Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
SIRLUKE1

Klub Miłośników Zegarków Steinhart

Rekomendowane odpowiedzi

Nie podobają mi się te rureczki z trytem, wolę lumę. Kończę te moje wywody bo zaśmiecam wątek. Dzięki za porady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jeden dziś dojechał

epmars.jpg

Na łapie wygląda tak

vscmdv.jpg

t6sfmo.jpg

3090i9d.jpg

2qd7qk0.jpg

1p9mvd.jpg

Zarąbisty jest :)
Nie od dziś wiadomo dlaczego "rolkowe" koperty są tak popularne, są przewygodne.
Bałem się trochę, że "tylko" 42mm może być za mało. Paradoksalnie dzięki długim uszom jest dobrze, nawet bardzo dobrze.
Zegarek leży idealnie a jego niewielka grubość jest tu jak najbardziej odpowiednia, jest wygodny i aż przykleja się do nadgarstka.
Będzie chyba często tam gościł :)

Na razie na bransolecie i chcę go trochę tak ponosić nim przymierzę pasek.

Dzięki Łukaszu :)

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też choruję na ten model.

Czy zniekształcenia tarczy to wina szkiełka czy aparatu którym robiłeś zdjęcia?

Zegarki nie mają duszy... one ją kradną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkiełka :)

Łamanie wskazówek

24dpxec.jpg

2l4bh5.jpg

Ten wypukly szafir jest niesamowity :)

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi wrażenie ta tarcza. W połączeniu z tym szkłem, naprawdę ciekawy

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypukłe szkiełka są bardzo fajne, zwłaszcza dla lubiących nawiązania do dawniejszych zegarków (w końcu to model Vintage), ale ich wada jest taka, że pierwsze łapią gongi od złośliwego otoczenia.

A żeby nie było offtopu, ja wczoraj zamówiłem Oceana 1 Blue. Zobaczymy jak wypadnie na żywo, bo niestety nie miałem możliwości "pomacania" go wcześniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypukłe szkiełka są bardzo fajne, zwłaszcza dla lubiących nawiązania do dawniejszych zegarków (w końcu to model Vintage), ale ich wada jest taka, że pierwsze łapią gongi od złośliwego otoczenia.

A żeby nie było offtopu, ja wczoraj zamówiłem Oceana 1 Blue. Zobaczymy jak wypadnie na żywo, bo niestety nie miałem możliwości "pomacania" go wcześniej :)

Będzie Pan zadowolony! Mam i mogę powiedzieć, że to super zegar. Bardzo dokładny, no i niebieski, a ja lubię niebieskie. Koperta wydaje mi się taka sama jak w zegarku na zdjęciach powyżej, lub bardzo podobna.

post-46046-0-01304700-1425541933_thumb.jpg

Może nie za bardzo widać na tym zdjęciu, ale innego nie mam teraz.

atlantic seahunter, certina ds spel, aerowatch les grandes classiques, steinhart marine black anchor, atlantic milano,  mondaine sport I date, cyma conquistador auto day date, hy moser, auguste reymond tytan, alpina startimer pilot, davosa argonautic ceramic lumis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

52955444602754511112.jpg

a u mnie takie coś na łapce od poniedziałku :P  dzięki Łukasz

ale chetnie jednak bym wymienił na jakiegoś stenka z datownikiem, gdyby kogoś tez taka myśla naszła

Edytowane przez Bryku2

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie Pan zadowolony! 

No liczę na to, że będę zadowolony :)

Jedyne obawy to mam co do wielkości i koloru.

Mam nadgarstek jakieś 17 - 17,5 cm, a ten Ocenan "lug to lug" ma gdzieś 50 mm, no i niespecjalnie wyprofilowane uszy, więc nie wiem czy dobrze będzie leżał. Liczę, że dobrze, bo pocieszam się tym, że nadgarstek mam raczej płaski :)

No i zagadką jest kolor, czy ten niebieski nie będzie zbyt "żarówiasty" dla zegarka uniwersalnego, który chcę nosić na co dzień, a nie tylko w wakacje nad morzem ;)

Na szczęście kolega Łukasz dał mi możliwość zwrotu, gdyby mi zegarek nie podszedł :)

EDIT: Jakby co to o wyborze modelu zdecydował mechanizm :)

Edytowane przez rradek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
254v52d.jpg

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre zdjęcia tego modelu wychodzą Ci Wojtek.

Nawet powiedziałbym że za dobre bo znowu zaczynam się zastanawiać... :rolleyes:

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkiełka :)

Łamanie wskazówek

24dpxec.jpg

2l4bh5.jpg

Ten wypukly szafir jest niesamowity :)

No to rzeczywiście robi za**ste wrażenie

Choroba się pogłębiła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie złośliwego (bo takiego chyba u nas na forum chyba nie ma) tylko dociekliwego otoczenia bo to forum po to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie złośliwego (bo takiego chyba u nas na forum chyba nie ma) tylko dociekliwego otoczenia bo to forum po to jest.

Chyba nie zrozumiałeś.

Chodziło mi o to, że wypukłe szkło, dużo bardziej, niż płaskie, narażone jest na obtarcia, kontakt z "złośliwą" ścianą itp itd... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

każdy demonizuje te wypukłe szkła, prawda jest taka że jest większe prawdopodobieństwo że się porysuje ale czy na pewno? Mam zegarek z płaskim, wystającym ponad bezel szkłem, z wypukłym jak w stenku wyżej, z szkłem sferycznym i nie mam problemów z rysami ;)

W lini O1 takie szkło jest tylko w Vintage? Co do rysowania szkła to z tego co widzę wszystkie O1 mają szkło wystające ponad bezel więc teoretycznie każdy jest narażony na uszkodzenia w równym stopniu.

foty super, ja bardzo lubię wypukłe szkła, zupełnie inaczej patrzy się wtedy na tarczę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to szkło wypukłe jest inaczej ;) i to jest bardzo fajne w nim...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Właściwie to powinienem się najpierw przywitać w odpowiednim do tego wątku :) , ale... chyba zbyt długo przeglądałem forum jako podglądacz. ;)

Oczywiście przyszedłem na forum, bo szukałem zegarka, znaczy żona szukała prezentu dla mnie. Łatwo się domyślić jaka to okrągła rocznica. Najpierw bez rejestracji, ale zbyt dużo było wskazań na bazarek, więc się zarejestrowałem, ale dalej czytałem, czytałem, bo bardzo dużo informacji już jest, nie trzeba zadawać po raz setny pytania "jaki zegarek do...".

W pewnym momencie dotarłem tutaj, zwiedziłem stronę Łukasza i wybrałem zegarek. Martwiła mnie jego wielkość (44mm), przy nadgarstku 16,5-17mm, więc umówiłem się w Warszawie na przymierzanie podobnego, a resztę załatwiła żona. :)

Zegarek przyszedł już jakiś czas temu, oczywiście jak u poprzedników było parę gratisów, po drodze jeszcze przyszła bransoleta mesh. A dzisiaj go wreszcie dostałem.  :D Pasek ma o jedną dziurkę za mało, więc zegarek lata po nadgarstku, ale bransoleta po skróceniu jest akurat. Przyjdzie jeszcze pasek od Bartka, więc będzie z czego wybierać, tym bardziej, że jednym z gratisów też był pasek.

Zrobiłem zdjęcie, niestety podłej jakości, porównując do tego co robią koledzy, aparat nie chciał złapać ostrości, a ja jestem takim sobie fotografem, więc z góry przepraszam. :)

E2uKvLw.jpg

Nadal będę bardziej podglądaczem, choć pewnie teraz mniej aktywnym ;) w końcu zegarek już mam :D  Choć może coś nowego mnie dopadnie :)

pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale Marina na mesh'u???? :blink:  Ona jest niedobra ta koncepcja...

Edit: Ale sam zegarek bardzo "przystojny" ;)

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję chłopaki nowych zegarków, oczywiście bardzo dziękuje.

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny stenek.

A ten kompas to działa, czy to grafika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi