Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
SIRLUKE1

Klub Miłośników Zegarków Steinhart

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm... mieszane uczucia zarówno odnośnie O2 jak i BS. Zakładam, że to jedne z tych przypadków gdzie real > zdjęcia/rendery ;). Tylko dlaczego ta "drukowana" tarcza w O2, barbarzyństwo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że na koniec marca otrzymam pierwsze sztuki, wówczas wyślę zegarek na sesję. Obecnie przedsprzedaż i zapisy na numery :)

Pierwsze numerki mam podać Gunterowi w środę lub czwartek.

Slij do mnie  :D

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie super - tarcza świetna, rozmiar idealny jak na mój lichy nadgarstek, data? Lubię pomarańczowy, to wystarczyłoby gdyby nie to, że fundusze nie pozwalają, będzie trzeba polować w przyszłości na używkę  ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jest bardzo fajny.

Gdyby miał 44, czy 47 mm i nie miał daty (i pewnie jeszcze miał czarną tarczę) to jaki sens byłoby go robić?

Przecież takich Stenków jest sporo.

Brawo za odwagę.

Brawo za realizację.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że jest bardzo fajny.

Gdyby miał 44, czy 47 mm i nie miał daty (i pewnie jeszcze miał czarną tarczę) to jaki sens byłoby go robić?

Przecież takich Stenków jest sporo.

Brawo za odwagę.

Brawo za realizację.

Tak, ale ze swoją bryzgoszczelnością nadają się do pudełka, albo na wystawę. Mnie się marzy duży z tarczą B w brązie, WR 100m, a takiego nie ma. Więc pewnie skończy się pasówką  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A te indeksy i logotyp Baltic Sea beda wypukle tak jak na renderze czy tylko zwykly nadruk? :)

0_0_productGfx_dbab9fbee39c84e7c4f431339

Edytowane przez muchacho_

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do WR to nie rozumiem czasami tego spinania się, chociaż może przez to, że u mnie nie muszę się bać niespodziewanego tsunami czy zestrzelenia przez wrogi myśliwiec gdzieś nad morzem  :lol:

najczęściej noszę nurki ale tylko jednego zabieram na basen, reszta jest "sucha". Większy WR daje spokój ducha ale czy jest konieczny w takim zegarku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny projekt!

Rozmiar wreszcie ludzki, na rękę a nie na nogę czy szyję, koperta i koronka bardzo ok, pomarańczowo zaakcentowany datownik nadaje smaczku, jedyne do czego ja osobiście bym się przyczepił to ta dwójka. 

Bardzo mądrze został przemyślany, jeszcze raz powtórzę, pod kątem rozmiaru przede wszystkim. WR to też fajny dodatek, choć ja bym w takiego typu zegarku raczej na basen nie chodził. Ale lepiej jak jest niż gdy go nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do WR to nie rozumiem czasami tego spinania się, chociaż może przez to, że u mnie nie muszę się bać niespodziewanego tsunami czy zestrzelenia przez wrogi myśliwiec gdzieś nad morzem  :lol:

najczęściej noszę nurki ale tylko jednego zabieram na basen, reszta jest "sucha". Większy WR daje spokój ducha ale czy jest konieczny w takim zegarku?

Dla mnie WR 100m to takie minimum dla zegarka na codzień. Dokładnie jak piszesz, daje spokój ducha, a ja lubię go mieć. Myśliwce może i do mnie nie strzelają, ale podczas plenerowych imprez niejeden pomysł przychodził do głowy i nie raz kończył się w zbiorniku wodnym nieco większym od kałuży, ku niekłamanej uciesze gawiedzi.

[...] WR to też fajny dodatek, choć ja bym w takiego typu zegarku raczej na basen nie chodził. Ale lepiej jak jest niż gdy go nie ma.

Tak więc na zimne dmuchać i szukam tego, z czego będę w 100% zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baltic wydaje mi się być całkiem udaną propozycją ale Ocean Two... 

Miałem ten zegarek w poprzedniej wersji, biały i jak prawie wszystko, z czasem sprzedałem.

Miałem nadzieję odkupić sobie gdy pojawi się nowa wersja ale jak go zobaczyłem to ręce mi opadły.

Jak można tak spieprzyć całkiem udany projekt? :(

Dla porównania, po lewej starsza wersja a po prawej to nowe cos

2sac9qw.jpg2euoqpd.jpg

35a935i.jpgmlnrjo.jpg

23i8kd3.jpg2nb953p.jpg

Ten z lewej figuruje jeszcze na stronie producenta ale przeniesiono go do klasy "premium" co zaskutkowało dodaniem przeszklonego dekla i ozdobionej groszkowaniem płyt, niebieskimi śrubkami i żółtym rotorem ETY2824-2.

No i oczywiście ceną. 

Mój miał dekiel pełny (jak widać na pierwszej fotce) ale cena była niższa.

Za to nowy, zamiast nakładanych indeksów i pierścienia z minutami "pochwalić się" może płaską tarczą z drukarki, nieobrobioną dziurą datownika, malowanymi na czarno wskazówkami zamiast chromowanych a zamiast szafirowego bezela dano malowane aluminium i to nawet bez lumy.

Nawet koronkę musieli przerobić.

I to wszystko w cenie nawet wyższej niż ta, jaką płaciłem za świetnie wykonanego poprzednika.

Tylko tak dalej Steinhart, tylko tak dalej... :/

Edytowane przez Woytec60

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, stara wersje zdecydowanie lepsza. Tutaj strasznie poszli na skroty :/

Instagram - Lug2Lug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Indeksy będą w formie druku 3D, tak jak jest to zrobione w Nav b Premium automat. Baltic Sea chyba będzie płaskie.

W kwestii Ocean 2 to to jest wersja normalna. Nowa wersja Premium będzie porównywalna do poprzedniej wykończeniem.

Zgodzę się, że cena mogła zostać stara. Od momentu wycofania poprzedniej wersji ceny w chf poszły w górę, więc pewnie stąd ta cena.

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stara wersja O2 Premium niestety jest wyprzedana. Jeśli nowa będzie miała tarczę jak poprzednia to ją kupię.

Łukasz, myślę, że jak będziesz miał okazję to powinieneś zakomunikować producentowi jaki jest odbiór ich nowego dzieła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na fotki porównawcze wrzucone przez Wojtka nie mogę oprzeć się wrażeniu że O2 "spadł" tak ze cztery pułki... Seiko 5 SNZH5X bije go na łeb... a kosztuje 500PLN

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na fotki porównawcze wrzucone przez Wojtka nie mogę oprzeć się wrażeniu że O2 "spadł" tak ze cztery pułki... Seiko 5 SNZH5X bije go na łeb... a kosztuje 500PLN

Zgadzam się, porównanie obu na zdecydowaną korzyść modelu poprzedniego.Myślę że tsk jak Lukasz mówił trzeba poczekać na wersje o2 Premium ale...póki co różnica w jakości skandalicznie duża...czyżby księgowy wkroczył do akcji???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żeby nie było jak z mercedesami, tam księgowy pogrzebał i okularniki zżera rdza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale stara wersja O2 nie była premium a wyglądała jak marzenie :)

steni_nad_001.jpg

Dobrze, że ciągle jest w mojej kolekcji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale ze swoją bryzgoszczelnością nadają się do pudełka, albo na wystawę. Mnie się marzy duży z tarczą B w brązie, WR 100m, a takiego nie ma. Więc pewnie skończy się pasówką  :D

Nie bardzo rozumiem o czym piszesz w kwestii wodoszczelności - przecież Łukasz napisał, że będzie 10 ATM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak.

Jak widać, zegarek był za ładny więc trzeba było na nim więcej zarobić i praktycznie niewielkim kosztem zrobili z niego "premium", cokolwiek by to nie znaczyło.

No bo ile więcej w hurcie kosztuje ETA z groszkowaniem i niebieskimi śrubkami? Bo dekielek ze szkiełkiem to pewnie nawet tańszy od pełnego a niczego więcej w projekcie nie zmieniono.

Za to na miejsce fajnego zegarka wtyka się budżetowy bubel dla niepoznaki zachowując nazwę poprzednika i twierdząc, że to "normalna" wersja.

I oczywiście toto za wyższą cenę niż ten pierwszy, bo wiadomo, frank panie podrożał i w ogóle...

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że ciągle jest w mojej kolekcji :D

Zdecydowanie na + w porównaniu z O2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem o czym piszesz w kwestii wodoszczelności - przecież Łukasz napisał, że będzie 10 ATM.

przecież pisałem, że podoba mi się tarcza typu B, koperta brąz, a taka konfiguracja jest jedynie bryzgoszczelna. Baltik to zupełnie nie mój target, ale jest pierwszym krokiem w dobrym kierunku. Twoje niezrozumienie spowodowanej jest wybiórczym śledzeniem wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że sam nie wiesz, co pisałeś :

Mnie się marzy duży z tarczą B w brązie, WR 100m, a takiego nie ma. Więc pewnie skończy się pasówką   :D

Jak mówił klasyk, chodzi o to aby język giętki powiedział to, co pomyśli głowa.

Edytowane przez rmak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bałtyk, szkoda, że nie jest dyskretny czyli granatowa tarcza i pasek w tym samym kolorze. Pomarańczowy to nie moje klimaty hehe.

Starszy O2  bardziej mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi