Yodek 2548 #326 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja nadal obstaję przy szwórkach jeśli chodzi o "ładność". Bulby pasują do łuków skrzyni i "roladek" w koronie. A które bliższe oryginałowi to ja naprawdę nie wiem 😊 Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Yodek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #327 Napisano 19 Sierpnia 2020 Tak naprawdę to trudno powiedzieć jak to wyglądało ... jedno jest pewne - dolne nie są wcale takie świeże - mają "kontynuację" dziurek kołatkowych i były/są wklejone na klej kostny (a część dziurek z nich jest b. stara - tak na oko 70-80 lat - okres wojny) Poza tym tak naprawdę to moim zdaniem nasze gdybanie , bo nawet te katalogowe zegary miały często różne warianty, nie zawsze pasujące idealnie do danych ze ryciny katalogowej. Tu mamy do czynienia z produkcją pod partię zegarów u niedużego producenta . więc sterczyny mogły się spokojnie nieco różnić moim zdaniem. Zatem 4 lub 5 ... będę zmieniał przy nakręcaniu co tydzień 😉 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shreq 233 #328 Napisano 19 Sierpnia 2020 Forma eklektyczna, z wiodącym motywem gotyckim, źle będzie wyglądała z typowymi ,,ludwikowskimi" sterczynami. Skrzynia nietuzinkowa, ale przypominam sobie że kiedyś naprawiałem podobną, ale zamiast sterczyn toczonych miała dwa małe łuki neogotyckie, podobne do tego który tworzy koronę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #329 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) No i Tarant ma rację ... "sprzedam opla w gazie" ....😂😂 😂 Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #330 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Moim zdaniem Nr 4 jest najbardziej kompatybilny z koroną. PS. Forum w nowym wydaniu jest mówiąc kolokwialnie, do d*py. Na komórce jestem zablokowany, a na laptopie część zdjęć otwiera się dopiero po drugim odświeżeniu. Edit. Na moje oko, góra obudowy Piotra jest zupełnie inna niż Twoja. Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez dziadek 1 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #331 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) No zgadzam się , ale fajnie było trochę posłuchać opinii. Dodać należy, że kiedyś nie było projektantów, stylistów, a projekty zamawiane były u artystów lub kopiowane z tych "wzorcowych" na zasadzie rysunku lub szkicu przekazywanego do stolarni. I stąd tyle "podobnych" modeli, a jednak nie takich samych ... Ja podchodzę do takich wzorcowych jednak z lekkim dystansem... 😉 Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #332 Napisano 19 Sierpnia 2020 Tak pacze i widzę, że zestaw nr 2 mam całkiem podobny 😝😃 Te górne "pucharki z lodami" wyjątkowo mi nie leżą jakoś... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #333 Napisano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) no ... to ta nieszczęsna dwójka ... przymierzałem i mniejsze i większe ... też mi nie leży 😉 Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #334 Napisano 19 Sierpnia 2020 Sepulki rzecz wymienna Dorób takie cztery, ta w brodzie Twojego jest poza zarzutami, i chociaż będziesz miał "z epoki". Tak na 90% P.S. Niestety, muszę przyznać rację Dziadkowi. Nie jest OK z nowym silnikiem. Wyszukiwanie starych rzeczy to jakiś koszmar, starsze tematy zablokowane Ciężkie czasy dla grzebiących w antycznych śmieciach. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #335 Napisano 19 Sierpnia 2020 Ale BRODA!!😳😳 Niech to 😀😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #336 Napisano 19 Sierpnia 2020 Były takie gotyki ... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #337 Napisano 19 Sierpnia 2020 Zajepiękny 😃 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 101 #338 Napisano 19 Sierpnia 2020 Takie na górę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #339 Napisano 19 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Yodek napisał: Ale BRODA!!😳😳 Niech to 😀😀 Jakby się porzygał, nie? ja dalej 4... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #340 Napisano 19 Sierpnia 2020 Poza sarkazmem masz coś jeszcze w zanadrzu? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #341 Napisano 19 Sierpnia 2020 42 minuty temu, Josza napisał: Takie na górę Ale fajny brunet 😄 Mam słabość do takich. W mojej czarnulce Germanii też mam piękne sepule szpilaste, które w ślicznej skrzyni LESa wyglądałyby tragicznie 😆 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #342 Napisano 19 Sierpnia 2020 22 minuty temu, tarant napisał: Poza sarkazmem masz coś jeszcze w zanadrzu? Nie, jestem tępy i pusty jak karton po butach, przecież to wiadomo... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #343 Napisano 19 Sierpnia 2020 Toż jako i ja. Możem się stuknąć, echo pójdzie w zaświaty Mój nieco młodszy Bracie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #344 Napisano 19 Sierpnia 2020 4 minuty temu, tarant napisał: Toż jako i ja. Możem się stuknąć, echo pójdzie w zaświaty Mój nieco młodszy Bracie. Nie zgadzam się... z pierwszym członem (jak to brzmi) Twej wypowiedzi... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #345 Napisano 19 Sierpnia 2020 Moim zdaniem, ten ''katedralny'' Piotra jest bardzo ładny. Widziałem go na żywo u Piotra, robi dużo większe wrażenie niż na zdjęciach. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #346 Napisano 19 Sierpnia 2020 1 minutę temu, dziadek napisał: Mi się też bardzo podoba. Pewnie takiego okazu nie dostąpię 😊 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #347 Napisano 20 Sierpnia 2020 No i złożony na stanowisku testowym ... nawet mi się podoba. Ładnie idzie ...😉 2C1C30F3-1F0B-4292-9763-D5500AF953F9.m4v 🤔trochę trzeba jeszcze przewoskować delikatnie .... dla nadania lekkiej satyny 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #348 Napisano 20 Sierpnia 2020 19 godzin temu, dziadek napisał: Se coś wlazło i edytora nie mogę wyczyścić 🤔 A propos zegara - mjut 😍😍😁 Gadałam z Panem, zdziwił się że skrzynia już zrobiona, ja na to że wiem, i nawet widziałam, i że wygląda odlotowo 😄😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #349 Napisano 20 Sierpnia 2020 Mam jeszcze pytanie. W skrzyni był ślad po wychylniku? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #350 Napisano 20 Sierpnia 2020 34 minuty temu, Yodek napisał: Se coś wlazło i edytora nie mogę wyczyścić 🤔 A propos zegara - mjut 😍😍😁 Gadałam z Panem, zdziwił się że skrzynia już zrobiona, ja na to że wiem, i nawet widziałam, i że wygląda odlotowo 😄😄 W komputerze , to jak jakiś poprzedni cytat wskakuje , to pod nim , po prawej jest krzyżyk , by go usunąć . Ewentualnie , to sami zaznaczamy całość i usuwamy . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach