nadgarstka "nosiciela"... ;)

Z drugiej strony zegarek tzw pilot typu B z natury były siermiężny i nie po to je wymyślono żeby ładnie wyglądały, a dodatkowo nosiło się je na rękawie kurtki... no ale Marine???

Kumam. Masz rację, uszy powinny bardziej opadać. Jakieś 4-5mm niżej byłoby ok, bo teraz "lewitują" nad nadgarstkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na oficjalnej stronie pojawił się New Military 42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10421477_839051626137601_310882841894542

no i rozczarowanie jak dla mnie:/

Edytowane przez niet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee nie jest zły.. Osobiście jak dla mnie jedynie ta dolna wskazówka jakoś tak troche dziwnie sie komponuje z tą tarczą nachodzącą na 7-mkę i 5-tkę.

Edytowane przez gripen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi